Franskfotball.com

Marco Verratti – «den lille uglen»

Marco_V

Før sesongen er det som vanlig Zlatan som kaster størst skygge i PSG. En mindre en, men kanskje like viktig, er Marco Verrattis. 

Siden han overraskende signerte for PSG som tenåring i 2012, har Marco Verratti gang på gang imponert stort, og ikke uten å få ros fra høyt hold. Zlatan Ibrahimović har påstått at den lille italieneren på bare 21 er verdensklasse, ofte kritiske L´Equipe har kalt ham et geni og Carlo Ancelotti har fortalt at han leser spillet som selveste Andrea Pirlo.

Zdeněk Zeman, Verrattis mentor i Pescara, beskriver han ofte på en ganske enkel måte.

– Han vet hvordan han skal spille.

Ancelottis Pirlo-sammenligning er uungåelig når det kommer til Verratti. Han startet karrieren høyere i banen som offensiv midtbane før han blomstret i Pirlos dype playmakerrole for Pescara. Siden har merkelappen som Pirlos arvtager fulgt, og at den elegante midtbanemaestroen er Verrattis idol har ikke gjort noe for å hindre det.

Det er lett å se at det er mye likt mellom de to. På banen likner de ypperlige tekniske spillerne på hverandre når de styrer spillet med eleganse og autoritet, men selv om Verratti er god er han enda ingen Pirlo.

For det er fortsatt svakheter ved Verrattis spill. Den fremste av dem er at han tidvis blir for glad i å kjæle med fotballen, spesielt rundt eget forsvar.

– Jeg ville ikke at han skal ende opp på rumpa, fortalte daværende Italia-manager Cesare Prandelli før VM i Brasil. Med det siktet den nåværende Galatasaray-manageren til Verratis tendens til å miste ballen, gjerne dypt på egen halvdel, på grunn av en i overkant ambisiøs kroppsfinte eller dribling og motvillighet til å klarere ballen uten og ha noe mål. Deretter følger en umiddelbar takling på motstanderen som stjal ballen. Ofte uten en gang å prøve og treffe lærkula. Dette fører til mengder av gule kort og frispark i farlige posisjoner.

I tillegg til Prandelli har også Laurent Blanc og Ancelotti klagd på Verrattis dumdristighet mens italieneren har vært under deres vinger. På tross av denne svakheten, en svakhet Verratti har sagt det er vanskelig å vende seg av med, er han blant en av ligaens beste spillere. Faktisk var det bare Zlatan som gjorde det bedre på L´Equipe-børsen forrige sesong, og sammen med Blaise Matuidi og Thiago Motta danner han en midtbane av skyhøy klasse for PSG.

Det skal veldig mye til for at PSG ikke vinner ligaen denne sesongen, og i enda en sesong vil vi se på Zlatan i rampelyset med ærefrykt for svenskens hælflikker og kanonskudd. Hans fremste assistent er en 30 centimeter lavere og 30 kilo tyngre midtbanespiller som kalles «den lille uglen». Kallenavnet kommer av Verrattis store øyne, men blikket og oversikten de øynene har kunne like gjerne vært grunnen.

PSG kommer til å vinne Ligue 1. Med Marco Verrati  & co. kan de kanskje vinne Champions League også.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *