Franskfotball.com

Liverpool og Arsenal kjemper om Aurier

Serge

Arsenal virket å ha sikret seg Serge Aurier, så kom Liverpool med i kampen.

Toulouses svært talentfulle forsvarsstjerne Serge Aurier har lenge vært koblet til Arsenal. Arsène Wenger skal være en stor fan av spilleren, og ivorianeren er selv ivrig supporter av «the Gunners». I de siste ukene har det virket som om London-klubben intensiverte sine forsøk på å signere Aurier, og spilleren selv svarte faktisk ja da han ble spurt om han skulle til klubben. Dagen etter kom imidlertid agent Stephane Courbis ut og fortalte at det ikke er noen avtale klar med Arsenal. Courbis er faktisk i kontakt med en annen Premier League-klubb. Ifølge pålitelige RMC skal denne være Liverpool.

Les også: Arsenal-aktuelle Serge Aurier

At Bacary Sagna forlater Arsenal virker som en utløsende faktor for å hente Aurier. Om noen skal fylle et hull etter 31-åringen er det få som passer bedre enn den 10 år yngre Toulouse-favoritten. I likhet med Sagna kan han bekle både stopper- og backplass, og er svært solid defensivt, men samtidig er han også svært angrepsrettet og god på motstanderens banehalvdel. Bare denne sesongen har han 12 målpoeng for Toulouse med seks nettkjenninger og like mange målgivende. Med tanke på at han spilte under halvparten av kampene sine ute til høyre er dette en enormt imponerende satistikk.

På tross av at Aurier har levert imponerende på stopperplass denne sesongen, har mange Toulouse-supportere allikevel ønsket han på backplass på grunn av hans kapasitet i angrepsspillet.

Med henhold til Liverpool kan Glen Johnsons sviktende innsats være grunnen til at Merseyside-klubben ser seg om etter nytt blod. 29-åringen er inne i sitt siste år av en svært dyr kontrakt, og skal visstnok ikke få den fornyet, samtidig som han har vært gjenstand for økende kritikk de siste årene. Det hersker liten tvil om at Aurier hadde vært bedre for Liverpool enn den tidligere Portsmouth-, West Ham- og Chelsea-spilleren. Ikke minst fordi han hadde passet som hånd i hanske med klubbens offensive spillestil.

Samtidig som han blir koblet til diverse storklubber forbereder Aurier seg om dagen til VM sammen med resten av troppen til Elfenbenskysten. I hjemlandet til idolet Roberto Carlos, kan Toulouses nummer 19 fort mangedoble sin verdi om han leverer på samme nivå som i Ligue 1. Enn så lenge virker det heller ikke som om en overgang blir klar før mesterskapet i Brasil, og det kan fort sørge for bedre avtaler for både Toulouse og spilleren selv.

Hvem Aurier går til er uvisst, selv om Arsenal nok fortsatt er en favoritt. Det eneste som er sikkert er at «Les Éléphants»-stjernen har utvokst klubben, og er klar for et høyere, kontinentalt nivå.

One Comment

  1. Pingback: nike air max 2016 heren hardloopschoenen classic zwart

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *