Franskfotball.com

Aktiv Deadline Day i Monaco

Dimitar-Berbatov-AS-Monaco

To spillere tok turen til klubben fra fyrstedømmet på overgangsvinduets siste dag.

Fredag ble to nye signeringer bekreftet i Monaco; Fulham-angriperen Dimitar Berbatov og Toulouses midtstopper Aymen Abdennour. Førstnevnte blir på lån ut sesongen for å kompensere for Falcaos skadefravær, mens Abdennour er lånt inn med opsjon på kjøp til sommeren.

– Litt nervøs

33 år gamle Dimitar Berbatov er altså den utvalgte Falcao-erstatteren. Han har fått tildelt draktnummer 15. Bulgareren er en spiss med lang fartstid i Premier League, og han har tidligere spilt i klubber som Tottenham, Manchester United og Bayer Leverkusen. I løpet av sin 15 år lange karriere, har Berbatov scort 250 mål på 571 kamper. Mellom 1999 og 2010 spilte han 79 landskamper for Bulgaria, og scorte 49 mål.

– Jeg er både glad, spent og til og med litt nervøs, for å være ærlig. Jeg gleder meg til å begynne å trene med mine nye lagkamerater og å starte på et nytt kapittel av karrieren min, sa Berbatov etter å ha blitt presentert som ny Monaco-spiller.

Ung stopperkjempe

Aymen Abdennour er et kjent navn i Ligue 1. Den tunisiske landslagsspilleren har blitt regnet som en av de beste midtstopperne i ligaen siden han ble hentet til Toulouse fra Werder Bremen i 2011.

24-åringen har spilt 82 Ligue 1-kamper med Toulouse, og står for øyeblikket med 31 landskamper. Han kombinerer fart, fysikk (187 cm, 84 kg) og spilleforståelse, og fremstår som en sikker verdi i Ligue 1. Han kommer utvilsomt til å gli inn ved siden av enten Éric Abidal eller Ricardo Carvalho i Monacos midtforsvar.

Abdennour har blitt hentet inn på lån ut sesongen, men Monaco har muligheten til å utløse en utkjøpsklausul ved sesongslutt. Grunnen til at avtalen er bygd opp på denne måten, er at klubbene ikke hadde rukket å fullføre en ren overgangsavtale før overgangsfristen. Til slutt signerte Abdennour omkring to minutter før midnatt, og han har blitt tildelt draktnummer 5.

– Jeg er veldig stolt. Monaco er en stor klubb, veldig profesjonell, med et godt støtteapparat, gode spillere og store ambisjoner. Jeg er klar for å hjelpe mine lagkamerater, og jeg vil gjøre alt for å lykkes. Vi har store mål, sa Abdennour.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *