Franskfotball.com

M’Vila: – Spilte som idioter

Vår skribent Arilas Berg Ould-Saada var så heldig å få snakke med en skuffet Yann M’Vila etter Frankrikes overraskende tap i den avgjørende playoffkampen til U21-EM 2013. Les det eksklusive intervjuet her!

Frankrike U-21 gikk tirsdag kveld på en lei smell borte mot Norge i den siste playoffkampen til neste års U21-EM. De franske talentene, inkludert blant annet Real Madrid-stopperen Raphaël Varane og stortalentet Yann M’Vila, maktet aldri å slå ordentlig tilbake etter at Norge gikk opp i en 3-0-ledelse før halvtimen var spilt, og kampen endte til slutt 5-3 etter drøssevis av enorme målsjanser og en utvisning. Etter kampen tok undertegnede en prat med en nydusjet, og svært skuffet, Yann M’Vila, som ikke la skjul på at hans lag kunne gitt mye mer.

– Vi ga ikke vårt beste i det hele tatt. Hadde vi gjort det, ville vi vært kvalifisert. Vi manglet vilje, og vi tapte først og fremst fordi Norge hadde mer lyst til å vinne kampen enn oss. Problemet ligger i det psykiske. Vi visste godt at Norge ville være ekstra tente på hjemmebane. Det er en profesjonell tabbe. De tre målene gjorde vondt, for vi hadde i utgangspunktet muligheten til å styre kampen. Vi gjorde simpelthen ikke jobben i kveld, sa M’Vila.

– Spilte som idioter

De franske spillerne viste en tydelig mangel på vinnervilje, kommunikasjon og initiativ, men den 22 år gamle midtbanespilleren nektet for at han og lagkameratene undervurderte det norske laget foran denne returkampen.

– Nei, vi var ikke for selvsikre. Vi var advart, vi var klare, og treneren vår gjorde alt han kunne for å forberede oss til kampen, men vi spilte som idioter. Rett og slett. Det betyr at vi ikke var konsentrerte nok. Spesielt ved de tre første målene vi slapp inn. Det er utilgivelig å slippe inn tre mål på den måten, sa han.

Frankrikes U21-lag har ikke kvalifisert seg til denne turneringen på syv år, og feilet altså igjen i går kveld. Dermed vil man måtte vente helt til 2015, tidligst, noe M’Vila uttrykte sin misnøye over.

– Jeg vet ikke om det er mangel på vilje eller om det bare er uflaks. Dette laget har enormt mye talent, og det samme gjelder de tidligere generasjonene. Det som mangler er vinnervilje og aggressivitet. Det er avgjørende. Vi visste at de ville være aggressive, og vi prøvde å komme opp på deres nivå, men vi feilet i aller høyeste grad, noe som var tydelig på de tre første målene deres, sa midtbanespilleren.

– Kunstgresset burde vært en fordel

Kampen ble spilt på kunstgress på Marienlyst Stadion i Drammen, noe mange mente var en ulempe for de franske spillerne, som ikke er vant til slikt underlag. Personlig mente Yann M’Vila derimot at kunstgresset burde vært en fordel for han og hans lagkamerater.

– Det er en enorm profesjonell tabbe. Vi spilte på kunstgress, og vet svært godt at vi er bedre teknisk enn nordmennene. Underlaget burde vært en fordel for oss, men det fungerte ikke i det hele tatt og vi fikk en forferdelig start på kampen, sa han.

Dette uttaket til U21-laget var M’Vilas første på tre år, da han i den perioden var fast inventar i Laurent Blancs A-landslagstropp. Sommeren har vært tøff for spilleren, som sa seg enig i at comebacket hans på U21-nivå var litt merkelig.

– Det føles litt rart, ja. Men denne kvaliken var svært viktig for meg, og nå vet jeg ikke hva jeg skal si. Jeg er virkelig svært skuffet. Vi gjorde jobben i den første kampen, og burde gjort det i dag. Vi burde ha kvalifisert oss, sa franskmannen.

– Enda mer motivert

En kan ikke la være å sette spørsmål ved motivasjonen til M’Vila i denne kampen, og overgangen fra å spille tre av Frankrikes fire kamper i sommerens EM til å spille playoffkamper for U21-laget er naturligvis stor. Spilleren selv benektet dog at han manglet motivasjon.

– Motivasjonen min er den samme som dersom jeg hadde spilt for A-laget. Det endrer seg ikke. Det er ikke fordi jeg spiller med U21-laget at jeg er mindre motivert. Tvert imot. Jeg vil faktisk si at jeg er enda mer motivert, sa M’Vila.

Rennes-talentet har i flere år vært ettertraktet i hele Europa, og klubber som Real Madrid og spesielt Arsenal har flere ganger vist interesse for han. Mange trodde at han ville forsvinne i fjorårets sommervindu, men han ble værende med en garanti om overgang den påfølgende sommeren. Disiplinproblemene på det franske landslaget, kombinert med en skuffende 2011/12-sesong på klubbnivå, førte til at interessen for M’Vila var heller laber i årets overgangsvindu. Dermed ble 22-åringen værende, til de aller flestes store overraskelse. På spørsmål om hvorvidt hans fremtid ligger i Rennes eller i en annen klubb, valgte spilleren en forsiktig tilnærming.

– Jeg vet ikke. For øyeblikket er jeg i Rennes, og jeg trives veldig godt her. Jeg prøver å starte på nytt og å finne tilbake til mitt beste nivå. Alle vet at jeg er en kvalitetsspiller. Jeg vet ikke hvilken klubb jeg ville dratt til hvis jeg kunne velge, avsluttet Yann M’Vila.

Undertegnede fikk også kontakt med både Real Madrid-stopper Raphaël Varane og Wissam Ben Yedder, som har scoret seks seriemål i Ligue 1 så langt denne sesongen, men ingen av de ønsket å uttrykke seg offentlig om kampen.

One Comment

  1. read more

    17/09/2019 at 17:57

    I just want to tell you that I’m new to blogging and absolutely enjoyed your page. More than likely I’m planning to bookmark your website . You really come with very good writings. Thanks for sharing with us your blog site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *