Franskfotball.com

Ny tøff test for “Les Bleuets”

Jeff-Reine Adelaïde og Jonathan Ikoné feirer Frankrikes utligningsmål mot England
Foto: fff.fr

Kroatia står på motsatt banehalvdel når det franske U21-landslaget går løs på sin andre gruppespillkamp i EM i kveld

Det franske U-21 landslaget er høytflyvende etter den dramatiske seieren i sluttminuttene mot England tirsdag kveld. En flott enkeltmannsprestasjon signert Manchester City-vidunderbarnet, Phil Foden ble kansellert av en Jonathan Ikoné scoring rett før full tid, samt et selvmål fremprovosert av Frankrikes spydspiss, Jean-Philippe Mateta

I kveld er det imidlertid Kroatia som står på motsatt banehalvdel, når et Frankrike-mannskap redusert av Jonathan Bambas skadeforfall går løs på sin andre kamp i sommerens EM-sluttspill i Italia og San Marino. Kroatia kommer fra et stygt 1-4 tap for gruppeleder Romania, og vil nok være hevnlystne mot nasjonen som frarøvet kroatene sitt første VM-gull i fjor sommer.

Før avspark i kveld må Sylvain Ripolls disipler ta lærdom av den manglende effektiviteten i andre omgang mot England, samtidig som man heller ikke kan se bort ifra de klare svakhetstegnene laget viste i første halvdel av oppgjøret. Hovedstammen i laget, med Houssem Aouar, Lucas Tousart, Ibrahima Konaté og Dayot Upamecano i front, må heve seg i den oppbyggende delen av spillet. Engelskmennene avdekket til gangs klare mangler i franskmennenes defensive spill, og da spesielt mellom Frankrikes forsvars- og midtbaneledd.

En klar indikasjon på at ting ønskes gjort på en annen måte, er det at opptakten til kveldens kamp har vært preget av snakk om endring i formasjonen og i systemet. Hovedårsaken skal dog sies å være Jonathan Bambas skade, som tvinger Sylvain Ripoll til å gjøre minst én endring fra tirsdagens startellever.

Det er i all hovedsak hvordan man velger å erstatte Lille-spilleren som gir en rekke forskjellige muligheter. Den mest innlysende virker å være Marcus Thuram plass-for-plass. Guingamp-angriperen kommer fra en småpen Ligue 1-sesong med 9 fulltreffere for Bretagne-laget. Et annet alternativ er å flytte Jeff Reine-Adelaïde opp i en vingposisjon for så å skyve Celtics Olivier Ntcham inn i en midtbanetrio sammen med Houssem Aouar og Lucas Tousart.

Til slutt har man også vært inne på en variant hvor man går for en 4-4-2, hvor Jean-Philippe Mateta kommer inn i tospann sammen med Moussa Dembélé og hvor Jonathan Ikoné og Houssem Aouar bekler vingposisjonene.

Fransk media opererer med følgende tre startellevere;

Alternativ 1 (4-3-3): Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré, Tousart, Aouar, Reine-Adelaïde, Ikoné, Thuram, Dembélé

Alternativ 2 (4-3-3): Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré, Ntcham, Tousart, Aouar, Ikoné, Reine-Adelaïde, Dembélé

Alternativ 3 (4-4-2): Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré, Ikoné, Ntcham, Tousart, Aouar, Mateta, Dembélé

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *