Franskfotball.com

L1: 27ème journée – Fredag

AC Ajaccio og Olympique de Marseille tjuvstarter den 27 serierunden når de ikveld møtes til fredagskamp på Korsika og Stade Francis Coty

Både Loic Remy og Mathieu Valbuena er tilbake for Marseille mot Ajaccio ikveld

 

AC Ajaccio – Olympique de Marseille

Fredag 09 mars 2012 – Stade Francois Coty

Kampstart: 2000

Endelig er fredagskampen tilbake for Ligue 1, og det er Ajaccio som får besøk av Marseille på Stade Francois Coty ikveld. Det er to lag som ikke befinner seg i noen god form, og spesielt tenker jeg da på Marseille. Laget sliter med å skape de store sjansene, og poengene uteblir. Marseille har ikke vunnet en eneste kamp siden 29 januar i bortekampen mot Rennes. Står med 0-2-3 på de siste fem kampene, og har ikke scoret mer enn 3 mål på disse fem. Ser vi på de tre siste kampene laget har spilt, har de alle endt med både 0 mål og tre tap. Dette er svært ugunstig for en så stor klubb i Ligue 1, og dette har også resultert i at laget har falt nedover tabellen. Laget befinner seg helt nede på en 8 plass, men laget har likevel god mulighet til å kapre en av de viktige Champions League plassene for neste år. Men laget trenger virkelig å finne tilbake til scoringsformen, og det virker som laget er svært avhengig av superspiss Loic Remy på topp. Han er endelig tilbake for Marseille ikveld. Det samme er Matheiu Valbuena, og disse to har vært svært sentrale i Marseille angrepet tidligere i år. Kjemien mellom de to har vært god, og så får vi se hvordan blir mot Ajaccio i kveld. Ayew brødrene har begge vært småskadet den siste tiden, men har likevel spilt kamper. Hvor mye det har å si er vanskelig å si noe om, men det er klart at laget må stå sammen i den tunge tiden de nå er inne i. Andre Ayew blir ikke med i troppen mot Ajaccio, og det samme gjelder Gignac og Omrani. Utenom det har Marseille full stall tilgjengelig. Marseille har de siste to ukene hatt ett meget tett kamp-program, og dette blir lagets tredje kamp på 6 dager. Sist helg tapte de hjemme på Stade Velodrome mot Toulouse, mens de på tirsdag ikke klarte å hamle opp med Evian på bortebane. Nå får de nok en viktig kamp, og det blir heller ingen lett kamp for Didier Deschamps gutter.

Ajaccio er ett lag som varierer veldig i prestasjonene sine, men det er på hjemmebane laget bør plukke poengene sine. Denne sesongen har laget vært ekstremt varierende både på hjemmebane og ute på fremmed gress. Hjemme på Stade Francois Coty står laget så langt med 4-4-5, mens de på fremmed gress kan vise til 2-4-7. Med andre ord så plukker laget fra Korsika flere poeng hjemme, men som vi ser så er laget veldig ustabile og det er meget vanskelig å vite hvor Ajaccio står til enhver tid. Ajaccio er ett hardarbeidende lag som ikke trekker seg i en eneste situasjon på banen, noe kortstatistikken kan vise til. Laget har så langt denne sesongen dratt på seg hele 66 gule kort og 6 røde! Det er desidert mest i hele Ligue 1, og den statistikken vil helt sikkert øke enda mer etter kveldens kamp. Ajaccio ligger nede på en 18 plass, og kjemper hardt for å unngå nedrykk. Sist helg fikk de virkelig en leksjon god fotball, når Paris Saint-Germain sendte laget hjem med hele 4 mål i sekken. Riktignok scoret laget ett trøstemål, men nivået på lagene var stor. Nå er det bare for Ajaccio sin del å klare å nullstille seg før dette oppgjøret. Kampen vil bli tett, og dette blir en kamp hvor begge lag ønsker og trenger full pott. Dette igjen gir kampen en god ramme, og det er bare å glede seg til kvelden kommer. Ajaccio mangler Saad, Begeorgi, N’Diaye og Charvet til kampen og har ikke de store skadeproblemene. Jeg tror vi kan forvente oss en kamp der faktisk Ajaccio har størst mulighet til å ta alle poengene, men jeg ser det også litt vanskelig for at Marseille skal gå på sitt fjerde strake tap. Med både Remy og Valbuena tilbake for OM kan kampen bli jevn, og jeg håper Marseille kan ha mulighet til å ta med seg hvertfall ett poeng, men kampen blir tøff og ett uavgjortsresultat virker mest troverdig for denne kampen.

Troppen til Ajaccio: Ochoa, Debès – Lippini, F. Diawara, Bouhours, Medjani, Maire, Poulard – Mostefa, Pierazzi, Lasne, B. André, El-Hany, Tibéri, Sammaritano, Cavalli – Eduardo, Ilan

Skader/karantene Ajaccio: Charvet, Saad, Begeorgi, N’Diaye, Socrier

Troppen til Marseille: Mandanda, Bracigliano, Azpi, Fanni, Diawara, Nkoulou, Mbia, Morel, Traoré, Diarra, Kaboré, Cheyrou, Amalfitano, Valbuena, Brandao, Remy, J.Ayew, Gadi

Skader/karantene Marseille: A.Ayew, Gignac, Omrani

Redaksjonens Tippetips: U

2 Comments

 1. thomas

  09/03/2012 at 13:50

  Utruleg bra analyse! Ramla plutseleg innom denne sida, glad for det! Har bokmerka den allereie 🙂

  • Bjørn - Terje Nedreberg

   09/03/2012 at 22:21

   Veldig hyggelig å høre at du setter pris på siden og analysene.. Det er fast prosedyre når det spilles kamper fra Ligue 1 😉 Bare å følge med videre.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *