Franskfotball.com

Stadionguide – Stade du Ray (OGC Nice)

OGC Nice
Stade du Ray

Om stadioen:
Stade du Ray ble først bygget i 1927 med 3500 plasser, det har i ettertid blitt gjort masse små endringer og stadioen rommer i dag plass til 17 415 tillskuere. Deler av stadioen er bygd opp av “midletidige tribuner”. Stade du Ray er ingen femstjernes stadion, men alle tribunene er plassert nærme banen uten stolper som hindrer utsikt. Bare den ene langsiden “Tribune presidentiele” er dekket med tak, men med 300 soldager i året byr ikke dette på noe problem. Matboder med servering av ulike baguetter og drikkevarer er mulig å oppsøke i pauser og under kampen. Øl serveres, men denne er uten alkohol.  Skulle behovet oppstå er det selvfølgelig mulig å oppsøke toaletter.

Hvordan komme seg til stadioen?
Stadioen ligger 45 minutter gangsavstand fra sentrum, så det er selvfølgelig mulig å sette fra seg bilen i et parkeringshus og rusle opp. Dette kan allikevel bli et stykke å gå, og det finnes derfor flere muligheter for parkering oppe ved stadioen. Det ligger en parkeringsplass tilkynyttet stadioen, men her bør en imidlertid være tidlig ute for å få plass. På andre siden av veien for Stade du Ray (Boulevard du Gorbella) ligger suppermarkedet Champion. Her og på oversiden av denne er det muligheter for parkering. Hvis alt dette viser seg å være fullt, er siste mulighet gateparkering. Her er “alt” lov for å få seg en plass! Det er uansett lurt å komme i god tid hvis en ønsker å bruke bilen da det kan bli litt hektisk å komme opp rett før kampen starter.

Det finnes også muligheter med tog, buss og trikk.  Fra togstasjonen tar det ca 20 minutter å gå. Med buss fra sentrum kan nr. 4 tas fra holdeplass Comte de Falicon. Trikk nr. 1 går også fra sentrum. Prisen for buss og trikk er 1 euro (billetten er da gyldig i en time). Togpriser avhenger av hvor du kommer fra, men priser kan finnes på sncf.fr.

Hvor får jeg kjøpt biletter?
Her fins det flere muligheter. Det enkleste er å gå inn på www.ogcnice.com. Her kan du velge plasser, betale og printe ut. Enkelt og greit! Hvis du skulle trenge hjelp til å navigere deg på siden er det bare å ta kontakt med redaksjon til franskfotball.com så skal vi hjelpe deg med dette.

Steder du kan kjøpe biletter:

Boutique Officielle, 5 rue Lépante (04.93.92.36.40)

Boutique Club des Supporters, 44 bis rue Arson (04.92.04.87.13)

Ulike butikker: Carrefour, Fnac, Géant Casino.

La Poste : Cagnes/Mer Avenue de la Serre et Nice Le Ray

Priser:
Dette varierer fra kamp til kamp, men under følger en oversikt på omtrentlige priser:

Populaire : Bare sesongkort
Seconde basse : 8€
Seconde haute : 12€
Première Sud : 17€
Honneur : 22€
Présidentielle : 35€

Gratis for barn under 8 i følge av en voksen person. Halv pris for barn mellom 8-12 år. Så her er det bare å ta med barna sine.

Hvor skal jeg sitte?
Langsiden “Tribune presidentiele”  er den med best fasiliteter noe som også gjennspeiler seg i prisen på bilettene. På motsatt langside er tribunen byttet ut med midlertidig tribuner. Ønsker du å oppleve trykket fra kortsiden “Populaire” hvor bare innehavere av sesongkort oppholder seg er “Premier SUD” et godt valg. “Premiere NORD” okkuperes av bortesupporterne. Er du en ivrig Nice-supporter kan du bli med å heie og synge på “Seconde basse/haute”, men det finnes også her muligheter for å sitte høflig å klappe.

Les også Parc des Princes (PSG)

One Comment

  1. Like

    16/08/2019 at 12:06

    Status Liker, auto like, Photo Auto Liker, Increase Likes, Autolike, Autoliker, Auto Like, Autolike International, auto liker, Working Auto Liker, autolike, Autoliker, Photo Liker, Status Auto Liker, Auto Liker, ZFN Liker, autoliker

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *