Franskfotball.com

Revansje for Kurzawa?

Frankrike og Sverige avslutter landslagsåret 2014 med kamp på Stade Vélodrome – uten Zlatan Ibrahimovic-deltakelse

Bare en snau måned etter at Monaco-backen Layvin Kurzawa opplevde sitt så langt verste mareritt som proffspiller, er det muligens duket for en fransk revansje når Frankrike og Sverige møtes i Marseille.

Og etter 1-1 mot Albania i forrige uke ventes det i Frankrike at “Les Bleus” skrur opp tempoet når de møter de gule og blå i kveld. Svenskene kommer fra 1-1 på bortebane mot Montenegro, og mangler også Zlatan Ibrahimovic, som hviles inn mot viktigere kamper både for PSG og for landslaget.

Kveldens kamp er forøvrig den 19. mellom Frankrike og Sverige, og frem til i dag er det franskmennene som besitter den beste statistikken av de to. Åtte seire har det blitt for VM-vinnerne fra 1998, mens Sverige står på fem. Fem kamper har endt med uavgjort.

Når det kommer til lagoppstillingene gjøres det en rekke bytter hos Frankrike. Steve Mandanda erstatter Hugo Lloris mellom stengene, Bacary Sagna og Layvin Kurzawa starter på backene, mens Eliaquim Mangala går inn i midten sammen med Raphaël Varane. På midtbanen er det kun Paul Pogba og Mathieu Valbuena som får fornyet tillit, mens Josuha Guilavogui, Dimitri Payet og Antoine Griezmann erstatter Moussa Sissoko, Yohan Cabaye og Alexandre Lacazette fra forrige oppgjør. Helt fremme på topp blir Marseille-spiss André-Pierre Gignac å finne, hvilket betyr at Karim Benzema starter på benken.

For Sverige ventes det at man eksperimenterer litt inn mot dette oppgjøret, og da hovedsaklig for å teste ut de yngre spillerne. Emil Krafth, Nabil Bahoui og Pontus Jansson er bare noen av de som kommer til å få sjansen for de gule og blå i kveld.

Oppgjøret har avspark klokken 21:00 og sendes direkte på Viasat Fotball

Forventet fransk lagoppstilling:

Mandanda, Sagna, Mangala, Varane, Kurzawa, Pogba, Guilavogui, Payet, Valbuena, Griezmann, Gignac

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *