Franskfotball.com

Rennes – ett av Europas beste ungdomsakademi

For litt tilbake ble Rennes kåret til Frankrikes beste ungdomsakademi for sjette år på rad, og i europeisk målestokk er man og blant de aller ypperste. Nærmest på samlebånd har laget produsert klassespillere. Se hvem der er, og sjekk hvem som er den neste å se opp for.

[Fakta i denne artikkelen er gjengitt med tilatelse av  Stade-Rennais Online]

For sjette år på rad blir Rennes ungdomsakademi kåret til Frankrikes beste, og det er først nå laget begynner å høste frukter av det massive arbeidet som er lagt ned. Bare de siste to årene er ni eksaminerte spillere gitt profesjonell kontrakt. Den mest kjente er Yann M’Vila som i en alder av 20 år  har spilt seg til fast plass på det franske landslaget, og har samtidig blitt utropt til en fremtidig verdensstjerne. La oss se nærmere på hva Rennes akademi har å by på.


Yann M’Vila – en fremtidig verdensstjerne?

Som mange klubber i Ligue 1 driver Rennes etter en modell hvor det satses hardt på unge spillere. Noen setter spørsmålstegn ved denne tankegangen, og mener det kan være for høy risiko. Fra Rennes sin side er det i så fall en kalkulert risiko.  Troppens gjenomsnittalder er på 23 år, noe som er klart lavest i ligaen, men klubbnomade Stéphane Dalmat (32 år), playmaker Julien Férét (29 år), forsvarssjef Kader Mangane (28 år) og den nysignerte spissen Youssouf Hadji (31 år) er på mange måter motvekten til de mange unguttene. De bidrar med viktig erfaring, og spiller en sentral rolle i ungguttas utvikling. Til og med vår egen Alexander Tettey begynner å bli blant de mer rutinerte. Tilbake til ungdomssatsingen, så er det veien å gå for mange klubber i den franske topp-divisjonen, spesielt dem som sliter økonomisk. Til og med en tungvekter som Marseille, som ikke har sitt primærfokus på talentarbeid inrømmer dette. “For å stabilisere økonomien vår over de neste sesongene er vi avhengig at vi har unge talentfulle spillere som til ehver tid okkuperer startoppstillingen vår. Ved spillersalg vil de generere store inntekter, og dette er trolig den modellen vi må bygge på i fremtiden” uttaler Marseilles styreformann, Jean-Claude Dassier. Ser vi på Rennes tar de dette et steg videre, noe følgende startoppstilling (4-2-3-1) er et bevis på :

Keeper: Costil (24 år);
Forsvar: Danzé (25 år) (Mavinga (21 år)),  Kana-Biyik (22 år), Mangane (28 år) (Boye (24år)), Theophile-Catherine (21 år);
Dyp midtbane: M’Vila (21 år), Pajot (21 år) (Mandjeck (22 år)) (Tettey (25 år));
Offensiv midtbane: Pitroïpa (25 år), Férét (29 år), Boukari (24 år);
Spiss: Montaño (27 år) (Hadji (31 år))

Med denne startoppstillingen får vi en snittalder på 24 år med fire akademspillere på plass (markert med rødt). Til samenligning kan Marseille vise til en snittalder på 27 år, men merk at de har ingen akademi-spillere. Lyon som satser veldig ungt denne sesongen har en snittalder i sin startoppstilling på 25,5 år. De har en akademi-spiller, meg også to akademi-spillere fra Rennes.

Det blir ofte med “snakket” når det gjelder Marseille, og det er kanskje det som har straffet laget denne sesongen. Det var andre tider når klubben brukte egenproduserte spillere som Mathieu Flamini og Samir Nasri, mens man nå må kompensere med Ayew-brødrene. Når det gjelder Lyon virker det på en måte som det har gått opp et lys. For den nyansatte akademi-treneren Rémi Garde virker å kunne revolusjonere klubben med sine mange talentfulle og egen-produserte spillere. Maxime Gonalons er et meget godt eksempel, og spillere som Clément Grénier, Alexandre Lacazette og Jérémy Pied kommer garantert til å komme etter. Ikke glem at de har tre Rennes-produkter i troppen i Anthony Réveillere, Jimmy Briand og Yoann Gourcuff . Sistnevnte var før sitt skademareritt regnet som en av de mest lovende franske spillerne.


Yoann Gourcuff, en av mange Rennes-produkt.

PSG som etter Quatari-groups overtagelse har brukt over € 90 millioner på spillerkjøp er en klubb som ofte blir latterligjort fordi de ikke klarer å snappe opp de mange talentene som kommer fra Paris-området. Sochaux’ Marvin Martin, som hadde flest målgivende pasninger i europa i fjor er bare en av mange eksempler. Å snakke om øknomiske modeller i forhold til PSG blir meningsløst, for de kjøper seg til suksess, men de taper altså terreng på andre områder. Flere unge PSG-spillere har dog gjort seg bemerket på aldersbestemte landslag den siste tiden, men hvordan skal de få spilletid i et lag som er spekket med stjerne-spillere? Dette vil over tid hemme den aktuelle spillerens utvikling. Mens PSG konsentrerer seg om sitt, kan Rennes plukke opp de mange talentene som kommer fra fra Île-de-France-regionen, og for en unggutt kan det være vel så attraktivt å dra til Rennes velrenomerte akademi, enn til hovedstaden. Stortalentet Yacine Brahimi var en av spillerne som tok dette valget, og angrer nok neppe på det.

En undersøkelse publisert på ligue1.com tidligere i år viste at Frankrike var det ledende landet når det kom til å utvikle talenter i 2009-10 sesongen. På toppen av denne listen fant vi lag som Toulouse, Lyon og Rennes. Undersøkelsen ble foretatt av Ludovic Debru for det franske fotballforbundet og omfattet de fem største ligaene i Europa: La Liga, Premier Leauge, Bundesliga, Serie A og Ligue 1.

I disse ligaens var hele 144 spillere produsert av franske akademier, noe som var kun slått av Brasil (156) og Argentina (121). 78 egenproduserte spillere startet kamper i de nevnte ligaene, igjen slått av Brasil som kunne vise til 88 startende spillere. Undersøkelsen viste og at Frankrike hadde mest spillere blant de europeiske landende fra eget akademi i Champions League. Hele 65 spillere, hak i hel bak Brasils 68 spillere. Når det gjelder individuell produksjon av spillere lå Real Madrid et langt steg foran de øvrige klubbene med 27 spillere, men med Lyon og Barcelona på en delt andre plass med 18 spillere hver. Rennes følger like etter med 17 spillere (som kan sees i listen nedenfor), men det er og verdt å nevne Touluse sine 13 spillere, noe som holder til en femte plass i europeisk sammenheng. Det mest interessante er likevel å se på hvem som regelmessig spilte seriekamper av de egenproduserte spillerne. I så tilfelle finner man Rennes (6) og Toulouse (6) på en delt tredjeplass med Athletic Bilbao (8) og Barcelona fremfor seg (9).


Rennes akademi, blant de ypperste i europa.

Antall akademi-spillere med profesjonell kontrakt:

1. Real Madrid (27)
2. Olympique Lyonnais and Barcelona (18)
4. Stade Rennais (17)
5. Toulouse FC, Atalanta Bergamo (13)
7. Espanyol, AC Milan (12)
9. Stuttgart, Bayern Munich Athletic Bilbao (11)
12. AS Saint-Etienne, Manchester United, West Ham, Juventus, AS Roma (10)

U-21 spillere med regelmessig deltakelse i seriekamper fra 2009-10 sesongen.

1. Barcelona (9)
2. Athletic Bilbao (8)
3. Stade Rennais, Toulouse FC(6)
5. AS Saint-Etienne(5)

Liste over egenproduserte Rennes-spillere som har A-lagskontrakt:

– Anthony Réveillere (31 år) ( (Olympique Lyonnais)
– Jimmy Briand (26 år) (Olympique Lyonnais)
– Yoann Gourcuff (25 år) (Olympique Lyonnais)
– Julien Escudé (32 år) (Sevilla FC)
– Arnold Mvuemba (26 år) (FC Lorient)
– Grégory Bourillion (27 år) (FC Lorient)
– Mikaël Silvestre (34 år) (Werder Bremen)
– Samuel Souprayen (22 år) (Dijon FCO)
– Gaël Danic (25 år) (Valenciennes FC)
– Etienne Didot (28 år) (Toulouse FC)
– Abdoul Camara (21 år) (FC Sochaux-Montbéliard)
– Fabien Lemoine (24 år) (AS Saint-Etienne)
– Damien Le Tallec (21 år) (Borussia Dortmund)

– Jires Kembo-Ekoko (23 år) (Stade Rennais)
– Kevin Theophile-Catherine (21 år) (Stade Rennais)
– Vincent Pajot (21 år) (Stade Rennais)
– Yann M’Vila (21 år) (Stade Rennais)
– Yacine Brahimi (20 år) (Stade Rennais)
– Yassine Jebbour (20 år) (Stade Rennais)
– Dimitri Foulquier (18 år) (Stade Rennais)
– Romain Danzé (25 år) (Stade Rennais)
– Abdoulaye Diallo (19 år) (Stade Rennais)
– Abdoulaye Doucouré (18 år) (Stade Rennais)

Goal presenterte i april sin artikkel Rennes – Europa yngste lag . Her har de sammenlignet statistikk fra samtlige lag fra de største ligaene, og sett på hvilket lag som gir sine unggutter mest spilletid. Rennes viste seg å være langt foran andre lag i europerisk sammenheng, med Toulouse som nærmeste “utfordrer”. Se listen nedenfor.

Hvem er det som står bak suksessen til Rennes?

Du spør sikkert deg selv hvem som står bak alt dette? Kulturen for dette ungdomsarbeidet daterer fra langt tilbake på 70-tallet, men det var først under Patrice Rampillon (direktør for akademiet) og Laszlo Bölönis gyldne Coupe de Gambardella -generasjon det skjøt fart. I 2003 vant  “Les Rogues et Noir” denne cupen som er å regne som den mest prestisjefylte turneringen for ungdommer i Frankrike, og er på mange måter et springbrett for videre karriere. Vinsten var en stor lettelse etter at klubben gjorde flere katastrofale investeringer i årene før under Christian Gourcuff (Gambardella-vinner med Rennes i 72-73-sesongen). Klubben tok lærdom av denne perioden, og oppdaget i grunn at de hadde mer enn gode nok spillere på akademiet. Eier, François Pinault strammet inn økonomien og uttalte at fremtiden skulle baseres på klubbens akademi-spillere. Laszlo Bölöni var mannen som fikk i oppgave å benytte seg av disse, og det var i denne tiden spillere som Jimmy Briand og Yoann Gourcuff vokste frem. Sistnevnte gikk til AC Milan etter et tilbud verken han eller klubben kunne si nei til. I 2008 vant Rennes også Gambardella, men dette brydde ikke den daværende trener, Guy Lacombe seg om. Han gikk ikke overens med klubbens filosofi, men det var vanskelig å lå han gå, spesielt ettersom han hadde en periode på 18 kamper uten tap. Lacombe var nok aldri riktig mann for Rennes, noe man kan se i ettertid da han klarte å rykke ned med Monaco – en klubb spekket med talenter som han ikke benyttet seg av. Frédéric Antonetti deriomot har gått som hånd i hanske med klubbens filosofi. Patrick Le Lay tok sommeren 2010 over som president, og istedenfor å investere beordret han spillersalg. Stjernespillere som Asamoah Gyan og Ismaël Bangouara forvant begge uten nevneverdige erstattere. Dette tvang Antonetti til å ta i bruk akademi-spillere, noe han har lykkes med i stor grad.
Patrice Rampillion fronter Rennes ungdomsarbeid

Spillere å se opp for:

Yacine Brahimi

Yacine Brahimi snakkes allerede om som han er en nøkkelspiller i dette Rennes-laget. Helt siden han var elleve år gammel har han blitt nevnt som den “neste store” , noe som kan være vanskelig å bære for en ung spiller. Oppvokst med bakgårds-fotball i Paris ble han fort kjent for sine ekstreme tekniske ferdigheter, og Rennes var blant klubbene som følgte han tett. I 2003, i en alder av 13 år dro han til den prestisjefylte nasjonale ClaireFontaine-akademiet hvor bare de beste får trene. Nicholas Anelka, Thierry Henry, Abou Diaby og William Gallas er bare noen av stjernene som har tibringt sine ungdomsår her. Etter tre år her var det på tide å velge veien videre, og alt tydet på at han skulle gå til Paris Saint-Germain. Brahimi sjokkerte derimot og valgte Rennes etter følgende uttalelse: “Rennes akademi legger mye mer vekt på skolearbeidet, og dette var på mange måter en garanti for min familie” . Brahimi spilte på det tidspunktet på lag med blant annet Mamadou Sakho. I begynnelsen i Rennes slet Brahimi noe med å tilpasse seg, og var en periode utelatt fra aldersbestemte landslag. Når han fylte 18 år slo han derimot hardt tilbake, og førte Rennes til topps i Coupe de Gambardella, i tilegg til å briljere på andre-laget. Den livlige kantspilleren spilte på sitt fulle register, og var en periode på et teknisk nivå som ingen andre kunne matche. Det faktum at han er liten av vekst så ikke ut til å plage han. Brahimis enestående teknikk har dog en tendens til å bli for mye, da han gjør feilvalg i forhold til sine lagkamerater. Han kan dominere en kamp fullstendig, men kan og i perioder bli usynlig. Dette er en svakhet han selv vet han må jobbe med. Selv om Brahimi lekte seg i Gambardelle valgte Lacombe å ikke gi han spilletid, og ble derforr leid ut til L2-klubben Clermont. Der gjorde han sine saker meget bra, og kunne vise til åtte mål og to målgivende på 32 kamper. Når han returnerte hadde Antonetti tatt over roret, og han inlemmet han umidellbart som et fast medlem av A-lagstroppen. Etter en periode som inbytter, ble han fast på nyåret 2011, og viste sin tillit verdig med fem mål, tre målgivende i tilegg til at han skaffet laget sitt tre straffer. Alt dette på syv kamper. Siden den gang har en skade holdt ham ute av spill, men nå er han endelig tilabake. Yann M’Vila har utfordret folk til å sette penger på at Brahimi blir den neste Rennes-spilleren som blir kalt opp til landslaget. Han virker sikker i sin sak.


Yacini Brahimi, Rennes’ juvel

Dimitri Foulquier

Dimitri Foulquier er født i Paris, mens hans familie stammer fra Guadeloupe. Han ble oppdaget av Patrick Rampillon i en nasjonal cup for U15-spillere, hvor han var en av turneringns beste spillere. I utgangspunktet er han en offensiv anlagt kantspiller, men han har blitt omskolert til en moderne back-type i perioden på Rennes’ akademi. Det er ingen tvil om at Antonetti har stor tro på denne spilleren, da han fikk sin ildåp mot Lille og Eden Hazard tidligere denne sesongen. Foulquier er en direkte konkurrent til Romain Danzé på høyebacken.

Abdoulaye Doucuré

Abdoulaye Doucouré er den første spilleren fra ’93-generasjonen som har blitt tilbudt A-lags kontrakt. Selv om han har slitt med en stygg skade, er det ingenting i veien for at denne spilleren skal dominere i årene som kommer. Doucouré beskrives som en boks-til-boks-spiller, men har nok mer offensive fibre da han også har erfaring som spiss. Hans kvaliteter passer dog best på midtbanen, da han besitter en god pasnignsfot og er fysisk bygget. Spilleren var noe uheldig som ikke ble tatt opp til ClaireFontaine-akademiet, men er absolutt å regne med i Rennes, og har nå blitt tilbudt A-lags kontrakt. Doucouré er fast inventar på aldersbestemte landslag og var og med å vinne Aegean Cup i 2009. Docourés kamerat, M’Baye Niang, har gjort seg bemerket på A-laget til Caen i en alder av 16 år, og uttaller selv at han kunne tenke seg å gå prøve seg på øverste nivå. Spilleren har fortsatt tilgode å bestemme seg om han vil representere Frankrike eller Mali i fremtiden.

Vincent Pajot

Vincent Pajot er nok et produkt av Rampillons “pool” av talenter. Han spiller i en klassisk sentral midtbane-rolle, da han har både offensive og defensive kvaliteter. Styrken hans er overblikket og den presise pasningsfoten. Hans besitter gode tekniske ferdigheter, men har enda litt å gå på hva gjelder fysikk. Pajot har vært kaptein på flere av akademi-lagene tidligere, og har stor innflytelse på sine lagkamerater. I sin første sesong i Rennes, ble han kåret til “akademiets beste spiller”. En ære med tanke på at spillere som Jimmy Briand og Mickaël Silvestre har vunnet denne prisen tidligere. Pajot spilte en sentral rolle når Rennes vant Gambardella i 2008 og var lagets viktigste spiller sammen med M’Vila og Brahimi. Denne sesongen kjemper han om den andre midtbaneposisjonen med spillere som Alexander Tettey, Tongo Doumbia og Georges Mandjeck.


Vincent Pajot

Abdolaye Diallo

Bare 17 år gammel ble Abdoulaye Diallo kastet utpå som keeper for Rennes i oppgjøret mot Lyon, og gjorde en glimrende jobb i en kamp undertegnede husker godt. Selv om han slapp inn et mål fra Lisandro Lopez gjorde Diallo en meget god figur, og var avgjørende i det Rennes klarte å ta med seg et verdifult bortepoeng. Unge keepre som er god på strek kryr det av i Ligue 1, men det som imponerte meg med Diallo var hans gode egenskaper i luften. Til vanlig spiller han på Rennes’ reservelag, da han inntill videre må ta til takke med at han er tredjekeeper. Det er og verdt å nevne at han er fast inventar på aldersbestemte landslag.

Spillere fra egne rekker verdsettes alltid ekstra av supporterne, og er med å bygge klubbfølelse og lokal identitet. Det gir ikke minst et meget godt signal uttad. Rennes er det beste ekemspelet på dette i Frankrike. Hele 10 % av klubbens budsjett går i dag til akademiet, og det lover godt for fremtiden.  Hvem som blir den “neste store” er vanskelig å si, men at spillere som M’Vila og  Brahimi vil lykkes er det liten tvil om. Vi ønsker de lykke til videre på ferden – Allez “les rogues et noir” !


Mer om Rennes her: http://www.franskfotball.com/franskfotball/?p=4904

Fakta om Rennes ungdomsakademi: http://www.stade-rennais-online.com/The-Academy.html

41 Comments

 1. StephenLycle

  05/06/2019 at 01:50

  Hello! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/#canadian-drugstore-online]online pharmacy[/url] beneficial website.

 2. StephenLycle

  05/06/2019 at 20:18

  Hello! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/#no-prior-prescription-required-pharmacy]prescription without a doctor’s prescription[/url] good internet site.

 3. StephenLycle

  06/06/2019 at 15:12

  Hello! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/#no-prior-prescription-required-pharmacy]northwest pharmacy canada[/url] beneficial web site.

 4. StephenLycle

  07/06/2019 at 10:07

  Hello! [url=http://onlinegenepharmacy.com/#canada-drugs-online]canada drugs online[/url] good site.

 5. JosephLot

  07/06/2019 at 16:47

  Hi! [url=http://cialissmx.com/#cialis cheap]buy tadalafil online[/url] very good web page.

 6. StevenViods

  11/06/2019 at 14:50

  Hi there! [url=http://cialissmx.com/#cialis online]buy cialis with no prescription[/url] very good web page.

 7. Calvinjen

  11/06/2019 at 16:52

  Howdy! [url=http://onlinegenepharmacy.com/#canadian-pharmacies-online]online pharmacy canada[/url] excellent website.

 8. Calvinjen

  12/06/2019 at 11:53

  Hello! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/#top-rated-online-canadian-pharmacies]online pharmacy[/url] good web page.

 9. GregoryCab

  12/06/2019 at 18:54

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/]approved canadian pharmacies online[/url] great site

 10. Calvinjen

  13/06/2019 at 07:34

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/#canada-drugs-online-pharmacy]approved canadian online pharmacies[/url] great web page.

 11. Calvinjen

  14/06/2019 at 03:07

  Hi there! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/#prescription-meds-without-the-prescription]top rated online canadian pharmacies[/url] good site.

 12. Calvinjen

  15/06/2019 at 00:10

  Howdy! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/#canadian-pharmary-without-prescription]best canadian mail order pharmacies[/url] very good site.

 13. Calvinjen

  15/06/2019 at 20:49

  Hi there! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/#online-pharmacy-canada]overseas pharmacies that deliver to usa[/url] excellent web site.

 14. ClintonRoort

  16/06/2019 at 10:10

  Howdy! [url=http://cilaisppl.com/]buy cialis[/url] beneficial website

 15. Calvinjen

  16/06/2019 at 17:25

  Hello! [url=http://canadianonlinepharmacyllp.com/#247-overnight-pharmacy-canadian]canadian pharmacies top best[/url] very good website.

 16. Thomasnew

  17/06/2019 at 18:51

  Hi! [url=http://cilaisppl.com/#buy-generic-cialis]buy cialis online[/url] very good site.

 17. AntioneRak

  02/07/2019 at 07:18

  Howdy! [url=http://canadianonlinepharmacylm.com/#canadian pharmacy viagra]best canadian pharmacy online[/url] great site.

 18. Lucasmat

  02/07/2019 at 09:53

  Hi! [url=http://canadian-drugsale.com/#klonopin online pharmacy]vicodin online pharmacy[/url] great web page.

 19. AntioneRak

  03/07/2019 at 04:41

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacylm.com/#norco online pharmacy]online pharmacy tech schools[/url] very good internet site.

 20. Josephgof

  03/07/2019 at 18:43

  Hello! [url=http://propeciabuyonlinenm.com/]buy propecia usa[/url] great web site

 21. Michaelser

  04/07/2019 at 16:04

  Hello there! [url=http://propeciabuyonlinenm.com/#can-you-buy-propecia-in-dubai]where to buy propecia cvs[/url] beneficial internet site.

 22. Michaelser

  05/07/2019 at 09:30

  Howdy! [url=http://propeciabuyonlinenm.com/#cheap-genuine-propecia]propecia msd order[/url] very good web page.

 23. Michaelser

  06/07/2019 at 09:14

  Howdy! [url=http://propeciabuyonlinenm.com/#where-to-buy-propecia-in-nigeria]legit sites to buy propecia[/url] good web page.

 24. Miltonelady

  08/07/2019 at 15:36

  Hi there! [url=http://viagrampl.com//]buy viagra uk[/url] excellent website

 25. Virgilagogy

  08/07/2019 at 18:52

  Hello there! [url=http://canadianonlinepharmacymlp.com/]cheap pharmacy online[/url] great site

 26. Michaelser

  09/07/2019 at 02:29

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacymlp.com/#online pharmacy technician course]canadian online pharmacy[/url] very good web site.

 27. Miltonelady

  09/07/2019 at 17:02

  Hello! [url=http://viagrampl.com//]buy viagra 25 mg[/url] good internet site

 28. Michaelser

  09/07/2019 at 21:43

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacymlp.com/#latisse online pharmacy]united healthcare online pharmacy[/url] great web site.

 29. Ernestocak

  10/07/2019 at 13:13

  Hi there! [url=http://viagrampl.com//#buy-viagra-medication]buy sildenafil[/url] very good web site.

 30. Michaelser

  10/07/2019 at 17:16

  Howdy! [url=http://canadianonlinepharmacymlp.com/#discount pharmacy online]canada pharmacy[/url] beneficial site.

 31. Ernestocak

  11/07/2019 at 04:48

  Hello! [url=http://viagrampl.com//#buy-viagra-no-rx]buy viagra[/url] excellent site.

 32. Michaelser

  11/07/2019 at 12:28

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacymlp.com/#online discount pharmacy]pharmacy technician online program[/url] excellent website.

 33. Ernestocak

  11/07/2019 at 19:27

  Hi! [url=http://viagrampl.com//#buy-viagra-medication]buy viagra no prescription[/url] very good website.

 34. Michaelser

  12/07/2019 at 07:56

  Hi! [url=http://canadianonlinepharmacymlp.com/#norco online pharmacy]overseas online pharmacies[/url] beneficial website.

 35. Ernestocak

  12/07/2019 at 10:08

  Hi there! [url=http://viagrampl.com//#order-sildenafil]buy viagra pills online[/url] excellent website.

 36. DanielSyday

  13/07/2019 at 18:35

  Hi! [url=http://cilaisppl.com/#buy-cialis-uk]buy cialis pills[/url] excellent website.

 37. DouglashuH

  13/07/2019 at 18:53

  Hi there! [url=http://onlineuspharmacies.party/#viagra-online]pharmacy online viagra[/url] excellent web page.

 38. DanielSyday

  14/07/2019 at 15:17

  Hi there! [url=http://cilaisppl.com/#order-tadalafil]order cialis[/url] excellent internet site.

 39. DouglashuH

  14/07/2019 at 15:48

  Hello there! [url=http://onlineuspharmacies.party/#viagra-25mg]online pharmacy without prescription[/url] great site.

 40. DanielSyday

  15/07/2019 at 12:07

  Hello! [url=http://cilaisppl.com/#purchase-cialis]buy generic cialis[/url] beneficial web site.

 41. DouglashuH

  15/07/2019 at 12:40

  Hi! [url=http://onlineuspharmacies.party/#buy-viagra-medication]online pharmacy cialis[/url] excellent web site.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *