Franskfotball.com

Måler krefter med Albania

Frankrike er for første gang siden 2004 tilbake på Stade de la Route de Lorient og møter i kveld Albania (20:45)

Logo FRANCELogo ALBANIE

Frankrike – Albania
Privatlandskamp
Stade de la Route de Lorient, Rennes
FIFA-ranking: 7. mot 48.

Det franske landslaget returnerer til Bretagne og regionens hovedstad, Rennes, for første gang siden Frankrike-Bosnia i 2004. Mottakelsen i Vest-Frankrike har heller ikke vært noe å si på, da man også i denne delen av landet har valgt å trykke landslagets helter til sitt bryst, og Didier Deschamps sjarmkampanje som startet da han overtok laget fra Laurent Blanc, sensommeren 2012 har høstet frukter som aldri før. For fra demonene fra Sør-Afrika, til disiplinære problemer under EM 2012, har det ikke på noen som helst måte vært lett å være Frankrike-supporter, ei heller Frankrike-spiller de siste 5-6 årene, men under Deschamps har dette altså endret seg.

Og “revolusjonen” kan fortsette helt inn til slutten av landslagsåret 2014, da man i kveld møter Albania på hjemmebane, før Sverige står for tur i Marseille kommende tirsdag. Begge disse kampene skal være innen rekkevidde for “Les Bleus”, men samtidig skal man være forsiktig med å ikke ta noe for gitt før oppgjørene er sparket i gang. Kveldens oppgave mot det albanske landslaget er første hinder på vei mot en god avslutning på 2014, og med blant annet bortseieren for Albania mot Portugal tilbake i september friskt i minnet, bør en ikke forskuttere med noe som helst.

Inn til oppgjøret har ryktene gått på at Deschamps skal være villig til å legge om fra en 4-3-3/4-5-1 til en “flatere” 4-2-2, med formspissene Alexandre Lacazette og Karim Benzema som Frankrikes fremste spillere. I tillegg til dette har det også vært snakket en hel del om forsvarsrekken og hvordan den vil se ut, med spillere som Laurent Koscielny, Mamadou Sakho og Eliaquim Mangala ute med skader. L’Equipe annonserte sent i går kveld at de mener å vite at det er Roma-stopper Mapou Yanga M’Biwa som kommer til å få klarsignal mot Balkan-laget.

Skaden på Mathieu Debuchy gjør også at Christophe Jallet får en forlenget tilværelse ikledd blått, og Lyon-backen ligger også an til å starte fredagens oppgjør, foran Manchester City-back Bacary Sagna.

Info

En kuriositet er det at Albania spiller sin første landskamp siden skandaleoppgjøret i Beograd, hvor tilskuerbråk gjorde at kampen ble stoppet, og hvor de tre poengene først havnet hos Serbia, før de senere ble annulert.

Tidligere fransk-albanske oppgjør har alle endt med Frankrike-seier (Fire i tallet), og kveldens oppgjør er med andre ord en mulighet for å gjestene til å bedre den statistikken, i det lagene møtes for femte gang. Det siste oppgjøret lagene i mellom ble spilt på Stade de France den 7. oktober 2011, og endte med en 3-0 seier for franskmennene. Florent Malouda, Loïc Rémy og Anthony Réveillère scoret den gang målene, og fra det oppgjøret er det kun to spillere som er å finne i dagens tropp, nemlig Hugo Lloris og Yohan Cabaye.

Oppgjøret sendes dessverre ikke på norsk direktesendt tv.

Forventet fransk lagoppstilling: Lloris, Jallet, Varane, Yanga M’Biwa, Digne, Cabaye, Pogba, Sissoko, Valbuena, Lacazette, Benzema

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *