Franskfotball.com

Les Bleus skuffet

Frankrike skuffet da de møtte Albania på hjemmebane i Rennes

Kveldens privatlandskamp mellom Frankrike og Albania endte til slutt med 1-1, et resultat Albania virket fornøyde med, men som håpefulle franske tilskuere ikke satte særlig pris på. Gjestene fra Balkan gjorde det helt klart fra avspark at de hadde intensjoner om å la vertene styre spillet, og istedet satse på hurtige kontringer. Et kampforløp som lignet på Portugal-Albania tilbake i september, da det albanske landslaget satte en støkk i Fotball-Europa ved å hente hjem en 1-0 seier.

Med viktige fravær som blant annet Blaise Matuidi og Patrice Evra, samt valget av å kjøre Antoine Griezmann inn på benken fra start, slet Frankrike lenge med å komme til store sjanser. Det albanske forsvaret, eminent styrt av tidligere Marseille- og PSG-spiller Lorik Cana, gjorde få feil i sine posisjoneringer, og hadde samtidig midtbane-leddet med seg i sin strategi for presshøyde.

Etter rundt 40 spilte minutter overrasket gjestene ved å gå opp i ledelsen. Mërgim Mavraj satte inn kampens første scoring på et godt slått innlegg fra Elseid Hysaj på kanten av Frankrikes sekstenmeter, og selv om Frankrike frem til da hadde dominert ballinnehav-statistikken, var det ikke fullstendig ufortjent at gjestene gikk opp i ledelsen.

Gjestenes scoring tvang “Les Bleus” fremover i banen, og flere ganger senere i oppgjøret skulle dette holde på å straffe seg for hjemmelaget som tidvis hadde problem med de hurtige albanske overgangene, samtidig som Roma-stopper Mapou Yanga-Mbiwa virket tidvis usikker i sine involveringer.

Men franskmennene skulle til slutt få scoringen de var på jakt etter, og det takket være innbytter Antoine Griezmann. Atletico Madrid-stjernen drog seg innover i banen, og løsnet etterhvert et tungt skudd i retning det venstre hjørnet til Albania-målvakt Sali Berisha, som oppgitt måtte se ballen banke inn i nettmaskene bak han.

Deretter var det Frankrike som presset inn mot slutten av oppgjøret, men sett bortifra noen gode skuddmuligheter for blant annet Paul Pogba og Karim Benzema, var det ikke mye Albania-forsvaret lot franskmennene få komme til, og alt-i-alt fortjente gjestene det respektable resultatet.

Frankrike møter nå Sverige i Marseille kommende tirsdag, mens Albania skal til Genoa hvor de møter Italia samme dag.

Mål: 0-1 Mërgim Mavraj (40′), 1-1 Antoine Griezmann (73′)

Frankrikes lag: Lloris, Jallet, Varane, Yanga-Mbiwa, Digne (Kurzawa 70′), Cabaye (Griezmann 59′), Sissoko (Schneiderlin 80′), Pogba, Valbuena (Payet 85′), Lacazette (Gignac 69′), Benzema

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *