Franskfotball.com

Suksess for Guingamp, fiasko for Lille

Mens Guingamp kunne juble for sin andre trepoenger i Europa League, ble det stygge sifre på bortebane for Lille

En innholdsrik Europa League-aften er ved veis ende, og når vi gjør opp regnskapet er det med både tilfredshet og hygge at vi konstaterer en god fransk midtuke. Saint-Étienne begynte torsdagskvelden med å spille jevnt med det italienske storlaget Inter, og kunne med litt flaks mot slutten av den andre omgangen ha tatt med seg alle tre poengene fra oppgjøret. Et tidlig baklengsmål gjorde oppgaven tøff for Christophe Galtiers menn, men ikke umulig. Moustapha Bayal Salls utligning tidlig ut i den andre omgangen gjorde at “Les Verts” fikk tiden til å bygge et momentum, og etterhvert sette igang en sluttspurt. Men som kjent endte det med poengdeling, og selv om en trepoenger hadde vært å foretrekke, får Saint-Étienne muligheten til å distansiere de andre grupperivalene når Qarabag kommer på besøk i neste runde.

På Merseyside i England tok Everton i mot gruppetreer Lille OSC til et ettertraktet oppgjør i gruppe H, men som for VfL Wolfsburg da de gjestet Goodison Park, gikk det heller ikke slik franske Lille ønsket det i kveld. Everton valset nemlig over gjestene fra Nord-Frankrike, og stoppet ikke før det sto 3-0 i målprotokollen. De blåkledde viste hvorfor mange rekner Premier League for å være verdens tøffeste liga, da de på tross av å ligge i sjiktet bak de beste lagene ikke hadde noen problem med å nedsable fjorårets treer fra Frankrike. Belgiske Divock Origi som mange hadde pekt ut som trussel nummer en for Evertons forsvarsspillere prøvde tidvis å komme opp med løsningene for gjestene, men ville nok i overkant mye til at det skulle bli produktivt. Marko Basa og Simon Kjær i franskmennenes forsvarsfirer hadde heller ikke en god dag på jobben, noe som forøvrig også kan sies om Vincent Enyeama i Lille-buret. I neste gruppespillskamp skal Lille til Krasnodar, og må vinne det oppgjøret skal de ha noe som helst håp om avansement.

Kveldens eneste franske triumf kom i regntunge Bretagne hvor Guingamp tok imot hviterussiske Dinamo Minsk. I et relativt sjansefattig oppgjør ble scoringene til Claudio Beauvue og Christophe Mandanne avgjørende. Gjestene fra Minsk skal sies å ha misset på et straffespark, men var aldri nok fremme i skoene til å skulle hindre fjorårets franske cupmester i å ta en ny trepoenger i Europa League, en som forøvrig bringer dem nærmere et minneverdig avansement. I neste runde tar de røde og svarte i mot italienske ACF Fiorentina på hjemmebane, og får da en slags cupfinale å skulle håndtere, og skulle de ta tre poeng også i den kampen vil avansementet være mer eller mindre spikret.

Resultatene: 

Saint-Étienne-Inter 1-1 (Bayal Sall 50′ – Dodo 33′)
Everton-Lille 3-0 (Osman 27, Jagielka 42′, Naismith 61′)
Guingamp-Dinamo Minsk 2-0 (Beauvue 44′, Mandanne 86′)

Tabellene (Skjermdump Wikipedia) :

Gruppe ASSE wiki

Gruppe EAG wiki

Gruppe LOSC wiki

2 Comments

  1. Helga Kiral

    09/09/2019 at 13:30

    Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say excellent blog!

  2. read the full info here

    17/09/2019 at 16:11

    I simply want to mention I am new to blogging and really enjoyed you’re website. Very likely I’m want to bookmark your website . You definitely have perfect article content. With thanks for sharing your website.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *