Franskfotball.com

Monaco-backens marerittkveld

photo-l-enorme-vengeance-des-suedois-sur-kurzawa-kurzawa,94379

To år etter tapet mot Norge i Drammen, ble Frankrikes U21-landslag ydmyket av Sverige. Venstreback Layvin Kurzawa tok flausen til et nytt nivå.

For nøyaktig to år siden, tok Norges U21-landslag imot Frankrike til returkamp i EM-playoff på Marienlyst. De franske gjestene – med blant andre Raphaël Varane og Antoine Griezmann – var storfavoritter etter 1-0-seier på hjemmebane i den første kampen.

Norge vant 5-3, sikret EM-billetten, og sendte Frankrike hjem i skam. Dagen etter kampen kom det fram at fem franske spillere hadde dratt på byen etter seieren i den første kampen. Yann M’Vila, Wissam Ben Yedder, Antoine Griezmann, Chris Mavinga og Mbaye Niang ble straffet med over et års utestengelse fra landslagsfotball.

Tirsdag kveld var Frankrike tilbake i Norden for å spille playoffkamp til U21-EM, denne gangen i Halmstad i Sverige. Etter en overbevisende fransk 2-0-seier på hjemmebane, så ingen for seg at “Les Bleuets”, de små blå, kunne ryke på en ny smell. At ydmykelsen skulle bli like stor som to år tidligere, var i hvert fall utelukket.

Der tok man feil.

En nitrist prestasjon fra Frankrike ordnet en ny smell på nordisk grunn, og oppførselen til venstrebacken Layvin Kurzawa sørget for at ydmykelsen ble enda større enn sist.

På stillingen 3-0 til Sverige, med Frankrike på vei hodestups ut av mesterskapet før det i det hele tatt var i gang, startet Kurzawa showet sitt. Med fire minutter igjen å spille, stupheadet Monaco-spilleren inn det som så ut til å være det avgjørende målet i Frankrikes favør.

Kurzawa feiret med å løpe bort til en rekke svenske spillere for å utføre en militær hilsen.

Det burde han ikke gjort.

Noen få sekunder etter den franske scoringen, økte Sverige nemlig ledelsen til 4-1. Dermed går Frankrike glipp av nok et U21-EM.

Det feiret svenskene med en hevnaksjon av de sjeldne:

Bz-dqa1CcAArXam

Se video:

Svenskene publiserte senere dette bildet på sosiale medier:

Skjermbilde 2014-10-15 kl. 11.22.22

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *