Franskfotball.com

Inspirert Sverige rystet Frankrike

(Sverige – Frankrike 2-0) Det allerede utslåtte svenske landslaget reddet litt av æren ved å slå et tafatt Frankrike i Kiev i kveld.

Sverige vartet opp med en flott prestasjon og fikk meget fortjent sin første trepoenger i dette mesterskapet da de beseiret Frankrike med 2-0 i kveld. “Les Bleus” virket tafatte gjennom hele kampen, og klarte aldri å sette skikkelig press på det svenske forsvaret som gjorde sakene sine meget bra i dag. Gjentatte ganger tok stopperparet Mellberg og Olsson sammen med backene Granqvist og Olsson ned farten og momentumet i Frankrike-angrepene, hvilket etterhvert resulterte i omstendelighet i den offensive sektoren til Laurent Blanc og hans franske mannskap.

Den første omgangen var jevnt over dominert av Frankrike i banespillet, en faktor som forøvrig går igjen i samtlige av Frankrikes kamper dette mesterskapet, men det man får ut av ballinnehavet er heller lite. Mye stamping på ballen og mange driblinger uten reelle mål og meninger er noe av det vi sitter igjen med etter Frankrikes tre første kamper i mesterskapet. Laurent Blanc har med andre ord en hel haug punkter han må ta tak i før Frankrike møter Spania i kvartfinalen i mesterskapet den 23. juni. Erik Hamrén derimot tar med seg en meget viktig seier hjem til Sverige før “Tre kronor” går løs på VM-kvalikken til høsten igjen.

Når det gjelder kampforløpet så kommer man ikke utenom at det var Frankrike som holdt mest på ball, men det vi har sett gjentatte ganger i internasjonal toppfotball er det at man ikke alltids er i stand til å skape noe tross overtaket i ballbesittelse. Frankrike slet kampen igjennom med å trenge gjennom den svenske forsvarsmuren og de to dype midtbanespillerne i form av Kim Källström og Anders Svensson, noe som resulterte i blant annet en meget anonym Samir Nasri-prestasjon. Manchester City-spilleren tuslet av banen etter sytti-syv minutter og ble erstattet av en av Frankrikes beste aktører i forrige kamp mot Ukraina, nemlig Jérémy Ménez.

Men heller ikke PSG-vingen maktet å sette sitt preg på oppgjøret som satte gruppeéner Frankrike oppimot allerede eliminerte Sverige, som da også kunne spille helt uten press. Det samme kunne ikke sies om Frankrike som også var avhengige av at England ikke tapte for Ukraina, da det ville satt Englands målforskjell oppimot Frankrikes. Dette var et scenario Frankrike ikke maktet å prestere under, og i realiteten kunne oppgjøret endt med flere baklengsmål for Frankrike som virkelig sprakk opp i den bakerste fireren utover oppgjøret. Hverken Philippe Mexès eller Adil Rami kommer fra gruppespillsdelen etter å ha overbevist det franske publikumet, og begge er nødt til å gå i seg selv når Frankrike nå går videre inn i sluttspillet og til kvartfinaleoppgjøret mot Spania. Milan-stopper Philippe Mexès pådro seg forøvrig et nytt gult kort mot Sverige i dag, og må derfor stå over kvartfinalen mot Spania.

De to svenske scoringene kom i dag på godt spill fra de svenske vingene. Christian Wilhelmsson kom inn etter pausen og satte øyeblikkelig fart på Sverige. Den tidligere Anderlecht-spilleren skapte sjansen for Zlatan Ibrahimovic på det første målet, og Milan-spilleren vartet samtidig opp med et lite stykke magi da han med et saksespark hamret ballen inn i nettet bak Hugo Lloris. Philippe Mexès var mannen som befant seg nærmest målscoreren, men 30-åringen var aldri skikkelig i nærheten å komme seg opp i Zlatan som virkelig viste seg som den giganten han er i dag.

Den andre svenske scoringen kom helt på overtid og det kom igjen etter godt vingspill. Denne gangen var det duket for en noe mer anonym målscorer i form av Sunderland-spilleren Sebastian Larsson. 27-åringen hamret inn 2-0 scoringen etter at ballen hadde blitt blokkert av det franske forsvaret i forkant. Scoringen satte også et endelig punktum for den tafatte franske jakten på et utligningsmål, og understreker de franske defensive problemene, før mannskapet til Laurent Blanc skal møte et av verdens ypperste mannskaper hva offensiv slagkraft gjelder i Spania. Den konfrontasjonen er nok i stand til å sette flere grå hår i hodet til Blanc som fra før av har gjort sitt ytterste i forsøket på å roe kritikken rundt stopperparet Philippe Mexès og Adil Rami som idag var langt ifra å overbevise noen som helst.

Kvartfinalerunden starter den 21. juni klokken 20:45 med en duell mellom Tsjekkia og Portugal, lagene som begge var å finne i semifinalene i EM 2004, da Portugal gikk videre til finalen for så å tape mot Hellas, mens Tsjekkia på sin side måtte gi tapt for grekerne i semifinalen. Deretter møter tapende semifinalist i VM 2010, Tyskland et Hellas-lag på jakt etter en ny EM-triumf, mens Spania og Frankrike følger dagen etter  i en reprise av åttendedelsfinalen i VM 2006 da blant annet Zinédine Zidane og Franck Ribéry senket spanjolene. Runden avsluttes med England-Italia på søndagen i et oppgjør som avgjører hvem som eventuelt møter vinneren av Tyskland og Hellas i en semifinale.

Kampfakta:
Gule kort: Mexès (Fra), Svensson (Sve)
Røde kort: —

Mål: 1-0 Zlatan Ibrahmovic (56′), 2-0 Sebastian Larsson (90+2′)

Sveriges lag: Isaksson, Granqvist, J. Olsson, Mellberg, M. Olsson, A. Svensson (Holmén 79′), Källström, S. Larsson, Bajrami (Wilhelmsson 46′), Ibrahimovic, Toivonen (Wernbloom 78′)

Frankrikes lag: Lloris, Debuchy, Rami, Mexès, Clichy, A. Diarra, M’Vila (Giroud 83′), Nasri (Menez 77′), Ribéry, Ben Arfa (Malouda 59′), Benzema

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *