Franskfotball.com

Før Ligue 1-runden: 18ème journée

stade-louis-ii

Det drar seg mot juleferie i Ligue 1, men før det gjenstår to runder med fransk fotball. Kommende helg står blant annet Monaco-Lyon på programmet.

Etter en begivenhetsrik midtuke med flere spennende ligacupkamper, er det igjen duket for fransk ligafotball. Marseille, Nice, Lyon og Saint-Étienne røk alle overraskende ut av turneringen, og spisser nok samtlige klørne i forkant av sine respektive ligaoppgjør.

Runden starter fredag kveld med oppgjøret Angers-Nantes (20:45) som forøvrig er et vaskeekte Loire-derby mellom den historiske tungvekteren Nantes, og de mindre kjente og mindre meritterte Angers. Rollene er dog snudd før fredagens Viasat-sendte kamp, da Nantes er nest-sist i ligaen, mens Angers befinner seg på en 12. plass før runden sparkes igang.

Etter å ha blitt servert vest-fransk fotball på fredagen fortsetter vi i samme spor på lørdagen, når Bretagne-klubben EA Guingamp tar imot de regjerende mestrene Paris Saint-Germain (17:00). Hovedstadsklubben har måttet tåle mye kritikk i det siste, men svarte på glimrende vis i midtuken da de nedsablet Lille OSC på Stade Pierre-Mauroy med sifrene 3-1. Oppgjøret var en glimrende mulighet for Unai Emery til å gi flere spillere hvile, og det betød flere spennende akademi-innslag i førsteelleveren, deriblant Jean-Kevin Augustin, Christopher Nkunku og Presnel Kimpembe. Rotasjon betød også at Jesé Rodriguez og Kevin Trapp var å finne i startoppstillingen til PSG.

Senere på lørdagskvelden har vi fem oppgjør som går parallelt, deriblant AS Saint-Étienne som skal til Lorient, og Montpellier som tar imot Girondins de Bordeaux hjemme på Stade de la Mosson. Ole Selnæs og Alexander Søderlund må opp flere hakk om de skal revansjere ligacup-tapet for AS Nancy-Lorraine på onsdag, førstnevnte spilte som kjent hele oppgjøret, mens Søderlund på sin side kom inn etter 63 minutters spill, og var aldri i stand til å snu oppgjøret for “Les Verts”.

På søndagen starter vi dagen med serieleder OGC Nice som tar imot tungtgående og nyopprykkede Dijon FCO hjemme på Allianz Riviera. Mario Balotelli og kompani tar sikte på å finne tilbake til seiersformelen, etter at de nå har gått to kamper uten seier. Det blir også et interessant element å se hvordan Nice-laget angriper oppgjøret, etter at de i forrige ligakamp ble nødt til å legge om på spillestilen da de gjestet Parc des Princes, og opplevde å ha ballen i langt mindre grad enn det de pleier. Spørsmålet en kan stille seg er; har det hatt noe å si for flyten, og kan den være forstyrret etter to kamper under pari for “Les Aiglons”?

Bare minutter etter kampslutt i Nice fortsetter Ligue 1-fotballen å rulle 200 kilometer lenger vest, nemlig i Marseille og på vakre Stade Vélodrome. Hjemmelaget tar imot Lille OSC, et lag som etter en fryktelig tungt start på sesongen virker å ha funnet litt tilbake til ingrediensene som bare for noen sesonger siden gjorde laget til en fryktinngytende aktør i fransk fotball. Dog skal det sies at både Marseille og Lille fikk seg hver sin karamell i midtukens Coupe de la Ligue-runde, hvor Olympique de Marseille klokket ut i møte med Ligue 2-laget Sochaux, mens Lille måtte strekke våpen mot Paris Saint-Germain.

Sist, men ikke minst, klokken 20:45 søndag kveld, sett av tidspunktet i kalenderen, for da tar AS Monaco imot Olympique Lyonnais på Stade Louis II i fyrstedømmet. Vi snakker da om laget som i Europas fem største ligaer har scoret soleklart mest siden sesongstarten (53 mål på 17 kamper), Monaco, mot et Lyon-lag som sakte, men sikkert begynner å få opp dampen i Ligue 1, og ligger nå på en 4. plass, og med det innenfor slagrekkevidde til de “store”.

Hele programmet: 

Angers SCO – FC Nantes (Fredag kl. 20:45, Viasat Sport)
EA Guingamp – Paris Saint-Germain (Lørdag kl. 17:00)
SM Caen – FC Metz (Lørdag kl. 20:00)
FC Lorient – AS Saint-Étienne
Montpellier HSC – Girondins de Bordeaux
Stade Rennais FC – SC Bastia
Toulouse FC – AS Nancy-Lorraine
OGC Nice – Dijon FCO (Søndag kl. 15:00)
Olympique de Marseille – Lille OSC (Søndag kl. 17:00, Viaplay)
AS Monaco – Olympique Lyonnais (Søndag kl. 20:45)

2 Comments

  1. Lynwood Busher

    09/09/2019 at 13:50

    Super-Duper website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also.

  2. address

    17/09/2019 at 02:39

    I simply want to say I am very new to weblog and absolutely savored your page. Probably I’m planning to bookmark your site . You really come with beneficial posts. Thanks a lot for revealing your web-site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *