Franskfotball.com

Hva lærte vi av Frankrike-Colombia?

Frankrike fikk seg en skikkelig lærepenge i gårsdagens oppgjør mot Colombia på Stade de France

Forventningene var store til Frankrikes landslag i kalenderåret 2018, og startskuddet for det internasjonale fotballåret skulle være en fest på nasjonalarenaen i Paris, Stade de France. Men slik gikk det altså ikke. Colombianerene stjal showet fra franskmennene som riktignok ledet 2-0, da blant annet etter en skikkelig champagnescoring signert Thomas Lemar. Så hva ble vi egentlig klokere på i Frankrikes første oppkjøringskamp til VM-sluttspillet i Russland i sommer?

 

DEFENSIVE PROBLEMER

Foto: AFP/FFF

For mange er det franske forsvaret synonymt med et bredt spekter av kvaliteter, og med midtstoppere som spiller for Barcelona, Real Madrid, Arsenal og PSG, bør man kunne forvente et høyt prestasjonsnivå. Sidebackene har vært noe mer offer for kritikk på landslaget de siste årene, da man fortsatt jakter de fullverdige arvtagerne til Bixente Lizarazu og Lilian Thuram. Mellom stengene har man også et sterkt kort i Tottenhams sisteskanse, Hugo Lloris.

Men gårsdagen rippet opp i noe man har sett gjentatte ganger de siste årene. Den normalt så stødige Raphaël Varane gjorde posisjoneringsfeil over en lav sko, rotet tidvis med ballen, og var generelt en noe usikker skikkelse. Hans stoppermakker, Samuel Umtiti, var heller ikke feilfri, og Barcelona-stopperen var også skyldig i gjestenes 3-2 scoring, da det var han som skapte straffen i forkant.

Som om ikke det var nok, var heller ikke sidebackene av et høyt kaliber i gårsdagens match. Både Lucas Digne og Djibril Sidibé bidro i den offensive sektoren, men begge ble svært så usikre straks initiativet i kampen snudde og det var colombianerenes tur til å angripe.

Og til slutt, Hugo Lloris, målvakten som så mange ganger tidligere har reddet Frankrike. Tabben på bortebane mot Sverige i VM-kvaliken sitter friskt i minne, og på gårsdagens 2-1 redusering var han heller ikke feilfri. Luis Muriels innlegg ble til en viss grad utfordret av Lloris’ lagkamerat i Tottenham, Davinson Sanchez, men det endrer ikke på det faktum at Lloris må velge å gå etter den originale ballbanen, og ikke den som ballen kan ta hvis Colombia-stopperen får et touch på ballen.

Så hva lærte vi egentlig av oppgjøret når det kommer til den defensive strukturen? Vel, Deschamps har en del arbeid å gjøre når det kommer til å forme stødige relasjoner mellom forsvarsspillerne og keeper. Umtiti-Varane er på ingen måte et stopperpar med mye fartstid og i den kommende landskampen mot Russland vil vi nok se en annen variant med Koscielny i en hovedrolle. Hugo Lloris må selv lære av personlige feil, mens når det gjelder sidebackene vil man fort få endring av personell inn mot VM-sluttspillet, da hovedsaklig på venstre, hvor Benjamin Mendy fort kan kapre plassen om han er tilbake i godt gammelt slag.

PAUL POGBA – IKKE FAST LIKEVEL?

Foto: AFP/FFF

På midtbanen er ting heller ikke satt i stein på det franske landslaget. Gårsdagens midtbaneduo Ngolo Kanté og Blaise Matuidi gjorde begge både positive og negative inntrykk. Førstnevnte var særdeles god i den første omgangen, men hadde blant annet feilen som resulterte i Radamel Falcaos utligning. Blaise Matuidi på sin side var noe mer anonym, og ble også i større grad offer for kritikk i den franske pressen. Juventus-spilleren slet med å gripe skikkelig tak på midtbanen og trakk ofte det korteste strået i dueller med den colombianske midtbanen.

Forskjellige midtbanekonstellasjoner har også vært et hyppig samtaletema rundt landslaget de siste årene, og 2018 ser ikke ut til å bli noe unntak. Noen titals minutter ut i andre omgang igår, valgte man å sette innpå Manchester Uniteds kritiserte midtbanespiller, Paul Pogba. Den høyreiste teknikeren har frem til nylig vært et soleklart førstevalg på Frankrikes midtbane, men den siste tids hendelser har gjort hans plass langt mindre sikker.

Kampen igår ble på ingen måte noe Pogba-comeback rent prestasjonsmessig. Bortsett fra noen strøkne gjennombruddspasninger og noen skjerminger av ball, var det lite 25-åringen hadde å komme med. Og dette er med på å understreke poenget. “La Pioche” er inne i en fryktelig dårlig periode på klubblaget sitt, og det farger over på prestasjonene hans på landslaget. Tirsdagens privatlandskamp mot Russland er nok på mange måter Pogbas mulighet til å hente selvtillit og momentum, både med tanke på hans fremtidige oppgaver for Frankrike, men også i Manchester United.

KONTRINGSSPILL

Foto: AFP/FFF

En av de virkelige positive trekkene med Frankrike igår var det glitrende kontringsspillet som vi også har sett “Les Bleus” levere flere ganger tidligere. Kylian Mbappé, Antoine Griezmann og Thomas Lemar er ypperlige spillere i kontringsfasen av spillet. Mbappé med sine voldsomme klyv og hurtighet med ballen i beina, Antoine Griezmann med sine smarte bevegelser, ikke-overflødige-touch og killer-instinkt, og til slutt, Lemar med sine kliniske pasninger, flotte nærteknikk og utsøkte fot.

Lemars 2-0 scoring igår var et testament til dette, etter at de nevnte spillerne kombinerte i sammen for å skape et herlig fotballøyeblikk på Stade de France. Og kontringsfasen er ikke noe Frankrike begynte å mestre over natten. Ser man tilbake på EM i Frankrike for snart to år siden, ser man at Frankrike først og fremst er veldig glade i å hogge til når man vinner tilbake possession. Kampene mot Albania og Romania, og for å dra det lengre, hjemmekampen mot Luxemburg i den siste VM-kvaliken, er eksempler på at Frankrike sliter tungt med godt organiserte defensive motstandere.

Det gjør også at man kommer innpå den manglende identiteten i spillet til Frankrike. Kontringsfasen er solid, men man savner tidvis et inntrykk av at man kan score på etablerte forsvar. Og med en rekke ballspillere i den franske troppen, bør ambisjonene være større enn at man legger seg lavt og håper på kontringer.

OLIVIER GIROUD – SIKKERT KORT

Foto: AFP/FFF

Sist, men ikke minst, Olivier Giroud. Fyrtårnet scoret igår sitt 30. mål for Frankrike og begynner da å snuse på topplasseringene blant spillere som har representert “Les Bleus” hva scoringer angår. Foran seg har Chelsea-spissen nå ingen ringere enn Jean Pierre-Papin, Just Fontaine, Zinédine Zidane, David Trezeguet, Michel Platini og Thierry Henry. Om man trengte et bevis på hva den tidligere Arsenal- og Montpellier-angriperen står for, trenger man ikke lete lengre.

Mannen som igår også rundet 70 landskamper i blått har funnet seg skikkelig til rette i 9-rollen på landslaget. Nok en gang ble han parret opp med Antoine Griezmann i det franske angrepet, og nok en gang fant han veien til nettmaskene. Den tunge spissen er også med på å tilby Frankrike noe man ellers ikke har i angrepet. Rundt seg har han et drøss av hurtige teknikere, og for å unngå at Frankrikes motstandere lett skal kontre nettopp det, er det en ekstra dimensjon Giroud tilbyr når han tvinger nevnte motstandere til å også skulle ta høyde for en tung trussel i boks, som appåtil er svært kapabel når det kommer til å linke opp med de mer lettbente teknikerene.

Derfor er det på sin plass å skulle konstatere at bare en skade vil kunne stå i veien for Olivier Giroud når Didier Deschamps skal annonsere Frankrikes VM-tropp i midten av mai.

3 Comments

 1. oprol evorter

  08/09/2019 at 12:43

  I have been surfing on-line greater than 3 hours nowadays, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It¦s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content material as you did, the internet will be a lot more helpful than ever before.

 2. Crave Canada

  15/09/2019 at 15:24

  Yeah bookmaking this wasn’t a bad decision great post! .

 3. hop over to this website

  17/09/2019 at 17:34

  I just want to say I am newbie to blogging and honestly loved you’re web page. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You amazingly have beneficial article content. Cheers for sharing with us your blog site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *