Franskfotball.com

Før kampen: Norge U-21 – Frankrike U-21

Etter Frankrikes 1-0 seier over Norge på Stade Océane i Le Havre fredag, er det som favoritter til å ta seg videre til EM-sluttspillet at franskmennene gjester Marienlyst og Drammen tirsdag kveld.

Info før kampen:

Norge U-21 – Frankrike U-21
EM-kvalifisering, play-off, 2. kamp
Foreløpig resultat: 1-0 fordel Frankrike
16. oktober kl. 18:00
Stadion: Marienlyst, Drammen
TV: TV 2 Sport & TV 2 Sumo

Før kampen:

Som et “vorspiel” til kveldens storkamp mellom Spania og Frankrike i VM-kvalifiseringsgruppe I, møtes Norge U-21 og Frankrike U-21 til det siste av de to playoff-kampene lagene imellom. Og det er Frankrike som i øyeblikket er i førersetet etter 1-0 seieren på eget gress i forrige uke. Real Madrid-stopper Raphaël Varane scoret målet for franskmennene i et oppgjør som til tider svinget mye. Norge som av mange ble ventet å få det tøft i møtet med en av de store europeiske fotballnasjonene gikk respektløst til angrep på et noe overrasket fransk lag, og kom seg også til flere brukbare sjanser i åpningsminuttene.

Men etterhvert tok hjemmelaget over og fikk en noe billig scoring etter forsvarsrot hovedsaklig signert Celtic-spiller Thomas Rogne. Scoringen som forsvarskollega Varane stod for ble også den eneste i oppgjøret som nå er den første del av byggeklossene Frankrike har måttet bygge for å ta seg videre til EM-sluttspillet i Israel neste år. Frankrikes U-21 trener Erick Mombaerts har helt siden seieren fredag kveld vært klar på at ingenting er gjort og at det nå gjenstår et mye tøffere arbeid når Frankrike må stå imot et tøft publikumspress i Drammen, samt holde på en farlig 1-0 ledelse.

Det åpner altså for et farlig scenario for “Les Bleuets” som om de skulle slippe inn et mål tidlig i borteoppgjøret kan komme til å gå på en smell psykologisk og dermed tillate et norsk comeback regissert av norske spillere som åpenbart ville fått ekstra energi fra hele rammen rundt playoff-kampene. Dette er helt klart et av scenarioene Yann M’Vila og Frankrikes spillergruppe må belage seg på inn mot oppgjøret, og da være klar på hva som skal til for å kunne snu tendensen i et slikt tilfelle.

Men før det i det hele tatt blir spilt noe fotball på Marienlyst skal lagene trenes og terpes inn mot det helt avgjørende U-21 oppgjøret, som nok mange kommer til å bli vitner til foran sine tv-skjermer. Ønsket om å kunne få delta i et stort U-21 mesterskap er sterkt i fotball-Norge, og muligheten er nå så absolutt tilstede i en dobbelkonfrontasjon med Frankrike som tilsynelatende er mulig å komme ut av med en norsk sammenlagtseier.

I den franske leieren har man fått to dårlige nyheter inn til returoppgjøret. Ligue 1-duoen Clément Grenier (Lyon) og Lucas Digne (Lille) er begge uaktuelle til oppgjøret på Marienlyst som følger av skader, og må derfor erstattes i Frankrikes startellever. I Greniers tilfelle betyr det mest sannsynlig spilletid for unggutten Yacine Brahimi som holder til i spanske Granada om dagen, mens det på venstrebackplass hvor Lucas Digne har sin styrke betyr fornyet tillit til Rennes-back Chris Mavinga, som også spilte det første oppgjøret.

Hos Norge er det hovedsaklig nyheten om at førstekeeper Arild Østbø er ute som står øverst på nyhetslisten. TV 2 Sporten melder om en lyskeskade på Start-målvakten som erstattes direkte av Hødd-keeper Ørjan Nyland. Det skal også nevnes at Anders Kristiansen fra Bryne er hentet inn som backup for det norske U-21 landslaget, og tilsluttet seg troppen mandag i likhet med Borussia Mönchengladbach-spiller Håvard Nordtveit som også kommer inn i den norske U-21 troppen på kort varsel. Den tidligere Arsenal-spilleren var med i Norges kvalifiseringskamp mot Sveits forrige uke, og er nå sendt ned til U-21 landslaget for å hjelpe ungguttene til å ta seg til sitt første U-21 mesterskap på fjorten år.

Rammene er med andre ord satt for et forrykende U-21 oppgjør mellom Norge og Frankrike på Marienlyst tirsdag kveld, og vi i Franskfotball.com følger opp etter å ha vært tilstede på Stade de France fredag, med denne gangen å være fysisk tilstede på Marienlyst tirsdag.

Oppgjøret ser du på TV 2 Sport fra klokken 18:00.

Forventede lagoppstillinger:

NOR: Nyland, Elabdellaoui, Rogne, Strandberg, Hedenstad, Nordtveit, Konradsen, Singh, Nielsen, Berget, Pedersen

FRA: Ahamada, Corchia, Varane, Mangala, Mavinga, M’Vila, Pajot, Brahimi, Cabella, Griezmann, Ben Yedder

Les også: Disse franskmennene må Norge se opp for

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *