Franskfotball.com

Frankrikes motstandere i gruppe D

Nå som det kun gjenstår én uke til Frankrikes mest betrodde fotballspillere skal forsvare landets ære i Polen og Ukraina, har vi foretatt en grundig analyse av gruppe D i Euro 2012.

Kampoppsett

Mandag, 11. juni
1800: Frankrike mot England (Donbass Arena, Donetsk)
2045: Ukraina mot Sverige (Olimpijskij, Kiev)

Fredag, 15. juni
1800: Ukraina mot Frankrike (Donbass Arena, Donetsk)
2045: Sverige mot England (Olimpijskij, Kiev)

Tirsdag, 19. juni
2045: England mot Ukraina (Donbass Arena, Donetsk)
2045: Sverige mot Frankrike (Olimpijskij, Kiev)

Tidspunktene er UTC+02:00 (norsk tid). Ukraina benytter UTC+03:00.


Frankrike

  

Etter at Thierry Henry og Anelka passerte sine utløpsdatoer har Karim Benzema modnet til en elitespiller innenfor europeisk fotball. Hans åpningsmål hjalp Frankrike til en 2-1-seier da de møtte England for halvannet år siden. I realiteten var dette et noe misvisende resultat da det til tider var fransk lekegrind. Til tross for at England hadde et par debutanter og manglet flere store navn er det ikke til å stikke under stol at franskmennene virket meget lovende selv om det var tidlig i Laurent Blancs revolusjon.

Benzemas plass i laget virker sikker, men treeren bak ham er noe uklar. Det er kanskje ikke for mye av det gode, men det er ikke langt unna. De har den gjenoppblussede Ribéry, tittelvinneren Nasri, samt trioen Ben Arfa, Valbuena og Ménez som alle er i stand til å rive i stykker et forsvar og skape rom. Dessuten har de Malouda som dessverre har vist stillstand store deler av sesongen, men unektelig har iboende ferdigheter.

Det franske laget slipper ikke inn mange mål, men er dog noe ineffektive på motsatt ende av banen. En Benzema i form er med andre ord helt avgjørende.

Kanskje viktigst av alt har Frankrike en manager hvis posisjon i europeisk og fransk fotball, spesielt i det moderne spillet, virker urokkelig. Ingen gjentakelse av de farseaktige scenene fra Sør-Afrika virker tenkelige under Blanc. Det er en genuin hunger i det franske laget nå som de siste fra den gamle garde har forsvunnet. Dette gjør laget uforutsigbart, og som en “dark horse” er det fullt mulig at de kan skape trøbbel for Nederland, Tyskland og Spania. Mot et England de ikke har tapt mot siden 1997 som mangler Rooney er en seier ikke bare mulig, men faktisk sannsynlig.

Tropp

MÅLVAKTER : 1. Hugo Lloris (c) (Lyon), 16. Steve Mandanda (Marseille), 23. Cédric Carrasso (Bordeaux).
FORSVAR: 2. Mathieu Debuchy (Lille), 3. Patrice Evra (Manchester United), 4. Adil Rami (Valencia), 5. Philippe Mexès (Milan), 13. Anthony Réveillère (Lyon), 21. Laurent Koscielny (Arsenal), 22. Gaël Clichy (Manchester City).
MIDTBANE: 6. Yohan Cabaye (Newcastle), 7. Franck Ribéry (Bayern München), 8. Mathieu Valbuena (Marseille), 11. Samir Nasri (Manchester City), 12. Blaise Matuidi (PSG), 15. Florent Malouda (Chelsea), 17. Yann M’Vila (Rennes), 18. Alou Diarra (Marseille), 19. Marvin Martin (Sochaux), 20. Hatem Ben Arfa (Newcastle).
ANGREP: 9. Olivier Giroud (Montpellier), 10. Karim Benzema (Real Madrid), 14. Jérémy Ménez (PSG).

Mulig XI: Lloris, Debuchy, Rami, Mexès, Evra, M’Vila (Diarra), Cabaye, Ribéry, Nasri, Malouda, Benzema.
Joker: Ben Arfa

«Les Bleus» har sine styrker i den offensive delen av laget, og Blanc har sett sitt snitt til å anvende en 4-2-3-1-formasjon for å få det beste ut av det brede spekteret av angrepstalent som er tilgjengelig. Gjennom EM kan du forvente fortløpende oppdateringer om det franske landslaget både her på siden og på vår Twitter-konto. Over de neste dagene vil det ellers bli publisert en artikkelserie med informasjon om samtlige av de 23 spillerne i den franske troppen.


England


Det er åtte år siden England sist gang var en del av EM-selskapet, takket være det famøse tapet på Wembley mot Kroatia i 2007. Den gangen havnet de også i samme gruppe som Frankrike. I år ser det ut til at England mangler alt som kan minne om forventninger. Gruppen kunne ha vært langt verre (gruppe B), men den kunne òg vært snillere (gruppe A). I stedet trakk de Frankrike, hvorpå de som Lee Cattermole fikk to gule, nemlig Sverige og vertskapsnasjon Ukraina. Som Frankrikes største utfordrer i gruppen vil vi gå spesielt i dybden på det engelske landslaget.

Oppbygningen har vært alt annet enn knirkefri; ny manager, en suspendert Rooney, ingen Lampard eller Wilshere, det vedvarende oppstyret rundt Terry, Gerrard som ser ut til å unnvike Liverpool-seiere og massiv debatt rundt angrepsspillerne. Joe Hart virker å være blant lagets få lyspunkt. Ikke siden David Seaman har England tilsynelatende vært så avslappet med sin burvokter. Den alt annen enn optimale oppladningen og de lave forventningene som har fulgt kan gi England ro til å konsentrere seg, så man kan på ingen måte utelukke muligheten for engelsk suksess.

Mannen ved roret

I etterkant av FAs signering av Roy Hodgson har hans favorisering av en 4-4-2-formasjon blitt viden kjent. Da Fulham stod bak en bemerkelsesverdig seiersrekke i Europa League  som endte med finale, spilte Zoltán Gera bak Bobby Zamora som en offensiv midtbanespiller med tillatelse til å forflytte på seg rundt på banen. Han bandt midtbanen sammen med angriperen, men kunne til tider også bytte posisjon med den meget offensive Clint Dempsey. Det var nærmere en 4-4-1-1 som lett lar seg omdanne til 4-2-3-1 i angrepssituasjon, en formasjon han nå har sett seg nødt til å ta i bruk i England ut av mangel på angrepsspillere.

I Liverpool var Torres alene på topp minst like ofte som han hadde en makker. Mens i West Bromwich kunne Peter Odemwingie benyttes som kantspiller med Marc-Antoine Fortuné som target man. Mot slutten gikk laget tilbake til en 4-4-2 med Shane Long tilbake fra skade, og mannskapet som er tilgjengelig virker å være en avgjørende faktor for hvilken formasjon Hodgson velger å benytte. Med England vil Hodgson ha en overflod av muligheter, i hvert fall kvantitativt.

Man kan dog være sikker på at han vil kreve et strengt og velorganisert defensivt oppsett. Mengden rene bur West Bromwich hadde denne sesongen var langt fra hva tidligere managere kunne skilte med. Hodgsons imponerende defensive taktikk nådde sitt høydepunkt mot Manchester City da de presset kreativiteten ut av overlegne motstandere, som ble tvunget til håpløse skudd fra distanse.

På samme måte ble Fulham nærmest eksperter på å beholde både ballbesittelse og rene bur. I 08/09-sesongen havnet Fulham på en 7. plass samtidig som deres keeper Mark Schwarzer slapp inn mindre ett mål pr. kamp. På denne tiden gjorde de det med en ukjent Hangeland, Aaron Hughes som noe urettferdig var kjent fra det katastrofale Newcastle-forsvaret, Konchesky fra West Ham og Chris Baird fra Southampton.

Et svært interessant aspekt av Hodgons opphold i Fulham var derimot hvordan han temmet udyret Clint Dempsey. På to ord og mindre enn fem sekunder er det vrient å beskrive Dempseys posisjon på banen, nettopp fordi han er så dyktig på flere plan. I Europa League ble han faktisk ofte brukt som innbytter. Mer naturlige kantspillere som Damien Duff og Simon Davies ble foretrukket, med Gera som bindeledd. I stedet for å tvinge en bedre spiller inn i et system virker Hodgson å foretrekke naturlige kantspillere, playmakere og angrepsspillere hvorpå han beholder individualistene som jokere.  Som manager for England kan dette være nettopp hva mange lengter etter.

Ellers fikk han Sveits til en tredjeplass på FIFA-rankingen. Solgt.

Den uerstattelige må erstattes

I etterkant av Wayne Rooneys utvisning mot Montenegro der han sparket til Miodrag Džudović har debatten om hvem som skal erstatte den suspenderte spissen de to første kampene rast. Rooney må kunne sies å være langt bedre enn alle andre engelske spisser, og med en tilårskommen gullgenerasjon er han sannsynligvis også Englands eneste verdensklassespiller, hva nå enn det betyr. Selv om det vil gi andre spillere muligheten til å fylle tomrommet, vil det neppe bli det samme. Mang en engelskmann skulle nok uansett ønske at det var Daniel Sturridge eller Emile Heskey som var ute og luftet knottene, og ikke nettopp Rooney.

Spørsmålet er om det satses på Danny Welbeck eller luftens baron Andy Carroll. Førstnevnte behersker nok flere aspekter av spissrollen, deriblant å møte og utføre hurtige bakromsløp, mens Carroll er mer ekstrem og svært avhengig av sin robuste fysikk. Mens Welbeck stod bak Englands avgjørende mål i 1-0-seieren mot Belgia på lørdag har laget gode individualister i Young og Walcott, så det spørs om ikke Carroll med sitt høye toppnivå allikevel foretrekkes.

Midtstopperduoen

Bortsett fra å få Andy Carroll til å se ut som Romário på et tidspunkt under FA Cup-finalen og deretter bli dratt tunnel på i 45 minutter tre dager senere har John Terry stort sett vært i god form denne sesongen.

Samtidig har Rio Ferdinand vært langt mer nødvendig enn tidligere i Manchester United, som følge av en skadet Nemanja Vidić, og ble til manges forundring ikke inkludert i Hodgsons EM-tropp. Med Ferdinands rutine trodde man en skade var det eneste som kunne holde han utenfor landslaget, men ble allikevel vraket fra troppen av «sportslige grunner».

Det spørs uansett om årsaken egentlig var den store elefanten i rommet, nemlig Terrys rasistiske uttalelser til Rios bror Anton. I form fortjener de nok begge en plass, og kunne normalt ha dannet et solid stopperpar, men Hodgson ville det annerledes.

Joleon Lescott har på sin side har vært en klippe ved siden av Vincent Kompany etter årsskiftet. Med Englands imponerende seier i vennskapskampen mot Spania i hukommelsen, føler man også at Lescott fortjener en plass i laget. Dessverre kan det by på problemer at han helst spiller til venstre for sin stoppermakker.

Dersom man plasserer han ved siden av Terry vil England få samme problem som de fikk mot Tyskland i Sør-Afrika, med venstrebente Upson til venstre for Terry. Sistnevnte har spilt om lag 450 av sine over 500 kamper for Chelsea til venstre for sin makker. Dette er så avgjørende at David Luiz, som tradisjonelt spiller mot venstre, har blitt tvunget til å spille på motsatt side når han utgjør stopperparet med Terry.

I Manchester City er dette aldri et problem for Lescott, ettersom Kompany helst spiller på høyre side, men i England er et partnerskap mellom Terry og Lescott litt mer problematisk.

Alternativene til den ovennevnte trioen har alle sine baksider. Manglende erfaring fra store oppgjør i Jagielkas tilfelle, samt Jones’ mangel på kamper som midtstopper. Videre fikk Hodgsons forklaring av Ferdinands vraking seg nok et skudd for baugen da det i går ble klart at Liverpools Martin Kelly, som kun står med ti ligakamper denne sesongen, blir hentet inn som erstatter for Gary Cahill.

Det er nok en turnering for tidlig for Jones og Kelly, og man vet aldri hva Hodgson har i gjære, men at noen fra denne trioen skal danne stopperparet er nok mindre sannsynlig.

Tropp

MÅLVAKTER: 1. Joe Hart (Manchester City), 13. Robert Green (West Ham), 23. Jack Butland (Birmingham City).
FORSVAR: 2. Glen Johnson (Liverpool), 3. Ashley Cole (Chelsea), 5. Martin Kelly (Liverpool), 6. John Terry (Chelsea), 12. Leighton Baines (Everton), 14. Phil Jones (Manchester United), 15. Joleon Lescott (Manchester City), 18. Phil Jagielka (Everton).
MIDTBANE: 4. Steven Gerrard (c) (Liverpool), 7. Theo Walcott (Arsenal), 8. Jordan Henderson (Liverpool), 11. Ashley Young (Manchester United), 16. James Milner (Manchester City), 17. Scott Parker (Tottenham), 19. Stewart Downing (Liverpool), 20. Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal).
ANGREP: 9. Andy Carroll (Liverpool), 10. Wayne Rooney (Manchester United), 21. Jermain Defoe (Tottenham), 22. Danny Welbeck (Manchester United).

Mulig XI: Hart, Johnson, Lescott, Terry, Cole, Parker, Jones, Walcott, Gerrard, Young, Carroll.
Joker: Oxlade-Chamberlain 

England kommer til mesterskapet med en tropp full av defensive fibre, og utenom Rooney er det få målgjørere. I anledning sistnevntes suspensjon kan det by på problemer. Dersom England skal nå langt i turneringen, kan det være en idé å hente inspirasjon fra Chelsea, som vant Champions League gjennom godt forsvarsspill, kontringer og en aldri så liten porsjon hell.


Ukraina


Den tvilsomme vertsnasjon, og gruppens soleklart minst kjente lag for det utrente norske øyet. Sjevtsjenko holder fremdeles koken, og det samme gjør navnebror Andrij Jarmolenko som var brukbar i fjorårets U21-EM og nå har tatt steget opp til seniorlandslaget. Det store spørsmålstegnet rundt Ukrainas landslag forblir uansett om hjemmebanefordelen gjør opp for et par år uten betydningsfulle kamper, da de var forhåndskvalifisert til årets mesterskap. De har spilt gode kamper mot Uruguay, Tyskland og Israel over det siste året, men vennskapskamper vil aldri bli det samme som kvalifiserings- og mesterskapskamper.

Ukraina har utvilsomt et talentfullt mannskap. Jarmolenko regnes som Ukrainas nye supertalent etter en solid sesong for Dinamo Kiev, og er involvert i det meste Ukraina foretar seg offensivt, da han kan spille både kant og spiss. Så solid har han vært at Sjevtsjenko har anbefalt sin gamleklubb AC Milan å hente han til Italia i sommer. Utover det er unggutten Jaroslav Rakitskij som har befestet sin posisjon på venstrebacken en å se opp for.

Ukraine's National Football Team Player Andrij Iarmolenko (L) Looks

Sjefen

I april 2011 ansatte Ukraina deres nåværende landslagssjef, den tidligere spisslegenden og landets første vinner av Ballon d’Or, Oleg Blokhin. Etter å ha ledet landslaget mellom 2003 og 2007, hvor han blant annet ledet laget til kvartfinalen i VM 2006, kastet han inn håndkleet etter at laget mislyktes i å kvalifisere seg til forrige europamesterskap.

Blokhin ersattet midlertidig landslagssjef Jurij Kalitvintsev, som blant annet ledet Ukrainas U19-landslag til suksess i EM 2009, og nå vil fortsette som Blokhins assistent.

Med sin massive erfaring må Blokhin sies å være et sikkert alternativ, men etter kritiske bemerkninger vedrørende afrikanske spilleres påvirkning på ukrainsk toppfotball har han høstet mye dårlig publisitet i hjemlandet. Om spillerne underpresterer i forhold til de allerede lave forventningene kan det se mørkt ut, også for Blokhin. Det skal sies at Ukraina har mistet intet mindre enn tre målvakter, deriblant Alexander Sjovkovskij, samt tidligere Barcelona-forsvarer Dimitri Tsjigrinskij, hvorav de to sistnevnte var de to viktigste defensive spillerne.

Spillestil

Når det kommer til foretrukne formasjoner har Setanta Eurasia-kommentator Dmitro Dzhulaj og hans kompanjong hvis navn er altfor ukrainsk for min smak uttalt, «taktisk sett er laget best når det ligger dypt og avventer kontringsmuligheter». Dzhulajs beskrivelse passer definitivt spillermaterialet Ukraina har tilgjengelig med de ovennevnte kantspillerne Jarmolenko og Jevgenij Konoplianka på motsatt kant, som begge har hurtighet og alder på sin side.

Trolig vil laget mønstre en 4-4-1-1-formasjon med Andrij Voronin bak Sjevtsjenko, men på midtbanen er det desto mer usikkert. Ved siden av visekaptein Anatolij Timosjtsjuk, som har flest landskamper for Ukraina gjennom tidene, er det mange alternativer, og det er noe av styrken med laget – spillernes fleksibilitet. Laget har en fin balanse mellom unge, lovende og rutinerte spillere, med en gjennomsnittsalder på 27,3.

Som sentral midtbanespiller ved siden av defensive Timosjtsjuk kan man bruke playmakeren Ruslan Rotan, rutinerte Sergej Nazarenko, eller mannen hvis dødballfot av enkelte blir omtalt som «Europas beste», Alexander Alijev. Høyrebacken er også usikker, men den offensive Oleg Gusev, som det ikke er plass til på høyrekanten, kan bli foretrukket framfor den mer defensive unggutten Bogdan Butko.

På topp forventes det at Sjevtsjenko får sjansen, og trass i at han la igjen sin eksplosivitet på San Siro vet han fremdeles akkurat hvor målet står og er omringet av dynamikken han nå mangler. For tiden kjemper han mot en vond rygg, men regner med å være klar til sin internasjonale svanesang. Om ikke tyder mye på at targetmannen Artem Milevskij vil steppe inn. Motivasjon burde i hvert fall ikke være noe problem, omstendighetene tatt i betraktning.

Tropp

MÅLVAKTER: 1. Maxim Koval (Dynamo Kiev), 12. Andrij Pjatov (Sjakhtar Donetsk), 23. Alexander Gorjainov (Metalist Kharkiv).
FORSVAR: 2. Jevgenij Selin (Vorskla Poltava), 3. Jevgenij Khatsjeridi (Dynamo Kiev), 5. Alexander Kutsjer (Sjakhtar Donetsk), 13. Vjatsjeslav Sjevtsjuk (Sjakhtar Donetsk), 17. Taras Mikhalik (Dynamo Kiev), 20. Jaroslav Rakitskij (Sjakhtar Donetsk), 21. Bogdan Butko (Illitjivets Mariupol).
MIDTBANE: 4. Anatolij Timosjtsjuk (Bayern München), 6. Denis Garmasj (Dynamo Kiev), 8. Oleksandr Alijev (Dynamo Kiev), 9. Oleg Gusev (Dynamo Kiev), 11. Andrij Jarmolenko (Dynamo Kiev), 14. Ruslan Rotan (Dnjepr Dnjepropetrovsk), 18. Sergej Nazarenko (Tavrija Simferopol), 19. Jevgenij Konoplianka (Dnjepr Dnjepropetrovsk).
ANGREP: 7. Andrij Sjevtsjenko (c) (Dynamo Kiev), 10. Andrij Voronin (Dinamo Moskva), 15. Artem Milevskij (Dynamo Kiev), 16. Jevgenij Seleznjov (Sjakhtar Donetsk), 22. Marko Devic (Metalist Kharkiv).

Mulig XI: Pjatov, Gusev, Rakitskij, Kutsjer, Selin, Timosjtsjuk, Jarmolenko, Alijev, Konoplianka, Voronin, Sjevtsjenko.
Joker: Sergej Nazarenko


Sverige

 

Det blir spennende å se våre naboers store, balletdansende pirat på topp. Zlatan Ibrahimović er den åpenbare faren på det svenske laget, men han omringes samtidig av uselviske, intelligente og teknisk begavede spillere. De fleste svenske spillerne kjenner vi allerede til fra mer eller mindre vellykkede utenlandsopphold. Om de lykkes mot internasjonal motstand er en annen sak.

Visste du forresten at Sverige sammen med Spania er det eneste laget i EM 2012 som slipper å fly til noen av gruppespillkampene sine? Mens England vil tilbakelegge rundt 5500 kilometer i løpet av gruppespillet, har svenskene 150 komfortable kilometer i turbuss å se fram til. Hvorvidt det vil ha en innvirkning på noen av kampene er et annet spørsmål.

Erik Hamrén

Etter et periode med suksess i skandinavisk fotball der han vant både dansk og norsk seriemesterskap, forlot Erik Hamrén Rosenborg til fordel for Sverige der han ble utnevnt til landslagssjef i 2009. Det kommende europamesterskapet gir Hamrén en unik mulighet til å vise fram lagets offensive  spillestil på en større arena.

Svenske aviser har  tegnet et positivt bilde av troppen før turneringen. Etter at de ikke nådde forrige verdensmesterskap er forventningene ekstra store foran årets mesterskap. Hamrén, som legger stor vekt på god «attityd» har vært et friskt pust, og det er lenge siden lagmoralen har vært så høy. At laget kvalifiserte seg etter en imponerende 3-2-seier mot Nederland har òg bidratt til denne optimismen.

Sveriges muligheter

Kampen mellom Sverige og England kan bli spesielt avgjørende for hvem som kvalifiserer seg til utslagsrundene. Sistnevnte kom seirende ut av det forrige oppgjøret, da at de vant 1-0 på Wembley etter et selvmål av Daniel Majstorović. Selv om Englands førsteellever bar et lite B-preg og svenskene stilte med et lag ganske likt det man forventer til sommeren, kan man ikke sammenligne en vennskapskamp  i en hektisk klubbperiode med et intenst europamesterskap på nøytral grunn.

Det svenske mannskapet mangler kvaliteten de har hatt i tidligere turneringer, og i denne vanskelige gruppen har vi vondt for å se «söta bror» avansere. Vi har tro på tre engelske poeng, men ville ikke satt penger på det, spesielt uten den konstante trusselen Rooney til å true hvem som enn erstatter den skadete Majstorović. Dersom Sverige skal overleve gruppe D må Källström og Ibrahimović være i toppform.

Tropp

MÅLVAKTER: 1. Andreas Isaksson (PSV), 12. Johan Wiland (København), 23. Pär Hansson (Helsingborgs).
FORSVAR: 2. Mikael Lustig (Celtic), 3. Olof Mellberg (Olympiakos), 4. Andreas Granqvist (Genoa), 5. Martin Olsson (Blackburn Rovers), 13. Jonas Olsson (West Bromwich Albion), 15. Mikael Antonsson (Bologna), 17. Behrang Safari (Anderlecht).
MIDTBANE: 6. Rasmus Elm (Alkmaar), 7. Sebastian Larsson (Sunderland), 8. Anders Svensson (Elfsborg), 9. Kim Källström (Lyon), 16. Pontus Wernbloom (CSKA), 18. Samuel Holmén (İstanbul), 19. Emir Bajrami (Twente), 21. Christian Wilhelmsson (Al-Hilal).
ANGREP: 10. Zlatan Ibrahimović (c) (Milan), 11. Johan Elmander (Galatasaray), 14. Tobias Hysén (Göteborg), 20. Ola Toivonen (PSV), 22. Markus Rosenberg (Werder Bremen).

Spillestil

Hamrén er en tilhenger av offensiv fotball, men har gjennom sin tid som landslagssjef opparbeidet en balansert spillestil hvor man opprettholder en velorganisert og hardtjobbende defensiv, samtidig som de er i stand til å holde på ballen og vente på muligheter. Det er heller ikke sjeldent Sveriges backer løper løpsk og støtte midtbanen.

Etter å ha gått bort fra 4-4-2, forventes de å stille i en 4-2-3-1-formasjon der Ibrahimović kan falle inn i hullet bak hovedspissen Elmander og følgelig unngå å bli isolert. Nettopp denne taktikken har bydd på store problemer deres motstandere. Det er en riktignok en mulighet for at Elmander ikke rekker første kamp mot Ukraina, men det finnes uansett god dekning i Ola Toivonen og Markus Rosenberg.

I skyggen av Ibrahimović finner man blant annet Kim Källström. Lyon-spilleren var nest sist på ballen ved syv anledninger i kvalifiseringen, kun tangert av Mesut Özil, og noterte seg dessuten for tre mål. Med over 90 landskamper vil 29-åringen utvilsomt bli en nøkkelspiller for Sverige. At han kan spille over hele midtbanen er naturligvis også positivt. Med flere jevngode midtbanespillere er det allikevel stor usikkerhet rundt denne lagdelen.

En stødig defensiv og god fysikk gjør at svenskene er vriene å forsvare seg mot på dødballer. Med Ibrahimović som hengespiss og frie tøyler til å gjøre hva han vil er de mer kreative enn noen gang.

Mulig XI: Isaksson, Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson, Svensson, Källström, Larsson, Ibrahimović, Elm, Elmander (Toivonen)
Joker:  Rosenberg

Men hvordan ender det? Gruppe D er kanskje den gruppen der det er mest åpent rundt videre avansement. Sist England deltok i EM var de i gruppe med nettopp Frankrike. Etter en nervepirrende avslutning der Zidane scoret to mål på overtid endte det med fransk seier. Det har vi tro på i år, også. Etter et katastrofalt verdensmesterskap kan det bare gå oppover for «Les Bleus», som tidligere har vunnet EM i 1984 og 2000.

På papiret burde Sverige mot England avgjøre den andre kvalifiseringsplassen, men man vet aldri helt sikkert hva vertsnasjonen, og gruppens klare underdog, skjuler oppi ermet. Frankrike virker rett og slett for talentfulle. Der England er bunnsolide defensivt har Sverige vist god form og blomstrende angrepsspill.

For den nøytrale fotballtilhenger har gruppe D det som skal til for å bli høyinteressant.

Amusez-vous.

2 Comments

 1. AlbertGof

  10/07/2019 at 08:45

  Hot girls looking for sex in your city: https://chogoon.com/srt/fiq2r?&uihcl=Hn3IPJHkYgzt

  Popular tags: dave m insider internet dating download, how to tell if someone is on a dating website, top cougar dating sites, online dating industry report, black singles dating site, dating coffee shop, 30 year old virgin speed dating, speed dating maghrebin paris 2015, virgo man dating sagittarius woman, indian dating sites in usa, what does it mean when a guy wants to hook up with you, best free dating sites japan, dating site affiliate program, dating themes wp, gibson es 335 serial number dating, free dating black websites, clever sayings about dating, uranium series dating of marine and lacustrine carbonates, real rock radio xs dating, dating a girl 1 inch taller, speed dating near kingston ny, completely free local dating sites, case dating chart, match making online, dating calico fabric, how to get out of low priority matchmaking, husband looking at dating sites, online dating after 50, online dating sussex, good female dating profile examples, dating versus hanging out, tinder matchmaking, faces eu dating site, boy dating girl, 90 days dating rule, dating in sacramento ca, dating places seoul, dating pregnancy right after miscarriage, kristen still dating james, dating fails pictures, all dating site in uk, good anime dating sims, about online dating, college hookup rate, dinosaurs carbon dating, words with friends dating, youtube dating tips for guys, funny russian dating profile pics, greece dating website, london eye dating, 35 year old woman dating 29 year old man, dating florida, dating for single parents free, dating your best friend advice, warum man single sein sollte, when to have a dating scan, hannah montana dating games, yaoi dating sims list, dream about dating your father, dating site for motorcyclists, best dating site for cougars, indore dating places, autometer tachometer hook up, red rose radio dating, is dating a military man worth it, free html5 dating template, dating sites with no upgrades, free dating pune, hp dating, bus drivers dating, no dating policy at work legal, online dating tracker, dating templates free, who is camila dating 2015, dating toronto asian, username for dating profile, black christian dating advice, dating playing the field, online dating email response, totally free dating sites reviews, relative dating and absolute dating ppt, john bytheway dating 911, martin finds out tommy pam dating, dating someone for 4 weeks, nc dating services, mariah carey dating list, christchurch free dating sites, christian dating websites reviews uk, dating 2000 datingsite, kostenloses dating portal, matchmaking websites for seniors, how do i create a dating website for free, new dating websites 2015, dating tips for college students, alcudabill.info dating site, hook up in rancho cucamonga, dating in the dark kanal 5 2011, indian free dating apps, how to make your own dating site, bike frame dating, widow widower dating site, dating love games, free dating phone service, absolute dating archaeology, dating north korean style, dating websites review, dating police officer uk, dating sites hyderabad india, 31 yr old dating 91 year old woman, changes in online dating, dating in tanzania, pof free dating website, 5 minute dating peter hatch, good questions to ask someone you’re dating, no signup dating sites australia, twin dating websites, sydney online dating, hemet dating, polnische dating seiten, ex boyfriend dating my sister, dhaka dating website, what free dating sites are out there, hook up potentiometer, is my husband on any dating sites, i.o.m. dating services, internet dating usernames, kik dating, online dating real life meeting, dating girl who smokes, how long to wait before you start dating again, tracy mcnew dating, is flirt hookup real, history of matchmaking services, seniors dating london ontario, hookup meetup, second time dating quotes, catchy introductions for dating sites, if you re dating a law student raise your hand, online dating cagayan de oro, dating ge appliances, dating in klerksdorp, rules for dating my daughter marine, adam zoekt eva dating show, online dating military guys, florida law dating age, what is the most reliable dating site, list of dating sites on iphone, i regret not dating him, electrical light switch hookup, dating hearing impaired, free dating in dbn, military dating sites 100 free, alix lapri and jacob latimore dating, gay online dating south africa, speed dating events in newcastle, radiocarbon dating volcanoes, dating website for kids, kolkata dating websites, illuminati dating sites, silly dating jokes, dating in powell river b c, most accurate radiometric dating method, dating commercial mountain top, singles dating websites free, dating material, hook up el paso, write profile for online dating, kingston free dating sites, courteney cox dating counting crows, dating married boss, yamaha hs8 hookup, stars in their eyes dating site, hsv dating sites free, dating pk, good online dating pick up lines, tinder dating norge, compare and contrast relative and radiometric dating, pinay dating singapore, kingsville ontario dating, contact rules after a hookup, improved matchmaking beta titanfall, dating elgin pocket watches, calgary dating app, cruise ship hookup story, polish dating sites poland, hs story dating julian, dance dating melbourne, dating in the dark all episodes, call of duty won’t connect to matchmaking server, grassi and hoying dating, speed dating sutherland shire, dating websites in jacksonville fl, rendezvous dating site uk, dating ilford, dating site plus size, how do scientists use relative dating to determine the age of a fossil, dating mitsuru persona 3, list of all mobile dating sites, photographer for online dating profile, kpop idol dating rumours, love dating sephora, the biggest dating site, best hookup bars san diego, speed dating bank london, speed dating 18+ los angeles, dwarf online dating sites, dating trail, dating events atlanta, dating alleenstaande moeder, age laws for dating in arizona, top dating apps badoo, free top dating sites 2014, foreign ladies dating site, dating filipina in riyadh, austin texas dating websites, whos zac efron dating now 2014, dating grand rapids michigan, speed dating establishment coventry, daily mirror dating, top dating sites, hook up bus, speed dating bromley kent, who is minenhle dlamini currently dating, expat dating in costa rica, michigan state parks with full hook up, tamil online dating websites, free love and dating site, low priority matchmaking dota, creflo dollar dating relationships, free filipina dating websites, dating site for under 18s, ignighter group dating login, ukrainian free dating sites, online dating edinburgh free, texas dating websites, dating commercials, free online dating services for singles, when the man you’re dating disappears, dating site okc, modern family fat guy dating, fox reality dating show, maroc dating site, things to say on online dating profile examples, kazan speed dating, alphabet dating letter a, speed dating in scottsdale, quotes about dating someone immature, ways to describe yourself on dating sites, best dating sites gay uk, apps for dating cougars, funny quotes about dating online, widower dating issues, the hook up tackle az

 2. see this here

  16/09/2019 at 21:05

  I just want to mention I am beginner to blogging and site-building and honestly loved your website. Most likely I’m planning to bookmark your site . You surely have perfect writings. Kudos for revealing your webpage.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *