Franskfotball.com

Cavani skjøt PSG videre

PSG er videre til sluttspillet i Champions League etter en kvikk Cavani-scoring mot APOEL i kveld.

Avansementet er et faktum for hardtsatsende Paris Saint-Germain som i kveld kontrollerte fra start til slutt mot kypriotiske APOEL Nicosia på hjemmebane. Edinson Cavani var mannen som avgjorde oppgjøret for franskmennene ,og det bare 53 sekunder ut i oppgjøret, etter å ha overlistet en både uheldig og udyktig Pardo i APOEL-buret. Oppgjøret var deretter preget av et PSG-lag nærmest på auto-pilot, og som ikke gjorde mer enn det de måtte for å hale i land seieren. APOEL på sin side var nok noe rystet etter å ha fått en så tidlig baklengs, og fikk da aldri tid til å sette sin defensive blokk, som fungerte så godt mot PSG på hjemmebane i forrige runde.

For hjemmelaget var det flere nøkkelspillere som sto frem i kveld, og deriblant Lucas Moura. Brasilianeren som ble hentet til klubben for en svimlende sum i januar 2013 vartet opp med noen skikkelige godsaker utover i oppgjøret, og viste flere ganger prov på ekstrem ballbehandling og driv fremover i banen. Også Javier Pastore viste seg fra sin gode side i kveld, og var ofte arkitekten bak det offensive spillet til PSG, som produserte flere brukbare sjanser i løpet av oppgjøret.

Kveldens kamp var også en anledning for Laurent Blanc til å analysere effekten stopperduoen David Luiz og Thiago Silva vil ha på laget, og dets defensive kapasiteter. Hverken den tidligere Chelsea-stopperen eller kaptein Silva gjorde noe som kunne rokke ved tilliten de mest sannsynlig kommer til å ha hos lagets trener utover i sesongen, og i tillegg til å være solide defensivt er begge skarpe når det kommer til oppspill i banen, og da spesielt når det kommer til langpasninger.

Ellers i denne gruppen revansjerte Barcelona tapet i hjemlig liga i helgen ved å slå Ajax på bortebane med 2-0. Argentinske Lionel Messi tangerte Raúls scoringsrekord i Champions League, som lyder på 71 fulltreffere i Europas gjeveste klubbturnering.

I neste runde tar PSG imot Ajax på hjemmebane (25. november), mens gruppetoer Barcelona reiser til Kypros og APOEL Nicosia. Hvem som vinner gruppen avgjøres mest sannsynlig i siste runde når PSG gjester Camp Nou og FC Barcelona den 10. desember.

Gruppe til PSG

Tabellsituasjon gruppe F (Skjermdump UEFA.com)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *