Franskfotball.com

Ny tøff test for “Les Bleuets”

Jeff-Reine Adelaïde og Jonathan Ikoné feirer Frankrikes utligningsmål mot England
Foto: fff.fr

Kroatia står på motsatt banehalvdel når det franske U21-landslaget går løs på sin andre gruppespillkamp i EM i kveld

Det franske U-21 landslaget er høytflyvende etter den dramatiske seieren i sluttminuttene mot England tirsdag kveld. En flott enkeltmannsprestasjon signert Manchester City-vidunderbarnet, Phil Foden ble kansellert av en Jonathan Ikoné scoring rett før full tid, samt et selvmål fremprovosert av Frankrikes spydspiss, Jean-Philippe Mateta

I kveld er det imidlertid Kroatia som står på motsatt banehalvdel, når et Frankrike-mannskap redusert av Jonathan Bambas skadeforfall går løs på sin andre kamp i sommerens EM-sluttspill i Italia og San Marino. Kroatia kommer fra et stygt 1-4 tap for gruppeleder Romania, og vil nok være hevnlystne mot nasjonen som frarøvet kroatene sitt første VM-gull i fjor sommer.

Før avspark i kveld må Sylvain Ripolls disipler ta lærdom av den manglende effektiviteten i andre omgang mot England, samtidig som man heller ikke kan se bort ifra de klare svakhetstegnene laget viste i første halvdel av oppgjøret. Hovedstammen i laget, med Houssem Aouar, Lucas Tousart, Ibrahima Konaté og Dayot Upamecano i front, må heve seg i den oppbyggende delen av spillet. Engelskmennene avdekket til gangs klare mangler i franskmennenes defensive spill, og da spesielt mellom Frankrikes forsvars- og midtbaneledd.

En klar indikasjon på at ting ønskes gjort på en annen måte, er det at opptakten til kveldens kamp har vært preget av snakk om endring i formasjonen og i systemet. Hovedårsaken skal dog sies å være Jonathan Bambas skade, som tvinger Sylvain Ripoll til å gjøre minst én endring fra tirsdagens startellever.

Det er i all hovedsak hvordan man velger å erstatte Lille-spilleren som gir en rekke forskjellige muligheter. Den mest innlysende virker å være Marcus Thuram plass-for-plass. Guingamp-angriperen kommer fra en småpen Ligue 1-sesong med 9 fulltreffere for Bretagne-laget. Et annet alternativ er å flytte Jeff Reine-Adelaïde opp i en vingposisjon for så å skyve Celtics Olivier Ntcham inn i en midtbanetrio sammen med Houssem Aouar og Lucas Tousart.

Til slutt har man også vært inne på en variant hvor man går for en 4-4-2, hvor Jean-Philippe Mateta kommer inn i tospann sammen med Moussa Dembélé og hvor Jonathan Ikoné og Houssem Aouar bekler vingposisjonene.

Fransk media opererer med følgende tre startellevere;

Alternativ 1 (4-3-3): Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré, Tousart, Aouar, Reine-Adelaïde, Ikoné, Thuram, Dembélé

Alternativ 2 (4-3-3): Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré, Ntcham, Tousart, Aouar, Ikoné, Reine-Adelaïde, Dembélé

Alternativ 3 (4-4-2): Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré, Ikoné, Ntcham, Tousart, Aouar, Mateta, Dembélé

6 Comments

 1. ปั้มไลค์

  05/08/2019 at 01:43

  Like!! Thank you for publishing this awesome article.

 2. Christopher

  12/08/2019 at 20:15

  Very quickly this site will be famous amid all blogging people, due to it’s fastidious articles

 3. Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m
  not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.

  Do you have any ideas or suggestions? Thanks

 4. car park traffic lights

  04/09/2019 at 17:42

  Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult
  to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance.
  I must say you have done a great job with this. In addition, the blog loads super fast for
  me on Safari. Superb Blog!

 5. oprol evorter

  07/09/2019 at 16:24

  This website is my inhalation, real fantastic style and perfect articles.

 6. why not find out more

  17/09/2019 at 17:59

  I just want to mention I’m very new to blogging and site-building and honestly enjoyed this web blog. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You certainly come with superb stories. Bless you for revealing your blog site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *