Franskfotball.com

Lyon-exit i Europa League

(Juventus – Lyon 2-1) På tross av en hederlig innsats blir det ikke noe videre spill i UEFA Europa League for Rémi Gardes menn som lenge hang med i kampen mot Juventus torsdag kveld, men som til slutt ble noen nummer for små i møtet med de italienske mesterne

Olympique Lyonnais skal ha for forsøket og arbeidet de la ned ute på gressmatten på Juventus Stadium i kveld. Få levnet de noen som helst sjanse i møtet med storfavoritten i turneringen, Juventus, og selv om oppgjøret begynte på verst tenkelig vis for gjestene hentet man seg flott inn igjen og ga “Bianconeri” en kamp til døra. Lyon var Frankrikes siste representant igjen i Europa, og kan i likhet med Paris Saint-Germain si seg fornøyde med forsøket de gjorde på å ta seg videre til semifinalene i hver sin europeiske klubbturnering.

Kampen startet som sagt med et tøft slag i trynet for Lyon-spillerne som måtte se Andrea Pirlo prikke inn et frispark slik som han har gjort så mange ganger før, etter knappe fire minutters spill.  Scoringen ga Juventus den perfekte starten på oppgjøret, og klubbens supportere gjorde det de kunne for å bygge opp under det med en stemning verdig en turneringsvinner.

Videre gikk det nok ikke helt etter hjemmelagets plan, da Lyon ved gjentatte anledninger ønsket å vise seg frem. Duoen Alexandre Lacazette og Jimmy Briand bød begge på en håndfull for Juventus’ meget rutinerte midtstoppere som hele tiden måtte være på vakt for Lyons dynamiske og hurtige angrepsspillere. Hjemmelaget satte imidlertid sin lit til Andrea Pirlo, Claudio Marchisio og Arturo Vidal og deres evner til å finne angrepsduoen Mirko Vucinic og Carlos Tevez på topp, uten at det fungerte optimalt, noe som gjenspeiles i Lyons mange brudd i denne sektoren.

Litt ut av ingenting fikk også Lyon utligningen 18 minutter ut i oppgjøret da Jimmy Briand stanget inn en uklarert ball inne i Juventus’ sekstenmeter. Reprisene viste et dårlig defensivt arbeid fra Juventus-forsvaret, samt en noe halvhjertet involvering fra Gianluigi Buffon som nok i sine glansdager kunne ha hindret Lyon-scoringen.

Videre fortsatte det gode Lyon-spillet noe som nok skyldes vitamininnsprøytningen som kom fra scoringen signert Briand, og mens Lyon jobbet seg høyere opp i banen virket hjemmelagets spillere å stoppe opp og spille, noe som overhodet ikke falt i god jord hos vertenes supportere. Fra å ha heiet laget sitt fremover etter den første scoringen var nå stemningen langt mer nøytral på tribunene, og man kunne til og med høre tendensiøs synging fra de drøyt 2,000 tilreisende Lyon-supporterne.

Men som så ofte denne sesongen gir ikke Juventus seg med et uavgjort-resultat, og etter sidebyttet var det også mye mer futt i vertene, som blant annet gikk for å bytte inn Fernando Llorente for Mirko Vucinic og noe senere Paul Pogba og Sebastian Giovinco. Samtlige bytter gjorde sitt til at Lyon-forsvaret og Maxime Gonalons dypt på gjestenes midtbane fikk mer å henge fingrene i, og etter 68 minutter sa det også stopp. Claudio Marchisios avslutning fra drøyt 30 meter skjøt fart i det det tok bortpå beinet til Samuel Umtiti, og deretter overlistet en meget uheldig Anthony Lopes i Lyon-buret. Scoringen ble senere tilordnet selvmål for Umtiti som om han ikke hadde blokket skuddet fra italieneren mest sannsynlig ville sett ballen gå utenfor stengene til portugisiske Lopes.

Noen desperate justeringer fra Rémi Garde som blant annet involverte innbyttet av Bafétimbi Gomis og unggutten Clinton Mua Njié var aldri nok til å kunne snu oppgjøret som etterhvert endte med en 2-1 seier på hjemmebane til Juventus, og et 3-1 resultat sammenlagt.

Lyon må da begynne forberedelsene til serieoppgjøret på hjemmebane mot Paris Saint-Germain søndag, før turen bærer videre til Paris og finale i Coupe de la Ligue den 19. april.

Kampinfo:
Gule kort Bonucci, Marchisio (JUV), Umtiti, Gonalons (OL)
Røde kort:

Mål: 1-0 Andrea Pirlo (4′), 1-1 Jimmy Briand (18′), 2-1 Samuel Umtiti (SM 68′)

Juventus’ lag: Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Vidal (Pogba), Isla, Asamoah, Vucinic (Llorente), Tevez (Giovinco)

Lyons lag: A. Lopes, Tolisso, Umtiti, Koné, Bedimo, Gonalons, Ferri, Malbranque (Danic 76′), Mvuemba, Lacazette (Gomis 70′), Briand (Njié 70′)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *