Franskfotball.com

Disse franskmennene må Norge se opp for

Tirsdag kveld møtes Norge og Frankrike i Drammen til en svært spennende duell. Etter den franske 1-0-seieren i det første oppgjøret, som ble spilt fredag kveld i Le Havre, er det vidåpent om plassen i neste års U21-EM foran returkampen. Her er fem franske spillere Norge burde se ekstra opp for.

Raphaël Varane (Real Madrid) – Vurdert av Arilas Berg Ould-Saada (@arilasos)

SCORTE: Raphaël Varane ble matchvinner i det første oppgjøret mellom lagene.

Den 19 år gamle Real Madrid-stopperen er utvilsomt den mest lovende blant de mange franske talentene på dette U21-laget, og ble også kampens eneste målscorer i det første oppgjøret fredag kveld. Raphaël Varanes robuste fysikk, gode fart, hodestyrke, intelligens og modenhet gjør han til et av verdens desidert største talenter i sin posisjon. For et par uker siden fikk han sjansen for Real Madrids førstelag mot selveste Manchester City i Champions League. Den franske midtstopperen briljerte og nøytraliserte spillere som David Silva og Carlos Tévez, i tillegg til at han knapt bommet på en pasning. En skulle tro at det norske U21-laget burde være en overkommelig motstander for Varane, som til daglig får kjørt seg på trening mot Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Karim Benzema og resten av stjernegalleriet i den spanske hovedstaden.

Les mer: Er han verdens største stoppertalent?

Yann M’Vila (Rennes) – Vurdert av Arilas Berg Ould-Saada (@arilasos)

De aller fleste kjenner til Yann M’Vila etter at han de siste årene har blitt koblet til de aller fleste toppklubbene i Europa. Ytterst få trodde, derimot, at han ville bli å se på U21-nivå denne høsten etter å ha spilt tre av Frankrikes fire kamper i sommerens Europamesterskap. Årsaken til dette tilbakefallet er, delvis, disiplinproblemene hans under sommerens mesterskap. Den andre grunnen til at han ikke lenger er fast inventar på A-landslagset er rett og slett at prestasjonene hans ikke har vært gode nok i det siste.

ANERKJENT: De fleste fotballinteresserte har hørt navnet Yann M’Vila før.

Etter en turbulent sommer, som etter planen skulle inneholde en overgang til utlandet for M’Vila, har 22-åringen slitt med spilletid i Rennes. Dette er naturlig nok ikke gunstig for utviklingen til en spiller som, i utgangspunktet, var spådd som en kommende verdensstjerne. Denne kampen blir derfor en ypperlig anledning til å vise seg frem, og det burde ikke være noe i veien med motivasjonen til spilleren. Hans arbeidskapasitet og pasningsstyrke, i tillegg til hans evne til å dekke enorme rom på egenhånd, gjør han til en spiller Norge bør passe ekstra godt på.

Les mer: Yann M’Vila – En krysning mellom Vieira og Makéléle

Rémy Cabella (Montpellier) – Vurdert av Øystein Telnæs (@oystein_lefoot)

Rémy Cabella er en type som tiltrekker seg oppmerksomhet, og det er ikke bare på grunn av de frekke hårfrisyrene og bilstuntene.  For den teknisk anlagte spilleren fikk sitt store gjennombrudd for Montpellier i gullesesongen i fjor. Hans evne til å gli forbi motstanderen kan være en nytelse å se på. Det morsomme er at han er langt fra den kjappeste i sin possisjon, men dette komponserer han for med sine «veltimede» rykk.

TILTREKKES OPPMERKSOMHET: Cabella er Frankrikes mest fremgangsrike.

Spillerforståelsen er hans store styrke, og noen ganger kan det virke som han har forhåndsvalgt hvilke motstandere han skal kjøre slalom mellom. Noen hevder at det kan bli litt i overkant til tider, men intensjonen er alltid god. Han har vært U-21-lagets kanskje mest fremgangsrike spiller denne sesongen. Overblikket og den strøkne pasningsfoten kommer alltid godt med. Den følsome lobben fra sekstenmeteren i kampen mot Kazakhstan viser og hvilken selvtillit han har. Med CL-spill for klubblaget Montpellier vil han i tiden bare vokse som spiller, og det er i grunn ingen grenser for hvor langt han kan nå. Noe av det som har imponert undertegnede mest denne sesongen er de defensive bidragene. Dette er en side vi ikke har sett fra Cabella tidligere, men det kler den temperamentsfulle korsikaneren godt. Dette gjør han mer allsidig, og alt i alt er han et spilleremne trener Eric Mombaerts elsker å jobbe med.

Video: Den frekke lobben til Cabella mot Kazakhstan

Ali Ahamada (Toulouse) – Vurdert av Øystein Telnæs (@oystein_lefoot)

Toulouse er regnet som Frankrikes nest beste ungdomsakademi. Over de siste årene har de lilla fått opp spillere som Moussa Sissoko, Etienne Capoue og Franck Tabanou. Nå derimot er det Wissam Ben Yedder og Ali Ahamada sin tur.

NEST BESTE AKADEMI: Ben Yedder og Ali Ahamada er siste spillere ut fra det annerkjente Toulouse-akademiet.

Ahamada, som egentlig stammer fra den afrikanske øygruppen Komorene, har være en åpenbaring i Ligue 1. For som bambi på isen ble den daværende 19-åringen kastet i det en kald februarkveld i 2010. Kampen mot Rennes tapte man riktignok, men Ahamada fikk på bare noen minutter vist hva han er god for. Ingen så seg noen gang tilbake. For Ahamada holdt nullen i seks av de resterende åtte kampene den sesongen. Ser vi på helhetsbildet har den lovende sisteskansen holdt nullen hele 27 ganger på totalt 55 spilte L1-kamper, en helt vanvittig prestasjon.  Refleksene hans på strek virker til tider umenneskelige noe som også er en medvirkende faktor for at han blir kalt «straffedödaren». I fjor reddet han fire av de syv straffene han ble utsatt for. Skal man arrestere denne målvakten på noe må det bli feltarbeidet, og det er gjerne da på dødballer Norge har en reel sjanse. Én-mot-én er Ahamadas kanskje største syrke i den grad Norge skulle klare å spille Marcus Pedersen fri. For to serierunder sikret Ahamada poengdeling i oppgøret mot Rennes med en svært så uortodoks heading på overtid. Det er det de i Frankrike kaller “un but exceptionnel” . Trykk på linken under for å se video.

Video: Ahamadas uortodokse heading fem minutter på overtid

Wissam Ben Yedder (Toulouse) – Vurdert av Arilas Berg Ould-Saada (@arilasos)

USTOPPELIG: Wissam Ben Yedder bøtter inn mål i Ligue 1.

Dette 22 år gamle fransk-tunisiske Toulouse-produktet var, foran denne Ligue 1-sesongen, forholdsvis ukjent. Etter sommeren har han dog stått frem som en notorisk målscorer og en av lagets største helter i sesonginnledningen. Etter å ha åpnet sesongen på benken, sørget Ben Yedder, etter å ha blitt byttet inn, for at Toulouse tok ett poeng i sesongåpningen mot Montpellier. Siden den gang har han scoret ytterligere fem seriemål, hvilket fører til at han for øyeblikket er Zlatan Ibrahimovics største utfordrer for toppscorertittelen i Ligue 1. I likhet med hans heltestatus hos klubblaget, er også Ben Yedders landslagskarriere fersk. Hans første U21-kamp kom tidlig i september, altså for en drøy måned siden, og unggutten har per dags dato kun tre kamper for Les Bleuets. I tillegg til å være en mer enn brukbar fotballspiller, blant annet på grunn av hans gode avslutninger og posisjoneringsevne, har Ben Yedder også spilt to kamper for det franske futsallandslaget. Dette gjør han til den eneste franske spillere som både har blitt tatt ut til fotball- og futsallandslaget i løpet av sin karriere. For øyeblikket ser ingen Ligue 1-forsvarere ut til å være i stand til å hindre Wissam Ben Yedder i å score – kan det norske forsvaret stoppe han?

Video: Ben Yedders herlige mål mot Troyes

Skrevet av Arilas Berg Ould-Saada og Øystein Melhus Telnæs.

One Comment

  1. browse around this site

    17/09/2019 at 13:48

    I just want to mention I am just very new to blogging and really enjoyed this website. More than likely I’m want to bookmark your site . You definitely come with wonderful articles and reviews. Regards for revealing your webpage.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *