Franskfotball.com

Saint-Étienne på jakt etter sin første seier

Målfest i Europa League har latt vente på seg for de franske representantene. Løsner det i kveld?

– Saint-Étienne tar imot Inter, Lille gjester Goodison Park og Everton, mens Guingamp tar imot Dinamo Minsk.

Historisk duell

På Stade Geoffroy-Guichard fortsetter duelleringen mellom to klubber med lange merittlister. I forrige runde måtte lagene ta til takke med poengdeling da Saint-Étienne gjestet San Siro i Milano, og franskmennene har nå siktet seg inn på sin første trepoenger i turneringen.

Italienske Inter har så langt denne sesongen slitt med meget varierte prestasjoner, og ligger i skrivende stund på en 9. plass i Serie A, 10 poeng bak serieleder Juventus. Mannskapet som ledes av Walter MAzzarri har dog vist seg som kliniske i Europa League, og kan før kveldens oppgjør vise til to seire og et uavgjortresultat.

Saint-Étienne har på sin side slitt tungt med å finne veien til nettmaskene, men har også forsvart seg eksemplarisk. “Les Verts” står så langt med tre 0-0-resultat på tre kamper, og ligger med det ett poeng bak azerbaijanske Qarabag.

Hjemmelaget mangler spillere som Francois Clerc, Renaud Cohade, Allan Saint-Maximin og Benjamin Corgnet til dette oppgjøret, alle ute med skader.

Forventet ASSE-XI: Ruffier, Théophile-Catherine, Bayal Sall, Perrin, Tabanou, Lemoine, Clément, F. Pogba, Hamouma, Gradel, Erding

Divock Origi mot sine fremtidige byrivaler

På den andre siden av den engelske kanal gjester Lille i kveld Everton på Goodison Park. Det første oppgjøret mellom lagene endte med et kjedelig 0-0-resultat, og franskmennene som da kun har samlet tre poeng på tre kamper, vil måtte gå for seier og dobling av sin poengfangst.

Everton topper så langt gruppe H, og har tidvis sett meget bra ut og da spesielt i hjemmekampen mot Wolfsburg (4-1). I Premier League har mannskapet til Martinez foreløpig ikke fått skikkelig opp dampen, og ligger i øyeblikket på en 9. plass, 13 poeng bak serieleder Chelsea.

Lille derimot har mye å bevise etter at de forrige sesong kapret tredjeplassen i Ligue 1 og har slitt med å finne tilbake til formen som ga dem en plass i Champions League-playoff.

“Les Dogues” må på sin England-tur klare seg uten både Marco Lopes og Jonathan Delaplace som begge sliter med skader.

Forventet Lille-XI: Enyeama, Béria, Kjær, Basa, Souaré, Mavuba, Gueye, Balmont, Origi, Corchia, Frey

Ny hjemmeseier for Guingamp?

Guingamp var for mange sett på som en potensiell kasteball i Europa, og få levnet dem en sjanse til å rivalisere med både PAOK og Fiorentina. Men tre kamper inn i gruppespillet er det likevel Bretagne-laget som følger gruppeleder Fiorentina tettest. Cupvinneren fra forrige sesong tok en flott 2-0 seier på hjemmebane mot PAOK i den andre runden, og klamret seg til et uavgjortresultat på bortebane mot Dinamo Minsk i forrige runde.

Dinamo Minsk ligger i øyeblikket på en 2. plass i Hviterussland i det som kalles “Championship-runden”. Her er det Champions League-laget BATE Borisov som topper ligaen med fire poeng mer enn Guingamps motstander, og det med bare tre runder igjen å spille. I Europa League tok Minsk sitt første poeng mot nettopp Guingamp i forrige runde, og det etter å ha tapt henholdsvis 1-6 og 0-3 i de to forregående rundene.

Franske Guingamp har fått det tøft i starten på årets Ligue 1-sesong og ligger i øyeblikket på en 16. plass, bare to poeng over nedrykksstreken.

Kveldens hjemmelag må klare seg uten Julien Cardy, Ladislas Douniama, Dorian Lévêque, Lars Jacobsen, Mamadou Samassa og Ronnie Schwartz som alle er ute med skade.

Forventet Guingamp-XI: Lössl, Sankoh, Kerbrat, Angoua, Baca, Mathis, Sankharé, Beauvue, S. Yatabaré, Pied, Mandanne

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *