Franskfotball.com

Før kampen: Chelsea – Paris-SG

Første del av arbeidet er allerede unnagjort når Paris Saint-Germain drar til London i kveld for å forsvare en 3-1 ledelse fra det første oppgjøret

Chelsea FC – Paris Saint-Germain
Champions League, kvartfinaler, andre kamp
8. april kl. 20:45
Stadion: Stamford Bridge, London
TV: Viasat Fotball

Før kampen:

Kveldens kamp mellom Chelsea og Paris Saint-Germain har veldig mye ved seg som tiliser god underholdning for den nøytrale supporter. Franskmennene vant det første oppgjøret etter 3-1 på Parc des Princes, og kan derfor ta det noe mer piano på Stamford Bridge enn om de måtte ha jaktet en scoring allerede fra første minutt av. Oppgjøret gir oss – som i forrige uke noen heftige dueller, med flere spillere som enten ønsker å bekrefte prestasjonene sine fra det første oppgjøret, eller spillere som bare ønsker seg en revansje.

Rent fotballfaglig skal det sies at PSG er i en meget dominerende posisjon før avspark i kveldens kamp, men med José Mourinho på sidelinjen, og et meget erfarent mannskap er det overhodet ikke noe som er avgjort før sluttsignalet lyder senere i kveld. Dette var også noe Mourinho bekreftet på sin pressekonferanse i går, hvor han opptil flere ganger presiserte at ingenting er umulig, og at først etter kampen vet vi hvorvidt Chelsea har gjort jobben sin ved å snu oppgjøret, eller om det blir CL-exit på de blå.

I Paris som i London har begge lag ladet opp til denne kampen ved å sikre trepoengere i sine respektive ligaer. Chelsea banket Stoke 3-0 på hjemmebane på lørdag etter scoringer signert Mohamed Salah, Frank Lampard og Willian, mens PSG på sin side hamret over Reims, også de på hjemmebane 3-0 lørdag ettermiddag, etter scoringer fra Edinson Cavani og en uheldig forsvarsspiller Aissa Mandi (Noterte seg for to selvmål). Altså intet mye som skiller de to i resultatene før oppgjøret, men det skal likevel sies at Chelsea viser styrke når de så kort tid etter en skuffende CL-prestasjon re-mobiliserer og leverer en bunnsolid kamp i Premier League.

Videre er det viktig å få med hvilke spillere som er tilgjengelige, og hvilke som må stå over kveldens oppgjør for de to lagene. For Chelsea er det usikkerhet knyttet til Samuel Eto’o og Andre Schürrles deltakelse i kampen, da begge sliter med henholdsvis en hamstringskade og en ankelskade. Lagets brasilianske midtbanespiller Ramires er på sin side bekreftet ute av oppgjøret da han pådro seg nok et gult kort i det første oppgjøret, noe som til kveldens kamp betyr suspensjon. For Paris Saint-Germain derimot er det kun én skade å snakke om, og det på lagets svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic. Den høyreiste spissen holdt seg til baksiden av låret etter en duell i den første kvartfinalen og fikk senere bekreftet en indisponibilitet på rundt fire uker.

Hvorvidt fraværet til svensken får noe å si for sluttresultatet er enda uvisst, men det som er sikkert er at det gir PSG en dimensjon mindre i sitt angrepsspill, og ikke minst mister man også en spiller som har hatt til vane med å lede laget sitt i både ligaspill og CL-spill. Med Edinson Cavani inn i midten får man også inn Lucas Moura ute på kanten, noe som igjen danner et meget hurtig og kontringssterkt angrepsspill sammen med Ezequiel Lavezzi, men som samtidig har en risiko knyttet til seg som går på å forsvinne litt i fra kampene. Dette er noe vi har sett i flere Ligue 1-kamper etter begges ankomst, og det er noe Laurent Blanc må ta tak i før kveldens meget viktige konfrontasjon i Vest-London.

Helt på tampen er det verdt å ta med seg noen statistikker, og deriblant den som sier at PSG på 110 kamper bare én gang har tapt med 2-0 eller mer, og det mot Évian i Ligue 1 tilbake i 2012 (0-2). Når det gjelder Chelsea så har de så langt åtte clean sheets på rad på hjemmebane, og siste scoring imot på “brua” kom tilbake i januar da Javier Hernandez satte inn et trøstemål for United i Chelseas 3-1 seier over rivalene.

Kveldens kamp har avspark klokken 20:45 og sendes direkte på Viasat Fotball

Forventede lagoppstilinger:

CFC: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Luiz, Lampard, Oscar, Willian, Hazard, Torres

PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Silva, Maxwell, Matuidi, Motta, Verratti, Lucas, Lavezzi, Cavani

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *