Franskfotball.com

Alphonse Aréola – PSG og Frankrikes fremtid

alphonse-areola-peut-etre-le-nouveau-visage-au-poste-de-n-2-du-psg_64626

Alphonse Aréola var den beste keeperen i Ligue 2 forrige sesong. Nå spår det franske folk han som årets åpenbaring i Ligue 1.

Årets VM i Brasil bekreftet Ligue 1s status som keeperbastion med utrolige spillere fra ligaen mellom stengene for Algerie, Colombia, Mexico Argentina, Italia og Nigeria. Nå er Rais M’Bolhi i MLS, David Ospina i Premier League og Guillermo Ochoa i La Liga. I Ligue 1 har man igjen den beste av alle i Vincent Enyeama i tillegg til svært solide Salvatore Sirigu, mens Sergio Romero nærmer seg Monaco hvor han igjen vil konkurrere med undervurderte Danijel Subašić.

Med denne betydelige keeperutvandringen blir det vanskelig for ligaen å opprettholde det solide keeperstempelet. En som kan bidra stort til dette er Bastias leiesoldat Alphonse Aréola. 21-åringen ble en helt for det franske U20-laget i VM i fjor da han herjet i straffekonken mot Uruguay, og er spådd en stor fremtid i PSG. Noe fansen også håper på, mye grunnet spillerens lokale røtter.

Forrige sesong var Aréola, som tidligere var innom det prestisjefylte Clairefontaine-akademiet, på lån i Lens i Ligue 2. Der viste han frem sitt utrolige potensiale ved å bli kåret til ligaens beste keeper som 20-åring. På grunn av usikkerheten rundt Lens i sommer ble Aréola i år lånt ut til Bastia i stedet. Det er fort en svært bra signering av Claude Makélélé og korsikanerne, som får en verdig erstatter for legendariske Mickaël Landreau.

Den svenske Frankrike-entusiasten Jonas Hansson dekker Ligue 1 for svenske TV4 og samarbeidet med Franskfotball.com da vi spådde tabellen i årets sesong. Han er en av Aréolas mange store fans, og kåret pariseren til Ligue 1s sjette beste signering denne sesongen foran blant annet PSGs gigantkjøp av David Luiz og Bordeaux-kuppet Wahbi Khazri.

En kåring i L’Équipe før årets sesong viser at 35 % tror Aréola blir sesongens åpenbaring i Ligue 1 foran Nabil Fékir og Tiemoué Bakayoko, og det er ikke rart. Med sine 191 centimeter er Aréola ingen liten figur mellom stengene, samtidig som det ikke hindrer ungguttens lynhurtige reflekser og spenst. Han er ypperlig på strek og er ikke redd for å dominere i feltet. Aréolas ro med ballen i beina er en siste faktor som understreker en imponerende kompletthet til å være så ung.

Det er en trend i Europa hvor yngre og yngre keepere bryter gjennom og etablerer seg som førstevalg for store klubber i store ligaer, og det er ikke mange årene til Aréola ikke lenger vil være fornøyd med endeløse rekker av utlån fra PSG. Da vil de høye herrer på Parc des Princes gjøre en stor feil om de ikke innser at Salvatore Sirigus tid som førstevalg er over. Aréola er lokal og fremstår for øyeblikket som et sikkert tips som Hugo Lloris sin arvtager for «Les Bleus». PSG har gjort mye riktig i de siste årene, men å vrake en av fansens egne som er nesten skjebnebestemt for storhet er en avgjørelse fansen vanskelig kan tilgi.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *