Franskfotball.com

Demba Ba senket “sine egne”

(Chelsea – Paris-SG 2-0) Paris-fødte Demba Ba skjøt Chelsea videre til semifinalene i Champions League på tampen av kveldens returoppgjør mellom London-klubben og Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain er slått ut for andre året på rad i kvartfinalene i Champions League, og i år, som ifjor var det på hengende håret. For i kveldens høydramatiske kamp på Stamford Bridge var det til slutt bare et bortemål som utgjorde forskjellen på lagene, og nok en gang talte dette i PSGs kvartfinalemotstanders favør.

Sett kampen under ett var det på ingen måte ufortjent at London-laget til slutt klarte å hente igjen ledelsen PSG hadde opparbeidet seg etter det første oppgjøret, men det må likevel føles svært surt for PSGs spillere og supportere som var så nære på å nå semifinalene i Champions League for første gang siden 1994-95 sesongen. Når det er sagt kunne man kanskje ha angrepet kampen på en annen måte, og i etterpåklokskapensnavn var det enkeltprestasjoner hos Paris Saint-Germain som simpelthen ikke holdt mål.

En spiller som Edinson Cavani kan blant annet se tilbake på oppgjøret med en hel del skuffelse og irritasjon over å ha ikke spilt bedre. Uruguyaneren fikk i oppgave å fylle skoene til skadde Zlatan Ibrahimovic som lagets spydspiss, men maktet ikke å sette de sjansene som falt til han.

Heller ikke Marco Verratti kan være særlig fornøyd med sin egen prestasjon. Italieneren tok i overkant med risikoer inne på egen banehalvdel, og var generelt ikke på sitt beste i Paris Saint-Germains viktigste kamp denne sesongen, og det faktum at PSGs spill på midtbanen økte i kvalitet i det Yohan Cabaye kom inn for å erstattet nevnte Verratti, kan heller ikke gjøre godt.

Scoringene i oppgjøret var signert André Schürrle og Demba Ba, og begge kom etter noe rotete spill i forkant. Schürrles scoring en drøy halvtime ut i første omgang kom etter et innkast fra Chelseas høyreside, og dårlig markering fra Lucas Moura gjorde så til at Schürrle kunne ta seg god tid i det han satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Den andre scoringen, og den som definitivt gjør mest vondt å se igjen for PSGs supportere kom etter en konstant Chelsea-beleiring utenfor gjestenes sekstenmeter. En høy ball inn i boksen ble først klarert av PSGs forsvarsspillere før den så ble kjapt spilt inn på bakerste stolpe igjen, hvor senegalesiske Demba Ba stod klar til å sende hjemmelagets supportere til himmels. Den meget viktige 2-0 scoringen ble også siste fulltreffer i kampen, som når alt kommer til alt må sies å ha vært dominert av Chelsea. Vertene hadde i tillegg til de to scoringene også to treff i tverrliggeren ved Oscar og Schürrle.

PSG må nå dra tilbake til Frankrike for å mobilisere i forkant av sesonginnspurten samtidig som man også skal spille ligacupfinale mot Lyon den 19. april.

Kampinfo:
Gule kort: Willian, Ivanovic, Luiz, Lampard (CHE), Cavani, Verratti, Lucas, Maxwell (PSG)
Røde kort:

Mål: 1-0 André Schürrle (32′), 2-0 Demba Ba (87′)

Chelseas lag: Cech, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta, Luiz, Lampard (Ba 66′), Oscar (Torres 81′), Hazard (Schürrle 18′), Willian, Eto’o

PSGs lag: Sirigu, Jallet, Silva, Alex, Maxwell, Matuidi, Motta, Verratti (Cabaye 55′), Lavezzi (Pastore 73′), Lucas (Marquinhos 84′), Cavani

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *