Franskfotball.com

Før finalen: Frankrike U-19 – Serbia U-19

Snart tre uker etter at Frankrike kapret VM-gull i U20-mesterskapet i Tyrkia, kan et nytt fransk aldersbestemt landslag skrive seg inn i historiebøkene i det Yassine Benzia og hans lagkamerater møter Serbia til U19 EM-finale kl. 20:45.

Info før kampen:

Frankrike U-19 – Serbia U-19
UEFA Euro U-19, finale
1. august kl. 20:45
Stadion:  ARVI Football Arena, Marijampolė
TV: Eurosport 1

Før kampen:

Det har vært en meget god sommer for fransk fotball som i U-20 VM bragte med seg gullsuksess, og hvor man i disse dager i Litauen ligger an til å plukke med seg enda mer sølvtøy. For i kveld barker Frankrike og Serbia sammen på ARVI Football Arena i den lille byen Marijampolė, sør i landet. Lagene som møttes i gruppespillet i turneringen skal på ny måle krefter og det i finalen av selve mesterskapet.

Frankrike måtte ta i bruk ekstraomganger for å beseire Spania i sin semifinale som fra a- til å- var en neglebiter av de helt sjeldne. Spanjolene dikterte mye av spillet med sitt skarpe pasningsspill, mens franskmennene på sin side satte sin lit til sine atletiske spillere og deres kapasiteter på hurtige overganger. Serbia måtte også ut i et lignende scenario i sin semifinale, da det sto 2-2 etter full tid i deres kamp mot en av turneringsfavorittene, Portugal. Oppgjøret ble så avgjort på straffer, hvor Serbia viste seg å være hakket vassere og tok til slutt en 3-2 seier.

Med andre ord er det to lag som begge har måttet slite for plassen sin som i kveld møtes i den tolvte U19-finalen gjennom historien, og hvor det for øvrig kan skrives historie ettersom Serbia kan vinne sitt første U-19 mesterskapet noensinne. Frankrike på sin side har rasket med seg to titler tidligere, og syv dersom man regner med de forskjellige fasene turneringen har gått gjennom (U-18, U-19).

Når det gjelder de to lags førsteellevere forventes det at vi får ytterst få endringer fra lagene som startet semifinalene. Frankrike ventes å stille med Le Mans-målvakt Quentin Beunardeau mellom stengene, og foran han finner vi etter alt og dømme Jordan Ikoko, Aymeric Laporte, Antoine Conte og Steven Moreira. Blant disse har spesielt duoen Laporte-Conte høstet mye skryt så langt i turneringen, og det forventes at disse to drar lasset for Frankrike også i kveldens finaleoppgjør. På Frankrikes midtbane får vi mest sannsynlig se en defensiv duo bestående av Larry Azouni og Adrien Hunou. Disse to får den viktige oppgaven med å balansere de blås midtbane, og ikke minst gjøre sitt til at midtbanevirtuosen Adrien Rabiot får nok plass å boltre seg på i det han tar sikte på å vise frem nettopp hvor stort talentet hans faktisk er. På Frankrikes vinger starter mest sannsynlig Troyes-spilleren Corentin Jean sammen med nyervervelsen til AS Monaco, Anthony Martial. Og helt på topp finner vi en av Frankrikes så langt fremste aktører under dette mesterskapet, Yassine Benzia, som av mange spås å kunne bli en matchvinner i denne finalen.

Oppgjøret sendes direkte på Eurosport 1, og vi vil gi dere oppdateringer fra vår twitter-konto

Forventede lagoppstillinger:

FRA: Beurnadeau, Ikoko, Laporte, Conte, Moreira, Azouni, Hunou, Rabiot, Jean, Martial, Benzia

SER: Rajković, Golubović , Veljković , Filipović , Antić, Luković , Maksimović, Milinković, Savić, Pavlovski, Djurdjević , Mitrović (Kilde: French Football Weekly)

2 Comments

  1. go to this web-site

    16/09/2019 at 21:06

    I simply want to say I am newbie to blogging and site-building and honestly loved you’re web blog. Probably I’m want to bookmark your website . You really have amazing writings. Thank you for sharing your web page.

  2. more

    17/09/2019 at 02:03

    I just want to mention I am new to blogs and seriously savored your website. Very likely I’m want to bookmark your website . You really come with terrific writings. Thanks a bunch for revealing your web-site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *