Franskfotball.com

Før kampen: Lyon – Juventus

Olympique Lyonnais skal i kveld bryne seg på et av Europas beste fotballag når Juventus kommer på besøk

Olympique Lyonnais – Juventus F.C.
Europa League, kvartfinaler, første kamp
3. april kl. 21:05
Stadion: Stade Gerland, Lyon
TV: Max

Før kampen:

Kveldens oppgjør på Stade Gerland får en til å tenke tilbake på CL-tidene i Lyon, tiden da også Olympique Lyonnais kunne rivalisere med de beste ute i Europa. Torsdagens Europa League-kvartfinale er på mange måter en reell test for dette unge Lyon-mannskapet som godt hjulpet av flere eldre erfarne spillere også prøver å bringe suksess tilbake til klubben som siden inngangen på dette tiåret har slitt voldsomt med å reprodusere de samme prestasjonene som da de vant syv strake serietitler i perioden 2001-2008.

Med Juventus stående på motsatt banehalvdel kan man ikke gjøre annet enn å kvalifisere hinderet for bortimot umulig, men samtidig skal det sies at de svarte og hvite fra Torino også har slitt til tider med å transformere prestasjonene fra den hjemlige serien til den europeiske scene, og det er derfor man i Lyon ikke må miste motet før kampen er spilt.

For på tross av å ha kvalitetsspillere i så og si alle ledd, og en trener som viser tegn til å være en av de aller beste i Europa, finnes det alltid muligheter til å kontre dets kollektiv, og med blant annet en formsterk Alexandre Lacazette sammen med en Bafétimbi Gomis på topp, skal mulighetene være der for å kunne sette inn én, eller eventuelt flere scoringer.

Også rutinerte spillere sentralt i banen, slik som Maxime Gonalons og Steed Malbranque vil måtte stå frem i dette oppgjøret med gode prestasjoner, og særlig sistnevnte som i Yoann Gourcuffs fravær vil måtte gjøre en manns jobb for å dekke opp for det tapet. Heller ikke playmaker Clément Grénier blir å finne på banen for Lyon i dette oppgjøret, noe som åpenbart reduserer kvaliteten på Rémi Gardes startellever og generelle kamptropp.

I det bakerste leddet vil som sagt Maxime Gonalons komme til å steppe inn som stoppervikar sammen med Bakary Koné. Unggutten og stortalentet Samuel Umtiti kjemper en kamp med klokka for å nå oppgjøret etter en lengre periode med skaderestitusjon, men det er ventet at den fransk-kamerunske forsvarsspilleren tar plass på benken fra start, slik at man ikke skyver han inn i en kampsituasjon for tidlig etter skaden.

Skadefraværene hos gjestene fra Torino er heller ikke uten viktighet for oppgjøret, da kvalitetsspillere som Angelo Ogbonna og Andrea Barzagli mangler. Klubbens chilenske midtbanespiller Arturo Vidal soner på sin side en suspensjon, mens 30-åringen Federico Peluso også han må stå over oppgjøret som følger av en skade.

Når det gjelder Lyons tendenser i møter med italienske lag, er det en heller positiv lesning sett med franske og Lyon-vennlige øyner. Klubben har nemlig møtt italiensk motstand ved 16 anledninger, og står så langt med syv seire, fire uavgjorter og fem tap. Dog skal det sies at heller ikke Juventus står tilbake for fransk motstand, og klubben har på sine 20 oppgjør mot franske lag sanket hele 11 seire, fire uavgjorter og fem tap.

Oppgjøret sendes direkte på Max og har avspark klokken 21:05 i kveld.

Forventede lagoppstillinger:

OL: A. Lopes, Tolisso, Koné, Gonalons, Bedimo, Ferri, Malbranque, Mvuemba, Briand, Lacazette, Gomis

JUV: Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Lichsteiner, Marchisio, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *