Franskfotball.com

Tøff bortekamp for Monaco, forventet PSG-seier

Monaco og PSG har begge til gode å tape i årets utgave av UEFA Champions League

– Førstnevnte møter Benfica tirsdag, mens pariserne møter kypriotiske APOEL på onsdag

“Les Monégasques” forsatt ubeseiret?

Leonardo Jardims Monaco-mannskap får en tøff utfordring i form av Benfica på bortebane i kveld. Fyrstedømmets fotballhelter gjorde ingen dårlig kamp forrige runde da de møtte portugiserne hjemme på Stade Louis II (0-0), men må nok opp flere hakk skal de kunne ryste Lisboa-laget på bortebane.

En av Benficas største trusler mot et noe aldrende og temposvakt Monaco-forsvar er Nicolas Gaitan. Argentineren var nærmest utrettelig i det første oppgjøret, og skapte tidvis kaos i hjemmelagets forsvar. Hans hurtige driblinger og gode bevegelse gjorde også Jérémy Toulalans arbeid defensivt på midtbanen til et langt tøffere stykke arbeid enn det den tidligere Lyon-spilleren hadde sett for seg.

På skadesiden før kveldens kamp mangler Dimitar Berbatov for gjestene. Bulgareren pådro seg en lyskeskade i det første oppgjøret mot Benfica, og har en forventet indisponibilitet på opptil tre uker. Layvin Kurzawa og Nabil Dirar, som begge stod over oppgjøret mot Reims på fredag er dog tilbake igjen i troppen for “L’ASM”.

Forventet Monaco-XI: Subasic, Fabinho, Raggi, Carvalho, Kurzawa, Toulalan, Kondogbia, Moutinho, Germain, Ferreira-Carrasco, L. Traoré

Ingen Riise mot PSG

Det blir ikke noen norsk deltakelse på Parc des Princes når PSG og APOEL Nicosia møtes til dyst onsdag kveld. John Arne Riise er nemlig skadet og får dermed ikke sin andre Champions League-opptreden denne sesongen i Frankrikes hovedstad.

Den fransk-kypriotiske duellen endte med en knepen seier til PSG i det første oppgjøret (1-0), med et APOEL-lag som befestet sin posisjon som et svært så bunnsolid og lavtliggende fotballmannskap. Først noen minutter før slutt fant gjestene veien til nettmaskene, og det ved den utskjelte Edinson Cavani, som bare dager i forveien hadde blitt utvist i et ligaoppgjør mot Lens for sin notoriske pistolfeiring.

Før onsdagens oppgjør er det allerede klart at PSG må klare seg uten sin svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic, som i lengre tid har slitt med en akillesskade. PSG-kaptein Thiago Silva er også sitert på at han tror det blir vanskelig for forrige sesongs toppscorer i Ligue 1 å skulle spille i søndagens Clasico-oppgjør mot Marseille. Marco Verratti har også måttet kaste inn håndkleet til dette oppgjøret.

Forventet PSG-XI: Sirigu, Van der Wiel, Silva, Marquinhos (Eller Luiz), Digne, Matuidi, Motta, Cabaye, Lavezzi, Lucas, Cavani

Mulighetene for avansement

Slik ståa er i øyeblikket vil Paris Saint-Germain ta seg greit videre til sluttspillet i Champions League etter at de står bokført med syv poeng på tre kamper. Også Monaco vil i skrivende stund avansere fra gruppespillet, hadde man hatt poengopptelling i dag. Monegaskerne har nemlig plukket fem poeng på de første tre kampene, og kan potensielt distansere rivalene med en trepoenger i kveld.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *