Franskfotball.com

Tilstandsrapport: Frankrike U-21

Foto: FFF

De franske U21-guttene fosser frem i den siste kvalifiseringen. Vi tar en titt på ståa før tirsdagens oppgjør mot Montenegro.

Seks kamper inn i kvalifiseringen og seks trepoengere. Det er fasit for Sylvain Ripolls U21-landslag. Frankrike har gått fra den ene triumfen til den andre, og befinner seg i en svært komfortabel posisjon halvveis inn i kvalifiseringen. Nytt av de to siste utgavene er det at samtlige av gruppevinnerne i kvalifiseringen tar seg direkte til U21-EM. Dette i motsetning til tidligere utgaver hvor for Frankrikes del, man enten har vunnet gruppen, eller havnet på andreplass i kvalifiseringen, for så å snuble i playoff-rundene.

SPENNENDE SPILLERMATERIALE

For å evaluere suksessen faller det seg naturlig å ta en titt på spillermaterialet man rår over. Og man ser øyeblikkelig at årets Frankrike-utgave er av den skarpere sorten. Eksempelvis finner man i de franske rekker toppscoreren i kvalifiseringen, Martin Terrier, spilleren som holder til i RC Strasbourg, på utlån fra Lyon. Spissen er dog skadet i forkant av tirsdagens oppgjør mot Montenegro. Videre i den offensive sektoren har man sterke kort som RB Leipzigs Jean-Kévin Augustin og Celtics Moussa Dembélé. Begge tidligere PSG-spillere som nyter stor respekt i sine respektive ligaer. Augustin har gradvis spilt seg mer og mer inn i RB Leipzig. Moussa Dembélé er allerede en nøkkelspiller for sitt Celtic.

Man har også et sterkt kort i Nice-angriper, Allan Saint-Maximin, som med sin uforutsigbare driblestil og lynkjappe rykk kan utgjøre en forskjell når som helst. Den hårfagre 21-åringen måtte dessverre kaste inn håndkleet i starten av landslagssamlingen som følger av en skade.

Lenger ned på banen står det heller ikke på spillermaterialet. Lyons eminente midtbaneterrier, Lucas Tousart er en viktig brikke på landslaget. Det samme med Celtics Olivier Ntcham som har en fortid i Genoa og Manchester City. Spillere som Maxime Lopez (Marseille) og Christopher Nkunku (PSG) fortjener også omtale. På listen over midtbanespillere finner man også Tanguy Ndombélé fra Lyon. Box-to-box-midtbanespilleren har overrasket mange denne sesongen, og er med i kampen om utnevnelsen “Årets gjennombrudd” i Ligue 1. Fortsetter man med spillere som ikke er i den siste troppen finner man Marcus Coco (Guingamp), Houssem Aouar (Lyon), Jonathan Ikoné (Montpellier) og Adama Diakhaby (Monaco).

I forsvarssektoren ruver Mouctar Diakhaby og Abdou Diallo som midtstoppere. Disse er blant annet utfordret av RB Leipzigs Dayot Upamecano som av mange er spådd en stor internasjonal karriere. Olivier Boscagli og Valentin Rosier bemannet backposisjonene i Frankrikes 3-0 seier over Kazakhstan på fredag. Bordeaux’ Paul Bernardoni, som denne sesongen er leid ut til Clermont står mellom stengene.

Foto: FFF / Frankrikes lagoppstilling i fredagens kamp mot Kazakhstan (3-0)

UORTODOKS TRENER

Så hvem er denne Sylvain Ripoll som sitter ved U21-roret? 46-åringen fra  Rennes har en lang fortid som spiller i Bretagne-regionen med nesten 80 offisielle kamper for Stade Rennais, og over 200 kamper for de rødsvartes rivaler, FC Lorient. Og det var hos Lorient at han tok opp trenerfaget. Mellom 2014 og 2016 trente han “Les Merlus” til følgende statistikk: 32 seire, 20 uavgjorter og 45 tap. I slutten av oktober 2016 ble han sparket fra sin posisjon i Bretagne-klubben etter en dårlig start på 2016-17-sesongen.

Men hva står denne noe uerfarne treneren for? Siterer man Lorient-president Loïc Féry er det en trener som representerer: “Flott fotball, men også med en fighter-mentalitet og vinnervilje”. Og når man vet at han er flasket opp i Lorient-systemet, og at han har vært assistenttrener for Christian Gourcuff, bør man ikke betvile hans offensive legning. Gourcuff fokuserte mye av trenerarbeidet sitt på å danne et fintspillende og offensivt kollektiv, utifra de ressursene klubben kunne gi han.

Dette er nok de viktigste kvalitetene FFF så etter når de jaktet en erstatter til Pierre Mankowski.

JAKTEN PÅ GAMLE DEMONER

Man må helt tilbake til 2006 for å finne siste U21-turnering med fransk deltakelse. Den gang gikk man helt til semifinalene. Men i etterkant har det altså gått seks turneringer hvor “Les Espoirs” har måttet se turneringen fra tv-benken. Og man kan jo diskutere i øst og vest hva som ligger til grunn for dette, men en konstatering man kan gjøre er å slå fast at playoff-rundene har vært en nemesis for Frankrikes U21-landslag. Fire av de seks nevnte kvalifiseringene har endt med fransk exit på dette stadiet av kvalifiseringen.

I 2017-kvalifiseringen ble Makedonia for sterke over ti gruppespillskamper, og Frankrike kom seg heller ikke videre til playoff-fasen som ett av de fire beste toerlagene. Spania, Serbia, Østerrike og Norge samlet flere poeng over de 8 kampene som talte inn mot det regnestykket.

Det vil derfor være et skikkelig comeback for fransk U21-fotball skulle man fortsette i samme spor og ta seg direkte til U21-EM i Italia og San Marino, sommeren 2019.

VEIEN VIDERE

Så hva nå for Sylvain Ripolls mannskap? Tirsdag kveld møter man Montenegro (21:05) på bortebane i et oppgjør mange forventer at skal ende med en fransk trepoenger. Montenegrinerne ligger på delt sisteplass i gruppa, med fattige fire poeng på seks kamper. Etter det følger en bortekamp mot Bulgaria den 7. september 2018, hjemmekamp mot Luxemburg den 11. september, og til slutt, Frankrike mot gruppetoer Slovenia, på hjemmebane den 16. oktober.

Skjermdump: UEFA

2 Comments

  1. oprolevorter

    08/09/2019 at 11:47

    I want to express my thanks to you for bailing me out of such a incident. As a result of browsing through the search engines and obtaining advice that were not powerful, I believed my entire life was gone. Living without the approaches to the problems you’ve fixed as a result of your guide is a critical case, as well as the ones that would have in a wrong way affected my career if I hadn’t come across your blog post. Your own personal skills and kindness in controlling all the stuff was very helpful. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come across such a solution like this. I’m able to at this time relish my future. Thanks a lot very much for the professional and results-oriented guide. I will not be reluctant to recommend the blog to anybody who would like guidelines about this issue.

  2. click resources

    16/09/2019 at 21:34

    I simply want to mention I am just new to blogging and site-building and actually loved this web site. Most likely I’m likely to bookmark your blog . You definitely come with good well written articles. Thanks a lot for revealing your blog.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *