Franskfotball.com

England-aktuelle Ntep

Paul-Georges Ntep

En rekke engelske klubber, deriblant gulljagende Arsenal og QPR, var ute etter Paul-Georges Ntep i januar. Nå er mange franskmenn glade for at han enn så lenge forblir i Frankrike.

Paul-Georges Ntep var aktuell for en rekke klubber i januar; fra QPR, Arsenal og Roma til quatarske Al-Jaish som ville gi han en egen villa. Til slutt endte han opp i Rennes.

Allerede i september i fjor skal flere franske klubber ha vært ute etter Ntep. Blant de første var Lille som visstnok ville fylle tomrommet etter Florian Thauvin med unggutten, men Auxerres stive priskrav skremte vekk de fleste franske klubber. Dette kunne ha ført til at enda et spennende fransk talent forlot landet på grunn av manglende hjemlige alternativer. I januar godtok Auxerre et bud fra Rennes på seks millioner euro, og Ntep endte, for det beste vil mange si, opp i Bretagne-klubben. Steget fra Auxerre til en av de mange storklubbene som var ute etter 21-åringen kunne fort blitt for stort, mens kaosklubben QPR nok ikke hadde vært det sunneste valget. En overgang til Rennes er, på tross av årets svake sesong, en smart og edruelig avgjørelse og en utviklingskurve lignende nåværende lagkamerat Romain Alessandrini etter overgangen fra Ligue 1 forrige sesong virker ikke utenkelig.

Auxerres tidligere numer syv er  som nettopp Alessandrini en eksplosiv og direkte vingtype med høy fart og energi kombinert med gode dribleegenskaper. Andre gode kvaliteter inkluderer et kraftig rykk, driv med ballen og uforutsigbarhet. En Gervinho-aktig uforutsigbarhet gjør paralleller til den tidligere Arsenal- og Lille-spilleren, som nå herjer i Roma, treffende. Samtidig er han, igjen som ivorianeren, også til tider nokså ujevn og rå.

Ntep har vært en av de store stjernene i Ligue 2 denne sesongen. På et Auxerre-lag som i likhet med Rennes sliter nedover på tabellen har han imponert med syv nettkjenninger og en målgivende pasning. Rennes’ tidligere ledestjerne i Alessandrini har ikke vært seg selv siden skaden som holdt han utenfor Frankrike-troppen tidlig i fjor og Marseille-rotet i sommer, og Ntep kan være mannen til å få klubben tilbake på rett spor.

I likhet med mange andre franskmenn har Ntep dobbel nasjonalitet, og han kan spille for enten Frankrike eller Kamerun. Som ungdomsspiller har stortalentet alltid representert Frankrike, og han har ofte har imponert. Etter VM i Brasil kan han fort være aktuell for å prøve seg med de store gutta med «Les Bleus», spesielt om han tilpasser seg tilværelsen i sin nye liga på en lignende måte som for eksempel Florian Thauvin; noe som på langt nær er usannsynlig. Samtidig må et mirakel til for at han skal bli med til Brasil som et såkalt wildcard i konkurranse med spillere som Antoine Griezmann, Alexandre Lacazette og Thauvin. Det kan øke fristelsen for en snarvei til fotballen største scene via Kamerun.

Uavhengig av hvem Ntep representerer med flagget på brystet nå eller senere er det liten tvil om at Rennes har sikret seg et svært spennende prospekt. Allerede før Ligue 1-debuten har det vært stor interesse fra utlandet og oddsen på en overgang til England, kanskje allerede om seks måneder, blir nok lav.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *