Franskfotball.com

Zizou vender tilbake

Foto: www.theendline.com

Foto: www.theendline.com

Mye tyder på at fotballegenden vender hjem

Få, om noen, fotballspillere er mer ikoniske og idoliserte enn gullmannen fra Marseille. Mannen som kunne få selv de styggeste baller til å skinne (se bilde over) ryktes å vende tilbake til sin gamle klubb. Zinedine Zidane startet karrieren sin i AS Cannes, men det var først i Bordeuax han spilte seg inn på det europeiske fotballkartet. Så stor suksess hadde Zidane i Bordeuax at selveste Kenny Dalglish, på den tiden Blackburn-manager, gikk til eier Jack Walker og spurte om han kunne signere Zidane. Til det svarte Walker: “Hvorfor vil du ha Zidane når vi har Tim Sherwood?”

Selv om han aldri kom seg til Premier League og måtte ta til takke med opphold i Juventus og Real Madrid i stedet, så fikk Zidane en stor stjerne på fotballhimmelen. Noen ville kanskje fremheve han som selveste Polarstjernen. Likefullt, etter at en ellers glimrende karriere endte på høyst dramatisk vis i 2006, har Zidane fortsatt i Real Madrid som trener og assistent for manager Carlo Ancelotti. I Real Madrid har man et håp om at Zidane en gang skal bli klubbens manager, men først må han ut i felten og prøve seg.

Og nå melder iTele Foot at det er 90% sannsynlighet for at Zidane er Bordeaux-manager neste sesong. Dette etter at Zidane har hatt møter med Jean-Louis Triaud, som er president i Bordeaux.

Dermed kan det være duket for en ellevill sesong i Ligue 1. Paris Saint-Germain og Monaco vil kjempe om overganger, pengesekker og titler, Lyon vil sende ungguttene i bresjen i håp om å kunne kjempe seg til en tittel, Marseille vil ha “Gærningen” Marcelo Bielsa på sidelinjen og kan begeistre med feiende flott angrepsspill om Bielsa får spillerne med seg og nå kan Bordeaux skryte av å selveste Zinedine Zidane på sidelinjen. Og vi skal ikke glemme Lille, som har mange euro de kan bruke om de vil.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *