Franskfotball.com

Før kampen: Rennes – Nice

Hjemmesvake Rennes tar imot formsterke Nice i en kamp mellom to lag som har mye å spille for på forskjellige deler av tabellen. Rennes er et skadet dyr cupbomben som smalt i midtuken, mens Nice må klare seg uten viktige spillere i jakten på tre nye poeng.

Stade Rennais FC – OGC Nice

Mandag 16. april 2012 – Stade de la Route de Lorient

Kampstart: 2100

Vertene Rennes ble offer for en ydmykelse av de sjeldne da de ble slått ut av knøttlille Quevilly i semifinalen i den franske cupen. Antonetti valgte å stille med mer eller mindre sine beste menn for å sikre avansementet til finalen, men selv ikke med spillere som M’Vila, Pitroipa og Erding på banen maktet Rennes å slå Quevilly. Å tape mot et lag som ligger 48 plasser under seg i det franske ligasystemet går naturligvis inn på spillerne, og det blir spennende å se om de klarer å reagere positivt etter en slik smell.

I serien kan det se ut som om Rennes er på vei opp igjen i form, da de tok sin første seier på 4 kamper forrige helg mot Évian. Med cupen ute av bildet, er det kun Ligue 1 på programmet frem til sesongslutt, og målet for Rennes er først og fremst å sikre seg femteplassen som gir spill i Europaligaen. Etter Marseille sin seier i lørdagens ligacupfinale er sjetteplassen på tabellen ikke lenger synonym med spill i Europa, og dette gjør det enda tøffere for Rennes, men desto mer underholdende for den nøytrale seer.

For Nice begynner ting å se lysere og lysere ut. Anført av en imponerende Anthony Mounier, har laget fra sør-Frankrike tatt 4 seiere på sine siste 7 kamper, og plutselig er man godt plassert for å redde plassen denne sesongen også. Dessverre for «les Aiglons», blir ikke Mounier å se på gressmatta mot Rennes. Lagets toppscorer pådro seg en liten skade på tampen av forrige helgs kamp mot Lorient, og Nice ønsker ikke å ta noen sjanser med sin beste offensive spiller.

Nices skadede toppscorer Mounier mister denne kampen.

For to uker siden sto Nice for en svært sterk prestasjon borte mot Rennes sin tabellnabo Saint-Etienne da de vant 3-2, og vil være ute etter å gjenta dette for å ta en ny skalp på bortebane. Ser man på hele sesongen, har Nice faktisk prestert overraskende bra mot lag i toppsjiktet. Man har tatt poeng fra både PSG, Lille (i den utrolige 4-4-kampen) og Toulouse, og slått Saint-Etienne, Toulouse (Coupe de la Ligue) og Rennes. Det var nemlig Nice som gikk seirende ut av den første duellen mellom lagene denne sesongen (2-0). Det er heller siste gang lagene møttes, for i januar ble lagene trukket mot hverandre i Coupe de France. Da måtte det både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til for å skille lagene, og det var til slutt Rennes som avanserte etter fem feilfrie straffer.

På skadefronten er det ikke all verden å melde om for hjemmelaget. Mangane og Pajot er fortsatt utilgjengelige på grunn av skader, men man får tilbake Apam fra suspensjon. Ellers har Frederic Antonetti valgt å ikke ta med Foulquier og Montaño av tekniske årsaker.

Hos Nice er det mer komplisert. Som nevnt er lagets store formspiller Anthony Mounier ute med en liten skade, men problemene stopper ikke der for gjestene. De må nemlig ikke bare stille uten toppscorer Mounier (8 mål), men også de to neste på toppscorerlisten, Fabian Monzon (6 mål, alle på straffe) og Renato Civelli (4 mål). Sistnevnte er også assistkongen i laget denne sesongen, med sine tre målgivende pasninger. Derfor er det klart at denne kampen kan komme til å bli tøff for gjestene, og med tanke på at laget står med én borteseier i serien denne sesongen, er utfordringen stor. Allikevel er ikke Rennes et veldig stabilt lag, særlig ikke på hjemmebane, og Nice er i sin beste form siden denne sesongen startet.

Troppen til Rennes: Costil, Ab.Diallo – Apam, Boye, Danzé, Kana-Biyik, Mavinga, Théophile-Catherine, Jebbour – Brahimi, T.Doumbia, Féret, M’Vila, Tettey – Boukari, Pitroipa, Erding, Hadji, Kembo-Ekoko

Skader/karantene Rennes: Mangane, Pajot

Troppen til Nice: kommer…

Skader/karantene Nice: Mounier, Civelli, Monzon, Pentecote, Hellebuyck.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *