Franskfotball.com

L1: 36ème journée – Søndag

Den 36 serierunden spilles idag og imorgen pga den tragiske ulykken i Bastia for 20 år siden. Dramatikken vil ingen ende ta i Ligue 1, og spenningen er absolutt tilstede. PSG og Montpellier kjemper om seriegullet, og i bunnen av tabellen kjemper fire lag om å unngå nedrykk.

Richard Socrier header inn 2-1 scoringen mot Sochaux sist helg, og satte inn sesongens viktigste mål for Ajaccio

Evian TG FC – AC Ajaccio

Søndag 06 mai 2012 – Parc des Sports

Kampstart: 1700

Evian får besøk av Ajaccio til dagens første match. Evian har hatt en meget omponerende sesong, og ligger helt oppe på en 9 plass. Laget som rykket opp fra Ligue 2 før denne sesongen har overrasket de fleste, og de har vist seg fra en meget positiv side. Sist helg fikk de med seg ett poeng i kampen mot Montpellier. Kampen ble høydramatisk mot slutten, og vi fikk en del stygge scener. Hele fire røde kort ble delt ut i løpet av ett minutt. Ajaccio kommer fra en særdeles viktig seier over Sochaux, og tok «kanskje» sesongens viktigste seier. Ajaccio startet ikke alt for bra og kom under, men to sene scoringer av Christian Kinkela og Richard Socrier gjorde at det ble elleville tilstander på tribunen. Den seieren sikret mest sannsynlig Ajaccio ny billett for neste sesong.

Hjemmelaget Evian får tilbake Olivier Sorlin som måtte stå over sist pga suspensjon, og i tillegg er både Aldo Angoula og Brice Dja djedje tilbake fra skader. Likevel har Evian noen fravær i laget. Christian Poulsen er ute for resten av sesongen, og i tillegg er Kevin Berigaud ute med skade. Evian må også unnvære både Cedric Mongomgu og Saber Khlifa etter de røde kortene mot Montpellier forrige helg. Det vil med andre ord si at begge lag stiller nærmest med sine beste lag, og så får vi se hvem av de som stikker av med det hele.

Kampen skal i utgangspunktet være en tett og jevn fotballkamp, og jeg må si meg helt enig i det. Evian er ett bedre fotballag, men kan enkelte ganger være litt for ustabile i prestasjonene samtidig som Ajaccio fortsatt har litt å spille om. Begge lag vil nok være fornøyde med poengdeling her, og muligheten er absolutt tilstede for at det kan skje.

Troppen til Evian: Andersen, Durand – Angoula, Cambon, Rippert, Wass, Dja Djédjé, Sorlin, Tié Bi, Leroy, Kahlenberg, Barbosa, Rabiu, Lacour, Farina, M’Madi, Thomasson, Sagbo

Skader/karantene Evian: Poulsen, Berigaud, Khlifa, Mongongu

Troppen til Ajaccio: Ochoa, André, Cavalli, Debès, Diawara, Eduardo, Felipe, Ilan, Kinkela, Lasne, Lippini, Medjani, Mostefa, Pierazzi, Poulard, Sammaritano, Socrier, Tiberi

Skader/karantene Ajaccio: Charvet, N’Diaye

Redaksjonens Tippetips: U


Olympique Lyonnais – Stade Brestois 29

Søndag 06 mai 2012 – Stade de Gerland

Kampstart: 1700

Lyon får besøk av nedrykkstruende Brest på Stade de Gerland i ettermiddag. Hjemmelaget imponerte spillemessig i forrige helgs kamp mot Valenciennes, og feide klubben av banen med hele 4-1. Spesielt trioen på topp med Lisandro, Briand og Lacazette leverte gode søknader om å få starte dagens kamp. Alle sammen kom på scoringslisten, og var gjennom hele kampen en trussel for Valenciennes forsvaret. Nå står Brest på motsatt banehalvdel, og vi kan nok en gang forvente oss ett forrykende show av hjemmelaget. Brest på sin side ligger nede på 18 plass, og situasjonen er kritisk for klubben som kjemper febrilsk om å unngå nedrykk. De er nødt til å plukke poeng på de siste tre kampene, og skulle ikke det skje må dessverre Brest forlate Ligue 1 til fordel for Ligue 2. Sist helg hadde de en god mulighet til å stikke av med seieren mot Toulouse, men Grougi misbrukte ett straffespark og det hele endte kun med 0-0. Den bommen kan fort være det som skiller laget fra overlevelse eller ikke i Ligue 1.

Hjemmelaget Lyon mangler Michel Bastos, John Mensah, Dejan Lovren og Ederson med skader. Kroaten Lovren er nok dessverre ute for Lyon resten av sesongen, og EM kan også henge i en tynn tråd for stopperen. For Lyon så er både Kim Källstrøm og Anthony Reveillere tilbake etter å ha stått over sist, og disse antas å gå rett inn i laget. Verre står det til for bortelaget. Brest mangler utrolig mange spillere før dagens kamp, og hele 11 spillere er ute med skader. Ferradj, Ayite, Guidileye, Bigne, Brou Apanga, Zebina, Alphonse, Martial, Culma, Ewolo og Ben Basat er ikke med til Lyon, og situasjonen skulle helst ha vært annerledes. Det sier litt om hvor tøft dette kan bli for Brest, men likevel har de en sterk tropp på papiret.

Brest skulle nok ønske at de møtte ett annet lag enn Lyon i ettermiddag, og er dessverre klar over at dette blir i tøffeste laget. Men alt kan skje i fotball, og ingenting er avgjort på forhånd. Likevel må Lyon regnes som store favoritter her, og jeg ser heller ingen annen mulighet for at dette blir en klar hjemmeseier. Lyon står med to strake seire nå, og virker å være tilbake i godt slag. Brest skal ikke være gode nok til å ta poeng mot hjemmesterke Lyon, og hvis trioen på topp fortsetter i samme spor som de var i forrige helg så kommer dette til å bli meget underholdende!

Troppen til Lyon: Lloris, Vercoutre, Dabo, Réveillère, Cissokho, Umtiti, Cris, B.Koné, Fofana, Gonalons, Källström, Grenier, Pied, Gourcuff, Briand, Lacazette, Lisandro, Gomis

Skader/karantene Lyon: Mensah, Lovren, Bastos, Ederson

Troppen til Brest: Elana, Hartock – Baysse, Kantari, Makonda, Gentiletti, Lorenzi, Daf, Coulibaly – Licka, Sissoko, Grougi, Lesoimier, Khaled – Jemaa, Touré, Poyet, Ba 

Skader/karantene Brest: Ferradj, Ayite, Guidileye, Bigne, Brou Apanga, Zebina, Alphonse, Martial, Culma, Ewolo, Ben Basat

Redaksjonens Tippetips: H

Valenciennes FC – Paris Saint-Germain

Søndag 06 mai 2012 – Stade du Hainaut

Kampstart: 2115

Kveldens hovedkamp spilles mellom hjemmesterke Valenciennes og tittelutfordrer Paris Saint-Germain. Alle øyne er rettet mot denne kampen ettersom PSG fortsatt har et lite håp om seriegullet i Ligue 1. Men kun seier er godt nok for Paris Saint-Germain mot Valenciennes ikveld. De er fullstendig klar over alvortet av kampen, og vi kan nok forvente oss et tent PSG-lag som virkelig vil gi alt. Paris Saint-Germain gjorde jobben mot Saint-Etienne sist, og vant fullt fortjent 2-0. Samtidig som Montpellier ikke klarte bedre enn 2-2 hjemme mot Evian kan spenningen om tittelen fortsette. Det skiller kun to poeng i favør Montpellier, og skulle PSG vinne ikveld vil de være forbi før Montpellier skal ut mot Rennes mandag. Dette kommer til å bli ekstremt spennende. Hva med Valenciennes? Laget ligger oppe på en 12 plass, og har lite å spill om. Det kan være en fordel for PSG, men hjemmesterke Valenciennes er alltid vanskelige å møte. Med sine 10-3-4 på sine 17 kamper i Ligue 1 bør dette bli en stor utfordring for Ancelotti & co. Valenciennes scorer relativt lite mål, men er svært gjerrige bakover på banen når de spiller hjemme på Stade du Hainaut. Samtidig er Valenciennes det nest dårligste laget i Ligue 1 utifra hvordan kampene har gått frem til pause(PSG er det tredje beste). Alt ligger til rette for en tett og jevn fotballkamp, og dette blir helt klart en stor psykisk prøvelse for PSG. Hvor lang tid vil det ta før målet kommer?

Valenciennes må klare seg uten Pujol, Angoua, Lala, Leca og Mfuyi. Dette er spillere som har vært ute for klubben over en lengre periode, og skal ikke har stort å si for hjemmelaget. Bortelaget vil kun savne Ceara og Bisevac, og Ancelotti blir nok nødt til å stille med Alex og Camara som midtstoppere også ikveld. Jeg antar at Ancelotti velger å stille med samme elleve som han gjorde mot Saint-Etienne, og spesielt trioen Pastore, Menez og Nene fungerte bra sammen og vil nok danne angrepstrioen igjen.

Hva kan vi forvente oss? Valenciennes vil være fornøyde med poeng i kveldens kamp, men for bortelaget PSG så er kun seier godt nok for dem. Vi må regne med å se ett kompakt hjemmelag som ikke vil gi PSG spillerne alt for mye rom offensivt, og så gjenstår det å se om bortelaget klarer å bryte igjennom forsvarsfireren til Valenciennes. Jeg stoler på at PSG gjør jobben og opprettholder spenningen i Ligue 1 til det fulle. Jeg gleder meg enormt til kampen, og du kan følge kampen på Viasat Fotball fra kl 21.15.

Troppen til VAFC: Brocard, Charruau, Penneteau – Bong, Ducourtioux, Gil, Isimat-Mirin, Mater, Traoré – Camara, Cohade, Danic, Djuric, Dossevi, Gomis, Kadir, Saez, Sanchez – Aboubakar, Samassa

Skader/karantene VAFC: Angoua, Lala, Leca, Pujol, Mfuyi

Troppen til PSG: Areola, Douchez, Sirigu – Alex, Armand, Camara, Jallet, Lugano, Maxwell, Sakho, Tiene – Bodmer, Chantôme, Matuidi, Menez, Motta Thiago, Nene, Pastore, Sissoko – Gameiro, Hoarau, Luyindula

Skader/karantene PSG: Bisevac, Ceara

Redaksjonens Tippetips: B

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *