Franskfotball.com

Storklubbene kjemper om Origi

origi

For ikke mange måneder siden var Divock Origi ukjent blant sine belgiske lagkamerater. Nå er tenåringssensasjonen nasjonalhelt og jaktet av en rekke storklubber. 

Etter at Divock Origi for andre gang hadde kommet inn og vært med å avgjøre en kamp for Belgia i VM, denne gangen med nettkjenning mot Russland, fortalte Marouane Fellaini at han lenge ikke visste hvem sin lovende lagkamerat var. Det er kanskje heller ikke så rart. Før VM hadde Origi bare startet 12 ligakamper og scoret fem mål på seniornivå. For Lille hadde han hovedsakelig kommet inn fra benken, og selv om supporterne så en ny potensiell storspiller i emning, hadde ingen trodd karrieren skulle sett fart så fort.

Det har den imidlertid gjort, etter et VM hvor Origi ble tidenes yngste spiller i en kvartfinale på 32 år, tok plassen som førstevalg fra Romelu Lukaku og har fått både en sang og en delfin oppkalt etter seg i hjemlandet. Allikevel klarer tenåringen å beholde bakkekontakten.

– Pappa advarte meg om å bli for selvtilfreds siden det er lett i fotball, uttalte Origi etter gjennombruddet i Lille. Spillerens far, Mike Origi, for øvrig også onkel til Lillestrøms Arnold Origi, var landslagsspiller for Kenya og spilte i Belgia i 14 år.

Nå, etter suksessen i Brasil, ligger storklubbene langflate ved Lilles dør. Dortmund, Tottenham og Liverpool har alle kommet med konkrete tilbud, men Merseyside-klubben leder jakten. De rødkledde skal være enige med Lille om en overgang for rundt 13 millioner euro i tillegg til at Origi lånes tilbake ut neste sesong. 19-åringen har allerede vært på klubbens treningsanlegg og en overgang skal ikke være langt unna, selv om han for øyeblikket vurderer sine alternativer.

Supportere som lurer på hva slags spiller de får kan bli lurt av Origis høyde på 185 centimeter, og tro han er en utpreget hodespiller, men de som så ham i VM vet bedre, selv om han også er brukbar i luftrommet. Fysikken er samtidig et stort fortrinn, ettersom Origi er svært hurtig og i tillegg har gode tekniske ferdigheter. Det gjør evnen til å utfordre og gå forbi motstandere til en av spillerens fremste styrker. I tillegg viser unggutten ofte en fryktløs og nesten arrogant mentalitet når han enkelt runder motspillere med mange ganger så mye erfaring.

– Han føler ikke press. Han spiller som om han er på gata, fortalte en imponert Jan Vertonghen etter å ha spilt med Origi i VM.

En av grunnene til at Liverpool var først ute for å prøve og sikre seg Origi er ungguttens allsidighet, etterom han kan bekle begge kanter slik han gjør for Lille, men også spille lengst fremme som spiss. Ett år til i klubben som utviklet Eden Hazard er imidlertid nok for det beste, ettersom det fortsatt er klare svakheter ved spillet hans. Til tider sliter tenåringen spesielt med å lese spillet og slå den riktige pasningen ved rett tidspunkt, noe han innrømmet mot slutten av forrige sesong. I tillegg er Origi tidvis noe lite klinisk i avslutningsfasen. Mot Argentina i kvartfinalen så man også at Lille-spilleren enda ikke er klar for å kontinuerlig møte motstand i toppklasse, samtidig som det er naturlig for en som nylig fylte 19.

For øyeblikket fremstår Liverpool som Origis mest sannsynlige destinasjon, men ivrige supportere av de røde må ikke tro de har sikret seg en Suárez-erstatter. Tross alt finnes det knapt nok den spiller som alene kan fylle tomrommet etter den kontroversielle uruguayaneren. Samtidig kan «baby-Kluivert» fort være en spiss i toppsjiktet om ikke mange år.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *