Franskfotball.com

Florian Thauvin – fra posterboy til hatobjekt og tilbake

LEVERER: Unge Florian Thauvin er den eneste sommersigneringen som har oppfylt forventningene.

Tiden er kommet for Florian Thauvin til å gi slipp på badboy-stemplet og igjen ta Ligue 1 med storm.

For ett år siden var Florian Thauvin årets unge spiller i Ligue 1 foran Marco Verratti og et av mange unge symbol på Frankrikes lysende fremtid etter kjipe mesterskap i Polen, Ukraina og Sør-Afrika. Så kom primadonnanykkene. Thauvin var misfornøyd med lønnen i Lille som han gikk til før han virkelig tok av i Bastia på utlån. Misnøyen skal ha kommet etter at Yaya Sanogo skrøt av at Lille tilbød han like mye uten at han hadde spilt i Ligue 1, for så å gå til Arsenal og tjene mye mer. Før Thauvin noengang trakk på seg Lille-drakten i kampsituasjon nektet han å komme på trening og tvang gjennom en overgang til Marseille.

Etter VM-fiaskoen for fire år siden er det lite franske fotballsupportere liker mindre enn spillerstreik, og Thauvin gikk fra å være posterboy til hatobjekt. I sesongen som fulgte var det mange som nøt å se Thauvin spille bra, men allikevel gjennomgå en katastrofal sesong i et Marseille som totalkollapset. Nå har Marcelo Bielsa kommet og snudd kluben på hodet. Få kommer til å nyte bedre av det enn Thauvin.

I sommer var det klar tale fra Marseille-president Vincent Labrune vedrørende Thauvins situasjon i klubben.

– Utenom Florian Thauvin kan vi selge nesten hvilken som helst spiller, erklærte presidenten.

Lille-fansen håpet de hadde funnet en ny Eden Hazard i Thauvin, og Labrune & co. har lignende håp. Det skal svært mye til for at klubben slipper sin nummer 14.

Thauvin visste ikke noe om Bielsa da han kom til klubben annet enn kallenavnet «El Loco». Allikevel er han allerede blitt stor fan av den eksentriske argentineren.

– Han elsker fotball og han elsker spillerne. Jeg tror vi kommer til å overraske ganske mange lag denne sesongen. Det har vært mange endringer og treneren har vært veldig streng, men vi har blitt vant til det og det går veldig bra.

I tillegg til et forfriskende skifte på trenerbenken vil Thauvin også sette pris på bedre støttespillere i angrep denne sesongen. Mens han i fjor spilte mye med Jordan Ayew og Saber Khalifa er nå svært spennende Michy Batshuayi og Romain Alessandrini, som hadde vært fransk landslagsspiller om det ikke var for en stygg skade i fjor, tilskudd i angrepsrekka.

Samtidig har supporterfavoritten «den lille sykkelen» Mathieu Valbuena forlatt klubben, ettersom Bielsa ikke syntes han passet inn i systemet. Neste destinasjon ble den russiske ligaen og Dynamo Moskva, noe mange har vært misfornøyde med. Allikevel er det et offer Marseille-supporterne i tillegg til laget er mer enn villige til å gå med på for spenningen Bielsa har skapt rundt klubben – en spenning som ikke har vært i havnebyen på lenge.

I de siste årene har Frankrikes toleranse for badboys på fotballbanen stupt; bare spør Yann M’Vila, Samir Nasri eller Thauvin selv. De to første er sannsynligvis allerede ferdig på landslaget, men det er fortsatt håp for sistnevnte. Frankrike har mengder av unge alternativer i angrep, men generasjonsskiftet som allerede er begynt, er det vanskelig å ikke innkludere en spiller med Thauvins ekstremfysikk, teknikk og målteft.

Det er litt vakkert at Thauvins første match for sesongen blir tilbake der det hele startet mot Bastia i Korsika. Der vil også veien tilbake i «Les Bleus»-supporternes hjerter starte. Florian Thauvin scoret Marseilles første mål under Marcelo Bielsa i en treningskamp mot Bayer Leverkusen. Det blir ikke det siste.

One Comment

  1. ปั้มไลค์

    04/08/2019 at 13:38

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *