Franskfotball.com

Nice vintermestre

allianz-riviera

OGC Nice ett steg nærmere et svært overraskende seriegull

Helgens runde, og den nest-siste før juleferien ble sparket igang i Nord-Vest Frankrike, hvor Nantes trakk det lengste strået i lokalderbyet med SCO Angers. Seieren var en svært kjærkommen en for Nantes som behøvde poeng for å kunne løfte blikket oppover på tabellen. For Angers derimot betyr tapet at nedryksstriden er i ferd med å innhente dem, og at man på de fem siste kampene i Ligue 1 har tapt fire av dem.

Lørdag ettermiddag tok Paris Saint-Germain turen til Bretagne og Stade du Roudourou, hvor hjemmelaget EA Guingamp var motstander. Og hovedstadslaget som hadde en del press på seg etter den siste tids resultater gjorde ikke noe for å lette det trykket. Vertene tok til slutt en fortjent 2-1 seier, og er nå å finne midt i striden om Europacup neste sesong. PSG derimot er foreløpig litt hektet av i gullstriden, hvor OGC Nice nå har fått en luke på syv poeng.

Senere på kvelden sto det fire oppgjør på programmet, deriblant “norske” AS Saint-Étienne som gjestet Stade du Moustoir og FC Lorient. Ole Sælnes spilte hele kampen for “Les Verts” som overraskende nok tapte for “Lanterne Rouge”, også kalt sisteplassen i ligaen, og blir med det distansiert i kampen om Europacup. Alexander Søderlund spilte ikke oppgjøret.

Ellers er det verdt å notere seg braktapet for Girondins de Bordeaux (0-4) på bortebane mot Montpellier og at den hjemvendte Jérémy Ménez pådro seg et rødt kort.

På søndagen skulle serieleder OGC Nice ut mot Dijon FCO hjemme på vakre Allianz Riviera, og i et fartsfylt spennende oppgjør var det til slutt Mario Balotelli som ble tungen på vektskåla. Italieneren satte først inn en straffescoring, før han senere på ekte goalgetter-vis tuppet inn 2-1 for vertene – en scoring som riktignok skulle vært annullert for offside.

Jubel ble det også i Marseille hvor hjemmelaget “OM” overbeviste stort ved å beseire Lille OSC med sifrene 2-0. Den tradisjonsrike klubben har kommet seg veldig etter en treg åpning på sesongen, og ligger i øyeblikket på en 6. plass, 9 poeng bak Paris Saint-Germain, og 16 poeng bak serieleder Nice.

Som en flott avslutning på serierunden fikk vi høydepunktet Monaco-Lyon på Stade Louis II. Serietoeren skulle opp mot seriefireren, og oppgjøret skuffet overhodet ikke. Kontroversene lot ikke vente på seg, og et stykke ut i første omgang ble Benjamin Mendy utvist for å ha sparket ned Corentin Tolisso. Monegaskerne ble også snytt for straffe da Lucas Tousart handset i egen sekstenmeter, mens gjestene fra Lyon fikk en mer tvilsom avgjørelse i sin favør da Fabinho taklet Alexandre Lacazette rett foran målet til Daniel Subasic. Lyon-angriperen maktet dog ikke å overliste Daniel Subasic i Monaco-buret, men fikk revansjert seg senere i oppgjøret da han satte inn kampens siste scoring. For etter en rekke gule kort og interessante hendelser var det til slutt Lyon som stakk av med seieren i oppgjøret, 3-1.

Resultater:

SCO Angers – FC Nantes 0-2 (Gillet, Harit)
EA Guingamp – Paris Saint-Germain 2-1 (Salibur, De Pauw – Cavani)
FC Lorient – AS Saint-Étienne 2-1 (Philippoteaux, Cabot – Pajot)
Montpellier HSC – Girondins de Bordeaux 4-0 (Lasne, Sessegnon, Mounié, Sylla)
Stade Rennais FC – SC Bastia 1-2 (Sio – Crivelli, Danic)
Toulouse FC – AS Nancy-Lorraine 1-1 (Jullien – Ait Bennasser)
SM Caen  – FC Metz 3-0 (Karamoh, Santini, Sané)
OGC Nice – Dijon FCO 2-1 (Balotelli² – Tavares)
Olympique de Marseille – Lille OSC 2-0 (Gomis, Thauvin)
AS Monaco – Olympique Lyonnais 1-3 (Bakayoko – Ghezzal, Valbuena, Lacazette)

Tabellen:

tabell-i-heilhet

Toppscorerlisten:

Edinson Cavani 17 mål
Alexandre Lacazette 12 mål
Alassane Pléa 10 mål
Radamel Falcao 10 mål
Bafétimbi Gomis 9 mål

Assistkongen:

Jean Michaël Seri 8 assist
Paul-Georges Ntep 5 assist
Loïs Diony 5 assist
Angel Dí Maria 5 assist
Kylian Mbappé 4 assist

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *