Franskfotball.com

Lyon og PSG imponerer

En ny runde er ferdigspilt i Frankrike og det med Lyon og PSG som de mest imponerende aktørene over helgen.

 Det tetter seg til i toppen av Ligue 1. Etter helgens runde skiller det nå bare ett poeng mellom de tre øverste lagene på tabellen, Marseille, PSG og Lyon. De to førstnevnte avsluttet runden med et “Classico”-oppgjør på Parc des Princes i går kveld, og hvor hjemmelaget fra Paris til slutt trakk det lengste strået.

Men runden startet med godbiten “Celtico” i Rennes, hvor hjemmelaget Stade Rennais FC tok imot rivalen FC Lorient fredag kveld. Oppgjøret var lenge jevnspilt, og det var til slutt en av sommerens nysigneringer, Pedro Henrique som senket de oransjekledde fra Lorient med sin scoring tre minutter før full tid.

I Lens møttes to tungvektere i fransk fotball da RC Lens tok imot FC Girondins de Bordeaux på Stade de la Licorne i Amiens. Gjestene fra Frankrikes Atlanterhavskyst var det vassere laget, og vant til slutt takket være scoringer signert afrikanerne Cheick Diabaté og Wahbi Khazri. Wylan Cyprien nettet for vertene, uten at det fikknoe å si for hvor poengene havnet etter kampen.

Søndag ettermiddag og kveld var flere av topplagene i aksjon, og på Stade Geoffroy-Guichard tok Saint-Étienne imot AS Monaco. Her var hjemmelaget det førende laget, men det var gjestene og Lacina Traoré som først fant veien til nettmaskene. Etter nærmere en times spill utlignet nederlandske Ricky Van Wolfsvinkel for “ASSE”, før Tiémoué Bakayoko ordnet med ytterligere spenning for den nøytrale tilskuer da han ble utvist bare 15 minutter senere. Oppgjøret endte til slutt med 1-1 og poengdeling, til hjemmetilhengernes store frustrasjon.

Olympique Lyonnais fosser videre i Ligue 1, og etter en trøblete inngang på sesongen virker Hubert Fourniers menn å ha funnet formelen. På søndag ble EA Guingamp slått med sifrene 3-1 på hjemmebane, etter at Alexandre Lacazette nok en gang norterte seg for en scoring, samtidig som fransk-algeriske Nabil Fékir satte inn Lyons to andre fulltreffere i oppgjøret. Et Anthony Lopes-selvmål rett før pause ga gjestene fra Bretagne tro på mulighetene til  å få med seg et resultat, men det endte til slutt med en 3-1 seier for “Les Gones”.

Rundens desidert største og viktigste kamp fant sted på Parc des Princes hvor Paris Saint-Germain tok imot Olympique de Marseille til “Le Classico”. Hjemmelaget kom inn til kampen vel vitende om at Zlatan Ibrahimovic var tilbake fra skade, og svensken kom etterhvert inn oppgjøret som innbytter for Ezequiel Lavezzi. Matchen var lenge jevnspilt, og istedet for 0-0 langt ut i oppgjøret kunne det likså godt ha stått 3-3. En svak involvering fra Benjamin Mendy, men samtidig et imponerende løp fra Lucas Moura endte etterhvert med at sistnevnte satte inn kampens første scoring. Og etter en noe merkelig avgjørelse fra kampens hoveddommer ble Marseille redusert til ti mann etter at Giannelli Imbula gikk inn noe hardt i en takling på Yohan Cabaye. Dette ga hjemmelaget initiativet i matchen, og førte også til Cavanis 2-0 scoring fem minutter før slutt. Med denne trepoengeren knappet PSG inn på ligaledelsen til Marseille, og det skiller nå kun ett poeng mellom rivalene PSG og Marseille.

Resultater:

Stade Rennais FC – FC Lorient 1-0 (P. Henrique)
RC Lens – FC Girondins de Bordeaux 1-2 (Cyprien – Khazri, Diabaté)
SC Bastia – Montpellier HSC 2-0 (Tallo 2)
SM Caen – FC Nantes 1-2 (Duhamel – Vizcarrondo, Veret0ut)
Évian TGFC – OGC Nice 1-0 (Wass)
Toulouse FC – FC Metz 3-0 (Sirieix, Ben Yedder, Pesic)
Olympique Lyonnais – EA Guingamp 3-1 (Lacazette, Fékir 2 – A. Lopes s.m)
Stade de Reims – Lille OSC 2-0 (Moukandjo, Mandi)
AS Saint-Étienne – AS Monaco 1-1 (Van Wolfsvinkel – L. Traoré)
Paris-SG – Olympique de Marseille 2-0 (Lucas, Cavani)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *