Franskfotball.com

Lucas Ocampos – «Monacos Cristiano Ronaldo»

Ocampos

Ligue 1s kanskje største talent går mot en gjennombruddssesong – han ble hentet dit av en nordmann.

Nordmenn gjør det sjelden bra i Europa. Vi har ikke mange lenger mange innslag i Premier League, de fleste spillerne våre sliter benker og trenerne våre rykker enten ned eller ryker ut av prestisjetunge konkurranser med tradisjonsrike lag.

Da er det bra at vi i Ligue 1 i år vil finne en profil hentet dit av en nordmann i «den argentinske Cristiano Ronaldo» Lucas Ocampos. Ocampos ble hentet til fyrstedømmet av Tor-Kristian Karlsen, daværende sportsdirektør i klubben. Nå er han klar for å ta Ligue 1 med storm.

Ocampos startet proffkarrieren i River Plate, hvor han brøt gjennom som tenåring. Etter Rivers katastrofale nedrykk i 2011, det samme året Ocampos debuterte, var han en viktig brikke i å få klubben tilbake der den hører hjemme. Mens han gjorde det imponerte han tilstrekkelig til at omtrent samtlige europeiske toppklubber førhorte seg med River om spillerens tilgjengelighet. Overraskende nok valgte han Ligue 2-laget Monaco, som med Karlsen i sportsdirektørsetet, sikret seg en utrolig signering.

De to første årene til Ocampos i Europa har, forståelig nok, vært preget av en tilpasningsperiode. Med nytt språk, nytt kontinent og to ligaer på like mange år er det lite annet å forvente. På veien har vi hele tiden sett glimt i form av vanvittige driblinger og spektakulære scoringer – som brassesparket mot Toulouse i januar i år. Nå, med James Rodríguez ute og Falcao på samme vei, er 20 år gamle Ocamps ikke langt fra å være hovedattraksjonen på dette Monaco-laget.

Karlsen er en av mange som tror den argentinske driblefanten går mot sitt definitive gjennombrudd.

– Se opp for 20 år gamle Lucas ocampos denne sesongen, skrev den tidligere speideren på sin twitterkonte 24. juli. Karlsen er blant spillerens største fans, og har tidligere påstått at Ocampos er bedre enn PSGs Lucas Moura.

Argentinas angrepsarsenal, hvor det er vanlig at selv spillerne på benk er av ypperste klasse, er unikt i verdenssammenheng. Blant slike spillere krever det noe virkelig spesielt for å skille seg ut, og for øyeblikket er den ene som gjør det blant tidenes giganter. Talenter som Juan Iturbe og Erik Lamela synliggjør de enorme alternativene Argentina også har av yngre spillere, men begge i den duoen har hatt år i Europa hvor de har slitt og stagnert. Lucas Ocampos har ikke det, og han kan bli en av Argentinas kjemper.

Om eller når Falcao drar står Monaco igjen med et lag som knapt nok er favoritt til å komme på andreplass i Ligue 1, for ikke å si noe om og vippe PSG ned fra tronen. For i det hele tatt å være i nærheten trenger Leonardo Jardims menn en spiller som kan steppe opp til et helt nytt nivå for klubben, og den mest sannsynlige til å gjøre det virker og være Ocampos.

Med sin eksplosivitet, hurtighet, arbeidsvilje, luftstyrke og skuddføltter er det fullt mulig at Ocampos kan bli en ny Ronaldo i Ligue 1. Klarer han det er det bare et visst stjernegalleri i hovedstaden som kan stoppe Monaco.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *