Franskfotball.com

Tungvektsduell på vei til EM-finalen

©AFP – Marcus Thuram i duell med Romanias Cristian Manea

(U-21) I kveld barker nabolandene Frankrike og Spania sammen på veien til en EM-finale i Udine, nord-øst i Italia.

Frankrike sikret seg mandag kveld billetter til både OL i Tokyo neste sommer, samt semifinalen i U21-mesterskapet i Italia og San Marino. Om førstnevnte ligger et godt stykke unna, er semifinalen nå allerede her, og kveldens motstander er altså naborival, Spania.

De to lagene figurerte begge som hovedfavoritter før mesterskapet allerede var sparket igang, og begge mønstrer spillerstaller som berikes av tunge, talentfulle innslag som storklubbene ligger langflate etter.

Dette er altså utgangspunktet for oppgjøret som i kveld skal kåre én av to finalister til søndagens EM-finale.

De røde og gule fra Iberia gikk gjennom gruppespillet med to trepoengere, etter at man tapte åpningskampen mot vertsnasjon Italia. Faktisk var det innbyrdes målforskjell mellom Spania, Italia og Polen, som alle talte 6 poeng etter endt gruppespill, som avgjorde hvem av dem som kunne booke videre billett videre til sluttspillet.

Ikke overraskende het de viktigste aktørene for Spania gjennom gruppespillet, Dani Ceballos, Fabián Ruiz og Pablo Fornals. Spesielt de to førstnevnte har diktert spillet på midtbanen for spanjolene, og blir en ekte håndfull Frankrikes indreløpere. Ceballos og Fornals var også Spanias toppscorere med to fulltreffere hver.

Hvem var så Frankrikes beste menn gjennom de tre innledende kampene?

Umiddelbart vil det være naturlig å trekke frem Leipzig-duoen Ibrahima Konaté og Dayot Upamecano på midtstopperplass. De to kolossene har begge, med unntak av et ydmykende øyeblikk i møtet med Phil Foden, levert varene. Upamecano var også en svært trygg skikkelse i noen nervøse situasjoner i løpet av siste gruppespillskamp mot Romania.

Jonathan Ikoné fortjener også spalteplass etter at han har gjort fraværet av Jonathan Bamba mindre synlig. PSG-produktet som nå tjener til livets opphold i Lille OSC har vært en energipakke allerede fra første kamp, og setter frykt i motstanderens backspillere med sine konstante løp på kryss og tvers. Man skal heller ikke glemme at han var avgjørende i snuoperasjonen mot England i franskmennenes første gruppespillskamp.

Så hva kan vi forvente oss av kveldens kamp?

Kampbildet vil utvilsomt være preget av et Spania-lag som dikterer mye av spillet. Der hvor spanjolene foretrekker mye ballinnehav er gjerne Frankrike mer komfortable med å kunne komme på kjappe overganger, hovedsaklig gjennom spillere som Jonathan Ikoné og Marcus Thuram. Moussa Dembélé på topp blir også en nøkkel i oppgjøret for “Les Bleuets” som etter alle solemerker vil prøve å utfordre spanjolene ved å komme rundt på innlegg i boks.

En kamp i kampen blir også duellen mellom Spanias dominerende midtbanespillere og Lucas Tousart som får et tungt defensivt ansvar når han skal forsøke å stagge de to ballspillende virtuosene. Ved sin side får han også Houssem Aouar og Jeff Reine-Adélaïde. De to sistnevnte må legge ned mer defensivt arbeid enn det de er vant til, skal Frankrikes lykkes med å konkurrere på midtbanen og da også kunne vinne kampen.

Oppgjøret har avspark kl. 21:00 og sendes direkte på NRK3.

Forventede lagoppstillinger

Frankrike: Bernardoni, Dagba, Konaté, Upamecano, Sarr, Tousart, Reine-Adélaïde, Aouar, Thuram, Ikoné, Dembélé
Spania: Sivera, Aguirregabiria, Meré, Vallejo, Martín, Roca, Ruiz, Ceballos, Fornals, Olmo, Oyarzabal

One Comment

  1. oprolevorter

    07/09/2019 at 18:03

    Good day! I just would like to give an enormous thumbs up for the great info you’ve here on this post. I will probably be coming back to your blog for extra soon.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *