Franskfotball.com

Alvorets time for Frankrike

Moussa-sissoko-1_5627603

Frankrike befinner seg i en sterk posisjon før fredagens avgjørende VM-kvalikkoppgjør mot Sverige på Friends Arena.

 

Sverige – Frankrike
VM-kvalifisering 2018
9. juni kl. 20:45
Stadion: Friends Arena, Solna
FIFA-ranking: 34. mot 6. plass
TV: EurosportN

Før kampen:

Med tre poeng ned til Sverige og seks poeng ned til Nederland er det en foreløpig solid kvalifisering Frankrike har levert i kjølevannet av EM-finaletapet i juli ifjor. Didier Deschamps menn kommer fra en feiende flott 5-0 seier over Paraguay for nøyaktig én uke siden, og skal ikveld prøve å dra med seg det momentumet inn i denne skjebnesvangre styrkeprøven mot Sverige.

Inngangen til oppgjøret har for det meste vært preget av diskusjon rundt Antoine Griezmanns ikke-ønske om å applaudere Raphaël Varane som ankom landslagssamlingen denne uken, bare dager etter Champions League-triumfen med Real Madrid. Griezmann selv benektet at det var noe vondt blod de to i mellom, og gikk til og med så langt at han publiserte en egen Twitter- og Instagram-video hvor han gratulerer Real Madrid-stopperen.

Ellers har fokuset vært på den forventede lagoppstillingen som igår ble lekket på både Twitter og i en rekke franske aviser. Moussa Sissoko ser overraskende nok ut til å få en plass i førsteelleveren på bekostning av Borussia Dortmunds Ousmane Dembélé. Deschamps selv forklarer dette med Sissokos mer defensive egenskaper, og lengre erfaring. Nyheten har fått blandet mottakelse blant fans og eksperter som mener det fort kan være en feig vurdering når man skal prøve å hente poengene hjem fra Sverige.

Forrige gang de to lagene møttes var i november 2016, da på et nærmere fullsatt Stade de France i Paris. Hjemmelaget stakk da av med en 2-1 seier etter scoringer signert Paul Pogba og Dimitri Payet. Men trepoenger til tross – det var et entusiastisk og offensivt Sverige-lag som på et tidspunkt øynet poeng i den franske hovedstaden, og det var spesielt én spiller som fanget franskmennenes oppmerksomhet – nemlig Emil Forsberg. Og den meget talentfulle svensken har også vært i sentrum av en rekke forhåndsomtaler av kveldens oppgjør, og det råder liten tvil om at Deschamps nok har lagt en plan for hvordan RB Leipzig-spilleren skal stoppes.

Oppgjøret har avspark klokken 20:45 i kveld.

Status i gruppen før kveldens kamp

Status i gruppen før kveldens kamp (Skjermdump Wikipedia)

Forventede lagoppstillinger

Frankrike: Lloris, Sidibé, Varane, Koscielny, Mendy, Matuidi, Pogba, Payet, Sissoko, Griezmann, Giroud

Sverige: Olsen, Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Durmaz, Ekdal, Johansson, Forsberg, Toivonen, Berg

2 Comments

  1. oprol evorter

    08/09/2019 at 15:36

    When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

  2. a fantastic read

    17/09/2019 at 00:34

    I simply want to say I am beginner to weblog and certainly savored your web page. More than likely I’m want to bookmark your site . You amazingly have remarkable articles and reviews. Kudos for sharing your web-site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *