Franskfotball.com

L1: 24ème journée – Rundens lag

Storkampen mellom PSG og Montpellier har denne gang satt sitt preg på rundens lag, men også en angrepsduo fra et svært så undervurdert lag. Se hvem som er utnevnt på rundens lag.

Michaël Landreau (LOSC Lille) – 8,5/10

Lilles 0-1-seier mot Lorient må dedikeres den tidligere landslagskeeperen som tok alt som kom sin vei. To ganger stoppet han Innoncent Emeghara aleine med keeper, den ene gangen utrusende med en fantastisk beinparade. For ikke å snakke om fantomredningen når han strakk seg i krysset på Arnold Mvuembas velplasserte frispark, eller den doble refleksredningen på corner i sluttminuttene. Rett og slett klasse!

Mathieu Debuchy (LOSC Lille) – 7,5/10

Mathieu Debuchy trives alltid godt på kunstgress, og ble denne gang matchvinner da Lille slo Lorient 0-1 på Stade de Moustoir. Det avgjørende øyeblikket kom når han ble lobbet gjennom av Benoit Pedretti i bakrom, og satt ballen i mål fra spiss vinkel. I år som i fjor er hans ligaens beste høyreback.

Alex (Paris Saint-Germain) – 7/10

Alex ga PSG ledelsen mot slutten av første omgang med et prosjektil av et skudd. Det er ikke vanskelig å plukke ut rundens scoring med tanke på at skuddet kom fra hele 35 meter. Den tidligere Chelsea-stopperen innrømte at han ikke hadde mye kjennskap til Olivier Giroud før kampen, men brassen hadde full kontroll på targetspissen før han måtte hinke av med skade.


Alex gratuleres etter sin frisparksscoring

Aymen Abdennour (Toulouse FC) – 7,5/10

To skudd på mål og åtte skudd utenfor mål var den pinlige statistikken angrepsspilleren tl Nancy kunne vise til hjemme på Stade Marcel Picot lørdag. Tunisiske Aymen Abdennour var noe av grunnen til det, og dominerte duellspillet fullstendig.

Henri Bedimo (Montpellier Hérrault SC) – 7/10

Noen vil kanskje tro at Bedimo er undertegnedes personlige favoritt siden han så ofte figurere av rundens lag. Det kan avkreftes, men prestasjonene til kameruneren har vært av høy kvalitet denne sesongen. Selv i storkampen mot PSG beviste Bedimo hva han står for. Gang på gang kom han seg rundt på kant, og gjorde det vanskelig for nylig omskolerte Milan Bisevac på parisernes høyreback.

Banel Nicolita (AS Saint-Etienne) – 7/10

ASSEs 4-0-seier mot Rennes var noe merkverdig, da det i grunn ikke var noen spillere som stakk seg ut i stor grad. Likevel vil jeg trekke frem Nicolita, som over tid har vist prov på form. Rumeneren er en svært teknisk spillertype som besitter en god innleggsfot. Han var mannen bak hjørnesparket som ga ASSE ledelsen, og var og svært delaktig i det siste målet.

Younes Belhanda (Montpellier Hérrault SC) – 8/10

Den unge marokkaneren var kampens beste spiller mot PSG. Playmakeren, som av MHSC-president Louis Nicollin er tippet å bli bedre enn Eden Hazard,  vartet opp med noen herlige tekniske detaljer, og var mannen som headet inn det viktige utlignsmålet like før pause. Belhanda var og arktiteken bak John Utakas mål, og da får det heller gå at han kunne gjort en bedre innsats på 2-2-scoringentil Hoarau. Flere europeiske storlubber var tilstede for å følge nettopp denne spilleren søndag, så ikke bli overasket om han tar et steg opp til sommeren.

Etienne Capoue (Toulouse FC) – 7,5/10

Som med Abdennour tettet Capoue fullstendig igjen bakover mot Nancy. Midtbaneankeret tapte knapt en duell, og dikterte «Téfécés» spill fra sin noe dypere rolle.


Etienne Capoue i aksjon.

Benoit Trémoulinas (Girondins de Bordeaux) – 7/10

«Trém» opptrer i disse dager mer som en midtbanespiller i og med at Francis Gillot har byttet til en 5-3-2 / 3-5-2-taktikk. Dette virker å passe han ypperlig da han får fritt spillerom offensivt. Mot Lyon skapte han problemer for Anthony Réveillere, og linket ellers flott opp med nysigneringen Ludovic Obraniak.

Gaël Kakuta (Dijon FCO) – 7,5/10 – Brice Jovial (Dijon FCO) – 7/10

Denne duoen imponerte stort i 3-0-seieren mot Nice. For andre gang på rad tar vi ut Kakuta, som nok en gang tegnet seg på scoringslisten. Denne gang kombinerte han flott med Jovial, før han på elegant vis tredde ballen i langhjørnet. På 2-0-scoringen var rollene reversert da Kakuta spilte gjennom Jovial, som på en følsom lobb satte ut David Ospina.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *