Franskfotball.com

Marseille henter “Verdens beste manager”

Vil Bielsa være like irritert som Marseille-manager?http://www.centrocampista.com/2012/07/the-madness-of-marcelo-bielsa-leaves-athletic-club-in-chaos/

Vil Bielsa være like irritert som Marseille-manager?                         Foto: http://www.centrocampista.com/2012/07/the-madness-of-marcelo-bielsa-leaves-athletic-club-in-chaos/

 

Marseille har endelig funnet sin nye mann.

Mannen Pep Guardiola mener er “den beste på planeten” er Marcelo Bielsa, også kjent som “Gærningen”. Gjennom to tiår har “Gærningen” sjarmert jordens befolkning med sin fantastiske spillestil, med høyt press og en ultraoffensiv tankegang. Fra Newells Old Boys til Atlas, så Club America og deretter tilbake til Argentina og Velez Sarsfield. Så for første gang til Spania og Espanyol, men så et plutselig avhopp til det argentinske landslaget der han ble i seks år. Så fire år og kultstatus i Chile før han igjen kom til Europa da Athletic Bilbao gav han en sjanse i Baskerland. Der forvandlet han fysiske og knalltøffe baskere fra beinknusere og langpasningsgutter til sterke og bevegelige spillere med stor utholdenhet og enorm intensitet.

Etter et lite opphold etter at han reiste fra Baskerland, så er han igjen tilbake på den iberiske halvøy. Så vidt. I havnebyen Marseille har de vært uten manager siden de sparket Elie Baup i desember. Jose Anigo har vikariert siden da og det kommer han til å få gjøre ut sesongen, men så er det slutt. Da er det nemlig klart for Bielsa-show!

I Marseille står Bielsa ovenfor mange av de samme utfordringene som han møtte i Athletic Bilbao. Han tar over et lag som ikke ligner veldig mye på det spillermateriellet han ønsker. Samtidig har han også mye av det han trenger. Han har Florian Thauvin i steden for Iker Muniain. Han har også Ayew, Valbuena, Payet og Imbula. Alle gode spillere som bør kunne oppfylle de kravene Bielsa stiller. Og bakerst har man Steve Mandanda som antakeligvis er en bedre keeper enn Gorka Iraizoz, som han hadde i Athletic Bilbao.

Det er ikke tvil om at Bielsa står ovenfor en massiv oppgave, men dersom han klarer å overbevise spillerne om ideene sine, så kan man få se noen ville fotballkamper på Stade Velodrome framover. I så fall bør PSG og Monaco prøve å holde buksene tørre, for Bielsa har vist at han kan hente seriemesterskap ut av intet tidligere, dog i den argentinske ligaen, som ikke er helt på høyde med den franske.

Uansett står Ligue 1 med en massiv attraksjon neste sesong, som mange vil følge med dypt iakttaggende menneskeøyne.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *